به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله لطفالله دژکام،شنبه در اختتامیه یازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری فارس اظهار کرد: ایران اسلامی ضمن نگاه به تحقیقات کاربردی به مطالعات بنیادی در علم نیاز دارد.
وی افزود: اگر مطالعات بنیادی انجام نشود، این خطر وجو دارد که علم در ایران نیز به همان راهی برود که در غرب حرکت کرده است.
نماینده ولی فقیه در فارس ادامه داد: امروز در غرب و حتی ایران اگر یک دانشمند در نگارش مقاله خود از مبانی الهی استفاده کند، جامعه علمی دنیا آن را پس میزند.
دژکام بیان کرد: هر چیزی که بوی معنویت و فلسفه الهی داشته باشد از دید غرب غیر علمی تلقی میشود؛ اما از یک جایی باید این تصور را تغییر داد.
او با اشاره سخنرانی های دانشگاه ادینبرو اسکاتلند که ۱۵۰ سال ادامه یافته است، گفت: این محفل علمی ۱۵۰ سال پیش نسبت به رشد علم بدون خدا احساس خطر کرد و این سخنرانیهای علمی را راهاندازی کرد تا هر دانشمندی که مطلبی در ارتباط با الهیات طبیعی داشته باشد بیان کند و یک ایرانی نیز هفت مقاله ارائه کرده است.
نماینده ولی فقیه اظهار کرد: علم بدون معنویت راه به جایی نمی برد و باید دقت کرد تا اقدامات بسیج علمی به گونه ای باشد که با ارتباط دانش و الهیات و علم و معنویت تکمیل شود تا فرزندان ما مسیر علم را به درستی طی کنند.
یکی از مهمترین دغدغههای کشور حمایت از نخبگان و پژوهشگران است
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس گفت: امروزه در دنیای پیچیده و به سرعت در حال ،تغییر علم و فناوری به یکی از ارکان اصلی پیشرفت و توسعه کشورها تبدیل شده است و هیچ کشوری نمیتواند در عرصه جهانی موفق باشد مگر آن که بر توانمندیهای علمی و فناوری خود تکیه کند.
امین کهوا اظهار کرد: تنها از طریق علم و پژوهش می توان مسیر رشد و تعالی را طی کرد.
او خطاب به جهادگران علم و فناوری فارس گفت: شما در شرایط سخت با مشکلات اقتصادی و اجتماعی مواجه شده اید، اما انگیزه و تلاشتان شما را به جلو برده و با افق دیدی بلند، کشور را به سوی پیشرفت هدایت میکنید و دستاوردهای شما نه تنها برای جامعه علمی کشور، بلکه برای ملت بزرگ ایران و نسل های آینده دستاوردهایی گرانبها و تاثیر گذار است.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس گفت: یکی از مهمترین دغدغههای کشور حمایت از نخبگان و پژوهشگران است و در سالهای اخیر اقدامات گستردهای در این خصوص انجام شده اما هنوز هم نیاز به تلاشهای بیشتر داریم.
او عنوان کرد: این امر نه تنها به حمایتهای مالی بلکه به تأمین زیرساختها، تسهیل فرآیندها و ایجاد انگیزههای بیشتر برای جوانان و پژوهشگران نیاز دارد.
کهوا بیان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به این باور رسیده ایم که باید زمینههای به ثمر نشستن ایده ها و طرحهای نوین علمی را فراهم آوریم.
او اظهار کرد: یکی از ابعاد مهمی که امروز در سطح جهانی توجه خاصی به آن معطوف شده است، ارتباط تنگاتنگ علم و فناوری با اقتصاد است و فناوریهای نوین نه تنها در ارتقای کیفیت زندگی افراد مؤثرند بلکه به ایجاد صنایع و اشتغالزایی نیز کمک میکنند .
کهوا بیان کرد: استان فارس با دارا بودن ظرفیتهای عظیم در حوزههای مختلف علمی و صنعتی میتواند به یکی از قطب های اقتصادی کشور تبدیل شود مشروط به اینکه پژوهشگران و فناوران این استان به درستی حمایت و هدایت شوند.
او گفت: توسعه پایدار تنها از مسیر استفاده بهینه از منابع علمی و فناوری میگذرد، در حالی که استان ما دارای منابع طبیعی غنی است اما بدون علم و فناوری نمیتوان از این منابع به طور بهینه بهره برداری کرد .
نظر شما