رسول پولادی شنبهشب در حاشیه اکران اثرش در سینما آوینی بوشهر در گفت و گو با ایرنا افزود: در این اثر همچنین پرداختن به ظرفیت و قابلیتهای معلولان با نگاهی دور از ترحم مورد توجه بوده است.
وی بیان کرد: در واقع هدف اصلی مستند "سایه باران" هدف اجتناب از نگاه ترحمآمیز به معلولان و برقراری ارتباط واقعی با آنان بوده است.
پولادی ادامه داد: برای ساخت این مستند چند سال زمان صرف شده و همان طور که همگان نیز واقف هستند ارتباط گرفتن با معلولان ذهنی سختی و پیچیدگی خاص خود را دارد.
وی یادآور شد: برای ساخت مستند "سایهباران" حدود یک تا دو سال تنها به ایجاد دوستی و اعتمادسازی با بازیگران مدنظر فیلم پرداخته شده است به طوری که گفتوگو و تعامل مستمر بخش مهمی از فرآیند پیشتولید بود مستند بوده است.
کارگردان مستند « سایه باران » افزود: فیلمبرداری در یک مرکز معلولین ذهنی تجربهای متفاوت بود آن هم در مرکزی که میزبان حدود ۲۰۰ معلول ذهنی بود و در برخی صحنهها ۴۰ تا ۵۰ نفر از آنها در مقابل دوربین حضور داشتند.
پولادی گفت: کنترل شرایط و ایجاد فضایی که به لحظات طبیعی و بدون نگاه مستقیم به دوربین ختم شود، کار سادهای نبود و همین مسئله روند تولید را زمانبر و طاقتفرسا کرد.
کارگردان مستند "سایهباران" همچنین بر ضرورت حمایت از تولید چنین مستندهایی با هدف حمایت بیشتر از معلولان تاکید کرد.
وی افزود: تماشاگران این مستند در بازخورد ترکیب اشک و لبخند در اثری این چنینی را نکته برجسته عنوان کردند.
پولادی برای نخستین بار است که با اثر "سایهباران" به جشنواره فلیم سینما حقیقت راه پیدا کرده است.
جشنواره «سینما حقیقت» معتبرترین جشنواره سینمای مستند در خاورمیانه و فرصتی ویژه برای مستندسازان و بویژه مستندسازان جوان است.
شانزدهمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت از ۱۸ تا ۲۵ بهمنماه در تهران برگزار خواهد شد.
نظر شما