وحید خیرآبادی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸ به مدت پنج سال با توجه به شرایط تالابها و زیستگاه پرندگان هیچ پروانه شکاری صادر نشده بود اما امسال با درخواست زیاد شکارچیان دارای مجوز و همچنین بهبود وضعیت تالابها و زیستگاه پرندگان، دستورالعمل دادن پروانه شکار از سوی سازمان محیط زیست برای سه استان شمالی صادر شد.
وی افزود: صدور پروانه شکار سه گونه پرنده آبزی (اردک سرسبز، چنگر و خوتکا) به شرط نداشتن تخلف برای شکارچیان مجاز گلستان از آذرماه آغاز شده و این افراد تا پایان بهمن ماه میتوانند یک روز در هفته (جمعهها) در هر مرحله فقط سه پرنده را در تالابها و آبگیرها به غیر از مناطق تحت حفاظت محیط زیست شکار کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گلستان هم به ایرنا گفت: ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان روزهای جمعه با حضور در مناطق شکارمجاز بر فعالیت شکارچیان نظارت بیشتری دارند.
قنبرعلی تمسکنی بیان کرد: اگر دستگاههای متولی مانند دامپزشکی درباره شیوع بیماریهای مربوط به پرندگان همچون آنفلوآنزای پرندگان هشدار دهند پروانه شکار لغو خواهد شد.
وی با اشاره به کسب رتبه دوم کشوری یگان حفاظت محیط زیست گلستان بعد از کرمان در کشف تخلفات زیست محیطی در مهر و آبان، افزود: ماموران یگان حفاظت موظف به گشتزنی شبانه روزی در مناطق حفاظت شده برای مقابله با شکار و صید و تعلیف غیرمجاز دام، کشف سلاح قاچاق و مجاز و آلودگیهای زیست محیطی هستند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گلستان گفت: امسال ماموران یگان حفاظت موفق به کشف لاشه ۲۸۵ پرنده و ۷۱ پستاندار از شکارچیان غیرمجاز شدند و همچنین ۴۹ پرنده و پستاندار هم از متخلفان به صورت زندهگیری کشف شد.
تمسکنی کشف ۹ مورد تخلف نگهداری و خرید و فروش حیات وحش، ۲۱ مورد سلاح غیرمجاز تک لول و ۲ لول، ۳۸۵ فقره ادوات و وسایل شکار و تشکیل ۱۴۳ فقره پرونده برای آلوده کنندگان محیط زیست و صدور ۲۱۵ اخطار زیست محیطی را از دیگر اقدامات امسال یگان حفاطت گلستان برشمرد.
وی با اشاره به اهمیت آموزش به ویژه در سنین پایه در ارتقای آگاهیهای زیست محیطی مردم، گفت: امسال چهار هزار و ۶۲۷ دانش آموز در گلستان نسبت به نقش و فعالیت محیط بانان و راهکارهای حفاظت از محیط زیست آموزش دیدند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گلستان از دستگیری ۲۵۶ متخلف و تشکیل ۲۴۳ پرونده تخلف زیست محیطی در استان خبر داد و افزود: این متخلفان علاوه بر شکار غیرمجاز، باعث تخریب، تصرف و قطع درخت در گسترده ۱۸ هزار و ۳۰۵ متر مربع از مناطق تحت حفاظت شدند.
وی بیان کرد: امسال در نتیجه ۲۴ مورد آتش سوزی، ۱۲ هکتار از مناطق تحت حفاظت محیط زیست گلستان به طور عمده از نوع کف سوز طعمه حریق شد که ماموران یگان حفاظت با حضور به موقع از گسترش آن جلوگیری کردند.
به گزارش ایرنا، گلستان دارای مناطق حفاظت شده جهاننما، هیرکانیا، لوه، زاو و پارک ملی گلستان و همچنین هفت منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به نامهای پالیزان، عزیزآباد، نیشاک، سیاه مرز کوه، چمن ساور، صوفیکم و گمیشان در کنار سه تالاب بین المللی آلماگل، آلاگل و آجیگل و سایر زیستگاههای آبی شاخص است که نیروهای محیط زیست در راستای حفاظت از حیات وحش عملیات گشت زنی مداوم در آنها را انجام میدهند.
نوع اقلیم استان گلستان که دریا، جنگل، کوهستان، دشت و بیابان را در گستره افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع جای داده باعث گوناگونی گونه های گیاهی و جانوری و به دنبال آن بیشترشدن طمع متخلفان و شکارچیان به این خطه شده است.
نظر شما