به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شبکه الجزیره به نقل از منابع آگاه بدون ذکر نام گفت: یک کمیته مقدماتی برای برگزاری کنفرانس گفتوگوی ملی سوریه تشکیل خواهد شد که دعوتنامهها، جزئیات جلسات و تاریخ برگزاری آن را سازماندهی و برنامهریزی خواهد کرد و در همین راستا، گفتوگوها با همه اقشار مردم سوریه ادامه دارد و تعداد شرکت کنندگان در کنفرانس از هزار نفر فراتر خواهد رفت.
بر پایه این گزارش، گفتوگو با شبهنظامیان موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» (قسد) مورد حمایت آمریکا و حضور شخصیتهای آن در کنفرانس گفتوگوی ملی سوریه امکان پذیر است.
منابع مذکور همچنین گفتند: در دستور کار کنفرانس گفتوگوی ملی سوریه، تشکیل یک هیئت عمومی برای انتخاب اعضای دولت انتقالی بعدی خواهد بود و ممکن است منجر به تشکیل یک دولت انتقالی شود که مدت زمان فعالیت آن آن با اجماع ملی ملت سوریه تعیین میشود.
این منابع اعلام کردند: سازوکارهای تشکیل کمیتههای اجرایی برای انتخاب اعضای دولت و کمیتههای قانونگذاری و سازوکارهای کاری آنها در کنفرانس گفتوگوی ملی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
طبق گفته منابع الجزیره، قانون اساسی مصوب سال ۲۰۱۲ پس از توافق بر سر اصول قانون اساسی برای دوره انتقالی تعلیق خواهد شد و کمیتهای متشکل از کارشناسان از کنفرانس گفتوگو بیرون خواهد آمد که بر روی پیشنویس قانون اساسی جدید برای همه پرسی مردم کار خواهد کرد.
این منابع اضافه کردند: همه شخصیتهای شرکت کننده در کنفرانس شخصا دعوت خواهند شد نه به عنوان نهاد یا حزب. از همه نمایندگان جامعه سوریه دعوت به عمل خواهد آمد تا در نهادها و کمیته هایی که از کنفرانس بیرون میآیند، شرکت کنند.
منابع مذکور همچنین گفتند: دولت بعدی بر اساس سهمیههای فرقهای، مذهبی یا سیاسی نیست، بلکه بر اساس تخصص و متشکل از تکنوکراتها خواهد بود.
معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت، عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب، آغاز و سرانجام پس از یازده روز در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه، کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.
در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه ۱۹ آذر به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.
نظر شما