به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این رسانه روسی پس از بررسی دادههای رسمی وزارت دفاع ایالات متحده (DoD) دریافته است که ارزش کل کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین تا پایان سال ۲۰۲۴ به حدود ۱۹.۴۸۸ میلیارد دلار کاهش یافته است. دلیل این امر آن است که واشنگتن استراتژی خود را بر تقویت ظرفیتهای دفاعی کییف، به ویژه سامانههای دفاع هوایی متمرکز کرد.
این رسانه به نقل از وزارت دفاع آمریکا عنوان داشت پس از آنکه کنگره در ۲۳ آوریل قانون «تخصیص کمکهای تکمیلی امنیتی به اوکراین ۲۰۲۴» شامل کمک امنیتی حدود ۶۰ میلیارد دلاری را تصویب کرد، دولت بایدن در روزهای بعد بلافاصله بستههای کمک نظامی اضافی را برای اوکراین در نظر گرفت.
براساس این گزارش، کاخ سفید از ابتدای سال ۲۰۲۴ در کل ۱۸ محموله کمک نظامی به ارزش حدود ۶.۴ میلیارد دلار را از طریق «اختیارات برداشت ریاستجمهوری» (PDA) برای اوکراین تصویب کرد. علاوه بر این، دولت بایدن در سال ۲۰۲۴ پنج محموله کمک نظامی به ارزش حدود ۱۳.۰۸۸ میلیارد دلار از طریق «ابتکار کمک امنیتی اوکراین» (USAI) برای اوکراین تأمین کرده است. در نتیجه، ارزش کل کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین از طریق هر دو برنامه مذکور، تا پایان این سال به حدود ۱۹.۴۸۸ میلیارد دلار رسید.
این در حالی است که کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۴.۷ میلیارد دلار بود که شامل ۱۲.۹۵ میلیارد دلار از طریق اختیارات برداشت ریاستجمهوری و ۱۱.۷۵ میلیارد دلار از طریق ابتکار کمک امنیتی اوکراین میشد. همچنین برای سال ۲۰۲۲ و پس از تشدید درگیری نظامی در اوکراین، ایالات متحده حدود ۱۹.۸۷۵ میلیارد دلار کمک نظامی به کییف فرستاد که شامل ۱۲.۷۲۵ میلیارد دلار از طریق اختیارات برداشت ریاستجمهوری و ۷.۱۵ میلیارد دلار از طریق ابتکار کمک امنیتی اوکراین بود.
اسپوتنیک معتقد است باآنکه امسال ارزش تسلیحات تأمین شده برای کییف از طریق اختیارات برداشت ریاستجمهوری به ۶.۴ میلیارد دلار کاهش یافت، (در مقایسه با ۱۲.۹۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ و ۱۲.۷۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲) اما فهرست جزئیات کمکهای نظامی ارائه شده نشان میدهد که واشنگتن استراتژی کمک نظامی خود به اوکراین را براساس ایجاد ظرفیتهای دفاعی، به ویژه سامانههای دفاع هوایی، تنظیم کرده است.
برای نمونه تعداد سامانههای دفاع هوایی پاتریوت که به کییف ارسال شدهاند از یک سامانه به سه سامانه افزایش یافته است. تعداد موشکهای ضد هوایی استینگر نیز از بیش از ۲۰۰۰ مورد در دسامبر سال گذشته به بیش از ۳۰۰۰ عدد تا تاریخ ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴ افزایش داشت.
علاوه بر این، ایالات متحده امسال اوکراین را به تسلیحات جدیدی از جمله موشکهای دوربرد «اتکمز» نیز مجهز کرد.
نظر شما