به گزارش خبرنگار ایرنا، شهر ساحلی بابلسر با جمعیت حدود ۱۴۰ هزار نفری که از شمال به دریای خزر، از شرق به بهنمیر، از غرب به فریدونکنار و از جنوب به هادی شهر وصل است، از جمله مناطق زیبا و گردشگری استان مازندران بوده که به صورت کامل در منطقه جلگه ای و در کنار ساحل واقع شده است.
رودخانه بابلرود که از وسط این شهر می گذرد شهر را به ۲ قسمت تقسیم کرده و سه پل زیبا که یکی از آنها از سوی آلمانی ها و بقیه از سوی متخصصان ایرانی احداث شده زیبایی منحصر به فردی را برای این شهر ایجاد کرده است.
مشهدسر نام قدیم بابلسر است که از سال ۱۳۱۱ به این نام تغییر کرده است و به مرور زمان یکی از شهرهای زیبا و پرجاذبه در زمینه گردشگری ایران مبدل شده است.
بابلسر علاوه بر سواحل زیبا و جاذبه های گردشگری دارای آثار تاریخی و باستانی است که بقعه امامزاده ابراهیم(ع)، بقعه بی بی سر روضه، ساختمان شهرداری، سازمان مرکزی دانشگاه مازندران، برج ساعت، پل معلق اول بابلرود و بنای گمرک بابلسراز جمله آثار تاریخی این شهرستان است.
همچنین فعالیت دانشگاه مازندران در این شهر ساحلی با حدود ۱۴ هزار دانشجوی داخلی و خارجی سبب شد که بسیاری از دانشجویان از سراسر کشور و تعدادی دانشجویان خارجی برای تحصیل به بابلسر سفر کنند.
همه این ظرفیت ها بابلسر را به درجه ای از اهمیت رساند که این شهر به نگین گردشگری ایران معروف شود. حضور میلیونی مسافر در روزهای تعطیل بابلسر را به مقصد مهم گردشگری کشور تبدیل کرد.
بابلسر علاوه بر ساحل پهناور و زیبای خزر دارای ۹۱ روستا است که همه این روستاها می تواندبه مقصد گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.
این شهرستان با وسعت ۲۴۷ هزار کیلومتر مربع یک درصد از کل مساحت مازندران را دارا می باشد. بخش بهنمیر در این شهرستان که قطب تولید برخی محصولات همانند توت فرنگی در استان است یکی از منابع درآمدی اهالی منطقه است.
بابلسر به عنوان یکی از سه نقطه اعلام شده به عنوان منطقه آزاد است که این امر هم با توجه به بازار ۲۹۰ میلیارد دلاری واردات روسیه نقش مهمی در رونق صادرات این شهرستان خواهد داشت.
بابلسر فراتر از یک شهرستان
یکی از فعالان اجتماعی بابلسر در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به میزبانی بابلسر از دانشگاه معین استان به عنوان دانشگاه مازندران با حدود ۱۴ هزار دانشجو به همراه انبوهی از گردشگران که از سراسر کشور در این شهرستان حضور می یابند بابلسر را باید فراتر از یک شهرستان دانست.
یاسر ابراهیمی گفت: شهرستان بابلسر در بخش های مختلف زیرساختی با توجه به حضور پرتعداد مسافران نیازمند تقویت و توسعه بیشتری است.
وی با بیان این مطلب که دریای خزر و رودخانه بابلرود ۲ ظرفیت ممتاز اقتصادی و گردشگری برای این شهرستان است، ادامه داد: طرح های اقتصادی در دریای خزر در راستای اجرای سیاست اقتصاد دریا محور باید مورد توجه جدی تر قرار گیرد.
ابراهیمی گفت: ساماندهی نوار ساحلی در این شهرستان و فراهم سازی امکانات ابتدایی در ساحل دریای خزر برای شهروندان و مسافران از جمله دغدغه های جدی شهروندان بابلسری محسوب می شود و سواحل این شهرستان نباید رها شده باشد.
این فعال اجتماعی با اشاره به این مطلب که کاهش آسیب های اجتماعی همانند طلاق در این شهرستان ساحلی باید مورد تاکید قرار گیرد، ادامه داد: با توجه به حضور گردشگران مختلف از همه استانهای کشور فعالیت های فرهنگی در این شهرستان بیشتر از شهرهای دیگر باید مورد نظر باشد.
ابراهیمی تصریح کرد: دانشگاه مازندران که میزبان استادان نخبه زیادی است باید در خصوص مشکلات پیش روی این شهرستان همانند ناترازی های انرژی و ارائه راهکارهای مناسب برای توسعه شهرستان ورود جدی تری داشته باشند.
این فعال اجتماعی تصریح کرد: زیرساخت های بهداشت و درمان در مناطق مختلف این شهرستان دارای عقب ماندگی است که برای برون رفت از این چالش باید چاره اندیشی شود.
دانشگاه مازندران میدان دار
در این پیوند فرماندار جدید بابلسر اظهار کرد: برای دست یابی به توسعه چند بعدی باید بیشتر از گذشته از ظرفیت های نخبگان دانشگاه مازندران بهره گرفت.
قربانعلی ولیزاده گفت: برای توسعه زیرساخت های گردشگری و رونق اقتصاد دریا محور از طرح های علمی و کارشناسی دانشگاه مازندران استقبال میکنیم.
فرماندار بابلسر با بیان این مطلب که تکریم ارباب رجوع و گره گشایی از مشکلات پیش روی مردم از اولویت های مهم برای همه مدیران شهرستان محسوب می شود، اظهار کرد: بدون تردید مدیریت جدید با آغوشی باز نقدهای سازنده را پذیرا خواهند بود.
ولیزاده گفت: ملاک و معیار سنجش توانمندی یک مدیر در گره گشایی از کار مردم و تکریم ارباب رجوع است و اگر مدیر شهرستانی توانایی چنین کاری را نداشته باشد مدیران توانمندتر جایگزین خواهند شد.
فرماندار جدید بابلسر از رسانه ها خواست که همه مدیران را در مقابل مردم پاسخگو و پیگیر مطالبه مردم باشند و در این بخش رسانه ها نقش ممتازی خواهند داشت.
به گزارش ایرنا، مناطق ساحلی بستر فعالیتهای عظیم اقتصادی و اجتماعی به شمار میرود، بگونه ای که حدود ۲ سوم جمعیت جهان در محدوده ۶۰ کیلومتری حاشیه دریاها استقرار یافتهاند و بیش از ۸۰ درصد از شهرهای بزرگ جهان که امروزه به عنوان قطبهای تجاری شناخته میشوند، در مناطق ساحلی قرار دارند.
گستره فعالیت های اقتصادی آبی فراتر فعالیتهای سنتی مانند شیلات، گردشگری و حمل و نقل دریایی تعریف شده و مستلزم صنایع نوظهور از جمله انرژی های تجدید پذیر، آبزی پروری، فعالیت های استخراج در دریا، بیوتکنولوژی و زیست هواشناسی دریایی است.
این نقش را به طور کلی می توان در بخشهای مختلف از جمله تجارت، حمل و نقل، گردشگری دریایی، شیلات و بهره برداری از منابع طبیعی، انرژی و همکاری های تجاری و اقتصادی در سطوح منطقه ای و بین المللی تقسیم بندی کرد.
اقتصاد دریامحور، راهبردی اساسی، توسعه ای و کنشگرا و درنهایت، تحول آفرین در بابلسر است و با موضوعات مختلف توسعه ای و حاکمیتی مانند جمعیت پذیری، ایجاد زیرساخت ها و ارتباطات گره خورده است همچنین محرک جدی به کارگیری و به کاراندازی صنایع و اشتغال در دریاها و سواحل است.
نخبگان دانشگاه مازندران بر این باورند با استفاده از ظرفیت استادان این دانشگاه این استان به خصوص شهرستان ساحلی بابلسر می تواند با استفاده از ظرفیت اقتصاد دریا محور به توسعه همه جانبه دست یابد.
شهرستان ۱۴۰ هزار نفری بابلسر که به عنوان نگین گردشگری ایران معروف است مقصد بیست و سومین سفر شهرستانی استاندار مازندران و مدیران ارشد استان به این شهر ساحلی بود.
نظر شما