بدون تحقیق به فناوری نمی‌رسیم/ضرورت افزایش اعتبارات در حوزه پژوهش

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه به دلیل کمبود اعتبارات، کیفیت پژوهش افت می‌کند، گفت: فناوری همزمان با تحقیقات دانشگاهی رشد می‌کند از این رو نیازمند اعتبارات کافی در حوزه پژوهش هستیم.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، شاهین آخوندزاده روز سه شنبه در بیست و پنجمین جشنواره ابوریحان بیرونی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه تولیدات پژوهش نسبت به دنیا افت داشته ایم که علت اصلی آن کمبود اعتبارات است‌، افزود: اکنون کشور رتبه سوم منطقه در حوزه تولیدات مقالات پژوهشی را دارد و عربستان در رتبه اول قرار دارد.

وی با بیان اینکه در کشور فقط ۱۰ میلیون دلار برای هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری شده است، اظهار داشت: بدون تحقیقات علمی نمی‌توانیم به فناوری دست یابیم و اکنون رتبه ۶۴ در دنیا در حوزه فناوری را داریم.


آخوندزاده تصریح کرد: فناوری همزمان با تحقیقات دانشگاهی رشد می کند، در چند سال اخیر به دلیل تخصیص منابع مالی کم در حوزه پژوهش رتبه جهانی کشورمان کاهش یافته و تحریم علمی بین المللی در شکوفایی علم تاثیر داشته و اکنون رتبه اول منطقه را نداریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با اشاره به اینکه در جشنواره ابوریحان بیرونی سعی می شود راهبردهای آینده نیز تدوین شود، اظهار داشت: باید افق های جدید و نوینی در عرصه پژوهش داشته باشیم.

علیرضا زالی ادامه داد: مجموعه پولی که از درآمد ناخالص ملی برای پژوهش تخصیص می‌یابد کمتر از نیم درصد است در حالیکه باید ۴ درصد باشد و بخش زیادی از حوزه‌های منابع اعتباری صرف پژوهش‌های ناکارآمد و مراکز غیر علمی هزینه شده است.

به گفته وی، پژوهش نیازمند سرمایه گذاری ملی است و با بودجه‌های اندک نمی‌توانیم در عرصه پژوهش افق‌های روشنی داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در سال های اخیر به دلیل مهاجرت نیروی نخبه، خروج پژوهشگران زیاد شده است و باید فکر اساسی در این زمینه اتخاذ شود و برای رسیدن به این هدف که در برنامه هفتم پیشرفت مبنی بر دستیابی به رتبه چهاردهم در عرصه پژوهش پیش بینی شده باید تلاش زیادی شود و بسیاری از برنامه‌ها مورد بازنگری قرار گیرد.

زالی تصریح کرد: در عرصه ملی نیازمند برنامه ریزی جدیدی هستیم، باید برنامه جامع تسهیل گرانه و شاداب برای شرکت‌های دانش بنیان ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر شناسایی اولویت‌های پژوهشی، اظهار داشت: هوش مصنوعی در حوزه سلامت دارای افق‌های روشنی است و باید بسترهای این فناوری با سرمایه گذاری در پژوهش در کشور فراهم شود.

در پایان برگزاری بیست و پنجمین جشنواره ابوریحان بیرونی از حدود ۲۰ پژوهشگر نمونه قدردانی و تجلیل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha