حمیدرضا خادم روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: حریم زمینهای هیاتی که به کشاورزان اطراف محوطه باستانی جندی شاپور واگذار شده مشخص نیست و همین امر باعث شده برخی کشاورزان هنگام شخم زدن زمین، به تپههای باستانی تجاوز و به این آثار تاریخی خسارت وارد کنند.
وی افزود: اغلب کشاورزان همکاری لازم را در این خصوص داشتند ولی برخی که به اخطاریههای میراث فرهنگی توجه نکردند به مراجع قضایی ارجاع داده شدند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول به تشکیل ۱۰ پرونده قضایی در این خصوص اشاره کرد و گفت: افرادی که به عنوان کاشت درخت و یا تصرف غیرقانونی به این محوطه باستانی آسیب بزنند با همکاری نیروی انتظامی اجرای حکم خواهند شد زیرا تجاوز به حریم آثار باستانی خط قرمز میراث فرهنگی است.
محوطه باستانی جندی شاپور دزفول حدود ۷۰۰ هکتار و شامل تپههای کوچک و بزرگ است که حفاظت از آن با همکاری اهالی منطقه محقق خواهد شد.
به گزارش ایرنا یونسکو در سال ۲۰۱۷ در سی و نهمین اجلاس مجمع عمومی خود در پاریس قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را یکهزار و ۷۵۰ سال ثبت و آن را به طور رسم کهن ترین دانشگاه جهان اعلام کرد.
قدمت این دانشگاه نشان دهنده فرهنگ و تمدن بالای ایرانیان و نقش ایران در پیشرفت علوم مختلف و خدمت به بشریت در طول تاریخ است.
دانشگاه جندی شاپور یکی از آثار به جا مانده از زمان حکومت ساسانیان است و با ۱۸ قرن قدمت از باستانی ترین آثار فرهنگی خاورمیانه و جهان اسلام محسوب میشود.
این مرکز علمی در انتقال دانش پزشکی یونانی، ایرانی و هندی به عالم اسلام سهم فراوانی داشته است.
جندی شاپور از مهمترین کانونهای دانش ورزی، پزشکی و فلسفه در جهان باستان بود که به دلیل پیوند دانش پزشکی ایران با کشورهای دیگر و تربیت دانشجویان متعدد به عنوان نخستین دانشگاه از آن یاد میشود.
نام جندی شاپور بیشتر در زمان خسرو انوشیروان ساسانی شهره آفاق شد.
خسرو انوشیروان ساسانی گرایش فراوانی به دانش و پژوهش داشت و گروه بزرگی از دانشوران زمان خود را در جندی شاپور گرد آورد.
نظر شما