شهرام احمدی فارسانی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تیم ۳۰ نفره حاضر در سرشماری منطقه، در قالب هشت گروه به کوه پیمایی در مسیرهای متعدد کوه سرده پرداختند و حیات وحش شاخص منطقه را شمارش کردند.
وی ادامه داد: سرشماری زمستانه به منظور برآورد دقیق جمعیت حیات وحش، پویایی مناطق تحت مدیریت، اطلاع از زاد و ولد گونههای شاخص، مقایسه آمار جمعیتی نسبت به سالهای قبل و شناسایی نقاط ضعف و قوت زیستگاه ها صورت می گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار کرد: در فرایند سرشماری وحوش که در ۲ نوبت بهاره و زمستانه صورت میگیرد، گونه های شاخص پستانداران از جمله کل و بز، قوچ و میش، شمارش می شود.
احمدی فارسانی افزود: پس از به دست آمدن آمار دقیقی از جمعیت حیات وحش، برنامه ریزی به منظور مدیریت بهینه زیستگاه در دستور کار قرار می گیرد.
استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده، ۱۳ منطقه شکار ممنوع و ۳۰۷ گونه جانوری است.
به گزارش ایرنا، در فرایند این سرشماری، ۳۰ نفر از محیطبانان، کارشناسان، روسای ستادی و شهرستانی با همراهی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، معاون محیط زیست طبیعی و فعالان محیط زیست حضور داشتند.
شهرستان ملایر دارای ۲ منطقه حفاظت شده "لشگردر" و گلپرآباد" است.
منطقه حفاظت شده «لشگردر» با قدمتی به بلندای تاریخ مادها، منطقهای بکر و دست نخورده در شرق و جنوب شرق ملایر، چشماندازی زیبا از تنوع زیستی وحوش، گیاهان و جانواران در این منطقه به نمایش گذاشته است.
منطقه حفاظت شده لشگردَر در سه وضعیت کوهستانی، تپه ماهور و دشت را دربرمیگیرد و ۱۱ چشمه دائمی به نامهای «قمشلی»، «کُلهبید»، «دره غار»، «سییک»، «گیچک»، «اوضامن»، «سلطانآباد»، «اوزون دره»، «چشمه نثار»، «چشمهنقلی» و «پیر مهدی» را در خود جای داده که طراوت و شادابی را به منطقه هدیه میدهد.
«منطقه حفاظت شده لشگردَر» با وسعت ۱۶ هکتار در جنوب شرقی ملایر و در میان ۲ رشته کوه بلند قرار گرفته و به لحاظ دارا بودن ظرفیتهای بالا در سال ۱۳۶۳ به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد و در سال ۱۳۶۹ به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت.
نظر شما