به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین چهارشنبه ۱۲ دی در چهاردهمین مجمع عمومی حزب موتلفه اسلامی، با بیان اینکه مساله تحزب در نظام جمهوری اسلامی را دارای مشکلات پیچیده و جدی است، گفت: در قانون اساسی تشکیل احزاب آزاد است و ورود و خروج افراد هم به احزاب اجباری نیست، اما این موضوع باید قانونمند باشد.
وی اظهار داشت: در مجلس چند مرتبه قانون احزاب را اصلاح کردیم، ولی امروز در کشور حدود ۲۰۰ حزب داریم که مجوز دارند و خودشان را به سه گروه تقسیم اصولگرایان، اصلاحطلبان، مستقلین، تقسیم کردهاند، اما بعضی از احزاب از جمله حزب خود ما مجموعه اعضاءشان در یک فولکس واگن بیشتر جا نمی گیرند.
باهنر با تاکید بر اینکه من قاطعانه معتقدم واقعاً کشورهای دموکراتیک برای اینکه به سرمنزل مقصود برسند راهی جز تحزب ندارند، تصریح کرد: اگر از ما در مورد موانع تشکیل حزب سوال کنند، مهمترین نکته این است که منافع حزب را میخواهیم ولی حاضر نیستیم هزینههای حزب را بپردازیم. یعنی چه؟ یعنی احزاب شروع میکنند تلاش میکنند موقع انتخابات آن حزب از فرد طرفداری میکنند ولی بعد آن یک سری به مجلس میروند، اولین حرفی که منتخبین می زنند این است که می گویند آقا چه حزبی!؟ و اصلا کاری به حزبشان ندارند! پرتش می کنند و میگویند ما خودمان بلدیم و همه کارها را میتوانیم بکنیم.
وی با انتقاد از این شیوه افزود: بعضی از ماها توهم داریم که اگر هر مقدار رای میاوریم، مثلا اگر در تهران کاندیدا بشوم و ۲۰۰ هزار رای بیاورم فکر میکنم به اندازه ۲۰۰ هزار آدم میفهمم و از این به بعد فهم و شعور و قدرت تحلیلم به اندازه ۲۰۰ هزار اضافه شده، یا کسی که ۲۰ میلیون رای میآورد، به اندازه ۲۰ میلیون آدم میفهمد! در حالی که نظام حکمرانی مطلوب این است که ساختار سیاسی معتبری داشته باشد و کار کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بخواهیم چهار، پنج حزب داشته باشیم، اگر به تقسیم بندیهای قبل اصولگرا، اصلاح طلب، معتدل برگردیم، من فکر میکنم واقعیت جامعه این است که ما باید چهار یا پنج تا حزب داشته باشیم.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر اصولگراها دو گروه شدند؛ گروهی تند و تیز و حاد، و گروهی معتدل. اصلاح طلب ها هم همینگونه؛ غیر از آنهایی که از خط خارج شدند و هنجار شکن شدند و با آنها کاری نداریم، آنهایی که هستند نظام را قبول دارند، اینها را باید حمایت کرد و به آنها قدرت بیشتری داد.
باهنر با طرح پیشنهادی تصریح کرد: نیاز نیست قانون احزاب عوض شود، کافی است دولت و وزارت کشور آیین نامهای تدوین کنند که مثلا مسابقهای بین احزاب برگزار میکند که ظرف یک سال آینده هر کدام از احزاب موجود توانست اعضای خودش را به صد هزار نفر برساند به آنها یارانه و امکانات بدهیم و حمایتهای حقوقی معنوی را به همین نسبت متمرکز کنیم.
وی با بیان اینکه برخی معتقدند نظام حزبی با نظام ولایت نمیخواند خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعه پژوهشی میدانی، در بسیاری از حکومت های دنیا مقامی حقوقی یا حقیقی مافوق نهادها و قوا وجود دارد و این دکترین را تنظیم و تصویب میکنند و همه فعالان آن کشورها موظفند در چارچوب دکترین حرکت بکنند. در نظام جمهوری اسلامی هم در اصل قانون اساسی صراحتاً آمده که سیاستهای کلی نظام را مقام معظم رهبری پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تنظیم و ابلاغ میکنند و تمامی فعالان اقتصادی، سیاسی، نظامی، فرهنگی، حوزوی، و سایرین همه مکلفند در چارچوب این سیاستها حرکت کنند.
به گزارش ایرنا، اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی نیز در این مجمع ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامههای این حزب، گفت: حزب موتلفه حزبی است که همراه با انقلاب اسلامی با نظر مبارک امام (ره) شکل گرفت و ایشان حتی تا آخرین روزهای عمر مبارکشان به این حزب توجه داشتند.
دبیرکل موتلفه تاکید کرد: این حزب غیر از فعالیتهای حزبی مرسوم، همواره در خط ولایت و امامت و فقاهت و روحانیت و مرجعیت و در خدمت نظام بوده است.
وی اظهار داشت: وقتی قرار بود حزب جمهوری اسلامی تشکیل شود حضرت امام(ره) فرمود شما در حزب جمهوری اسلامی بروید ولی شاکله مؤتلفه را حفظ کنید. مقام معظم رهبری هم فرمودند این حزب مانند یک حزب مرسوم در کشورهای دیگر نیست، این حزب همراه نظام و یک حزب همراه مردم است.
وی به فعالیتهای بینالمللی حزب در ادوار گدشته اشاره کرد و افزود: ما فعالیتهایی در سطح بینالملل داشتیم و ملاحظه میکنید که سفرای دیگر کشورها آمدند و همراهی کردند. ما نگاه تحزب اسلامی را با هماهنگی وزارت خارجه و دولت برای اینها تشریح کردهایم. در این دوره بیش از ۱۰ میز کشورهای مهم دنیا درمعاونت بین الملل شکل گرفته از جمله چین، روسیه، هند، و ویتنام، کره دموکراتیک، و کشورهای دیگر ضمن اینکه ما در مسئله مقاومت با احزاب نهضت مقاومت همکاری داشتیم.
بادامچیان اضافه کرد: ما در گام اول انقلاب آنچه که توانستیم انجام دادیم.
وی همچنین به دیدار این حزب در ابتدای تشکیل دولت با رئیسجمهور اشاره کرد و از ارائه پیشنهاداتی در زمینههای مختلف تورم و مدیریت توزیع آب به رئیسجمهور خبر داد.
بادامچیان با اشاره به شعار مجمع چهاردهم این حزب تحت عنوان "تکامل حکمرانی اسلامی، تحزب ولایی و اقتدار ملی" خاطرنشان کرد: مجمع عمومی چهاردهم رسالت دارد که برای شورای مرکزی جدید افرادی را برگزیند که واجد شرایط بیشتر توانمندی و قاطعیت دارای انگیزه قوی برای تکامل حکمرانی اسلامی اقتدار ملی باشند.
نظر شما