معاون وزیر نفت: وجود صنایع مختلف در استان مرکزی منحصربه فرد است

اراک - ایرنا - معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردهای نفتی ایران گفت: تجمیع صنایع مختلف در استان مرکزی در سطح کشور بی نظیر و منحصر به فرد است.

به گزارش ایرنا، محمدصادق عظیمی‌فر، روز جمعه در نشستی با اعضای هیئت مدیره کنسرسیوم اقتصادی امیرکبیر استان مرکزی، گفت:** همه به ظرفیت‌های استان مرکزی آشنایی دارند و نام و آوازه صنایع این خطه در صنعت نفت شناخته شده است.

وی با تأکید بر لزوم توجه ویژه به این استان ادامه داد: هر چقدر حال صنعت نفت و پروژه‌ها خوب باشد، حال صنایع استان مرکزی نیز خوب است.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، جریان توسعه را در صنعت نفت ضروری دانست و افزود: این امر باید از سوی حاکمیت حفظ شود، هرچند که به دلیل محدودیت‌های موجود در کشور، اجرای آن دشوار است.

عظیمی‌فر اضافه کرد: بسیاری از طرح‌هایی که در سال‌های گذشته تعریف شده است، به رغم شایستگی کاغذی، پیشرفت خاصی نداشته‌اند.

وی کنسرسیوم را ابتکاری جالب برشمرد و گفت: باید رکن تأمین منابع نیز در نظر گرفته شود؛ زیرا پروژه‌های صنعت نفت به سمت سرمایه‌گذاری پیش می‌روند.

عظیمی‌فر، با اشاره به پروژه کک‌سازی در استان مرکزی، بیان کرد: این پروژه به دلیل موانع زیست‌محیطی نیازمند مجوز هیئت دولت است و ما به منظور تصویب آن، نامه‌ای به هیئت وزیران ارائه خواهیم داد تا شعاع ممنوعیت احداث صنایع جدید که محیط زیست مانع آن است، مستثنی شود.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، ادامه داد: منابع مالی نیز دومین مانع در اجرای پروژه‌هاست. در سه سال گذشته، به دلیل قیمت‌گذاری دولت، ظرفیت پالایشگاه‌ها تحت تنظیم‌گری و حکمرانی به حدی رسیده که برخی از آن‌ها مجبور به دریافت وام برای پرداخت حقوق کارکنان خود هستند.

عظیمی‌فر گفت: در این زمینه اصلاحات مالی انجام خواهد شد و با دریافت مطالبات پالایشگاه‌ها از دولت، تسویه‌حساب‌ها به‌طور مؤثر انجام می‌شود.

وی همچنین تأکید کرد: در برنامه هفتم، پالایشگاه‌ها باید کیفی‌سازی فرآورده‌های سنگین را تا پایان دوره قانونی انجام دهند.

عظیمی‌فر با اشاره به این که موانع را باید با استفاده از ظرفیت‌های داخلی استان حل کنیم، گفت: پروژه‌های خط انتقال فرآورده به استان فارس، فاز دوم پالایشگاه آبادان به ارزش ۲ میلیارد دلار، مخزن شهید مهدوی به عنوان انبار نفت جدید در هرمزگان که ظرف سه ماه آینده کار آن آغاز می‌شود، و خط لوله انتقال فرآورده کنارگذر تهران برای شمال شهر و بندر ماهشهر، در حال حاضر در مرحله مناقصه است.

وی تصریح کرد: تأخیر در اجرای پروژه‌های صنعت نفت می‌تواند موجب خسارت چند صد میلیارد دلاری به کشور شود.

استاندار مرکزی نیز در این جلسه گفت: افرادی که در این نشست حضور دارند نمایندگان صنایع برجسته و صاحب‌نام استان هستند.

مهدی زندیه وکیلی ادامه داد: یکی از تفاوت‌های استان مرکزی با استان‌های دیگر این است که اینجا صنایع از ابتدا برای تولید ایجاد شده و بسیاری از صنایع در این استان بومی‌سازی شده‌اند.

وی افزود: با توجه به تحریم‌ها، باید بیشتر بر توانمندی‌های داخلی تکیه کنیم و از ظرفیت‌های کشور به شکل مؤثرتری استفاده کنیم.

استاندار مرکزی گفت: فرودگاه اراک بین‌المللی است و پروازهایی به مکه و عتبات داشته و همچنین اکنون دو بار در هفته پرواز به عسلویه دارد.

زندیه وکیلی ادامه داد: در پارس جنوبی نیز بسیاری از کارها بر عهده صنایع استان بوده است.

وی بیان کرد: به دلیل توجه به توانمندی‌های داخلی، اکنون با مشکل جدی در صنایع استان مواجه نیستیم.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه شرکت‌های ماشین‌سازی و آذرآب طرح‌های بین‌المللی نیز انجام داده‌اند، گفت: واحدهای صنعتی استان مرکزی را به عنوان بازوی خود بدانید. اگر کاری را در مناطق دیگر نمی‌توانند انجام دهند، مطمئن باشید صنعتگران استان مرکزی قادر به تحقق آن هستند.

زندیه وکیلی در پایان گفت: امید است این کنسرسیوم در آینده به گره‌گشایی در عرصه بین‌المللی تبدیل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha