به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، متقاضیان ورود به دانشگاهها پس از گذراندن ماراتن کنکور و قبولی در شهری غیر از محل سکونت خود، به طور طبیعی دغدغه پیدا کردن خوابگاه دانشجویی مناسب را دارند. خوابگاههای دانشجویی و شرایط آنها، تاثیر بسزایی بر کیفیت زندگی و تحصیل دانشجویان غیربومی دارد.
موضوع خوابگاه دانشجویی سالهاست که به دغدغه اصلی خانواده دانشجویان و سیاستگذاران تبدیل شده است. کمبود فضای کافی، کیفیت پایین امکانات، سر و صدا و نبود آرامش، مشکلات بهداشتی و تغذیه، دسترسی محدود به اینترنت، موقعیت جغرافیای نامناسب و نبود امکانات امنیتی از جمله مشکلاتی است که خوابگاههای دانشجویی دانشگاههای مختلف با آن مواجه هستند.
مشکلاتی که پیش از این به آنها اشاره کردیم از دید دولتمردان پنهان نبوده و حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ماههای اخیر از خوابگاههایی دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی و پروفسور حسابی دانشگاه تهران بازدید و تاکید کرده وضعیت خوابگاهها تاسف آور است و آن را دغدغه خود عنوان کرده است.
وزیر علوم اخیرا و بعد از شرکت در ششمین نشست عادی از دوره پنجم هیاتامنای دانشگاه صنعتی شریف در مورد وضعیت اورژانسی خوابگاه دانشگاه صنعتی شریف و به طور کلی خوابگاهها گفته بود: وضعیت خوابگاههای ما بسیار وخیم است؛ علتش هم این است که عمر اکثر خوابگاهها بالای ۴۰ و ۵۰ سال است. این یعنی دو مشکل داریم؛ اول اینکه خوابگاههای موجود پوشش دانشجویان متقاضی را نمیدهد و همان هم که داریم منقضی شده است.
استقرار ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۶ ساختمان دانشگاهی
در همین راستا با زهرا نظام بکائی رئیس دانشگاه الزهرا گفتوگو کردیم و درباره وضعیت خوابگاههای این دانشگاه از او پرسیدیم.
وی گفت: خوابگاههای دانشگاه های الزهرا با ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در داخل محوطه خود دانشگاه قرار دارد و این مزیتی برای دانشجویان این دانشگاه است.
رئیس دانشگاه الزهرا ادامه داد: با توجه به قرارگرفتن خوابگاهها در محوطه دانشگاه دانشجویان مشتاق هستند در این خوابگاهها اسکان داشته باشند. براین اساس طبق آخرین آمار یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ دانشجو متقاضی اسکان در این خوابگاهها هستند و با توجه به این تقاضا باید ظرفیت خوابگاههای دانشگاه را افزایش دهیم.
ناظم بکائی گفت: موضوع نیاز دانشگاه الزهرا به خوابگاه های دانشجویی بیشتر را با وزارت علوم و مسئولان مربوطه در میان گذاشتیم. امیدواریم با تسهیلاتی که اختصاص میدهند یا ساختمانهایی که در اختیار دانشگاه قرار داده میشود بتوانیم پاسخگوی نیاز دانشجویان به تامین خوابگاهها باشیم.
وی ادامه داد: مشکلی که برای ساخت دانشکدههای جدید با آن روبهرو هستیم بخشی مشکل تامین زمین مناسب برای ساخت این خوابگاهها و بخشی نیز به کمبود منابع مالی برای ساختن آن است.
رئیس دانشگاه الزهرا اظهار داشت: البته اکنون جمعیت خوابگاههای دانشجویی دانشگاه الزهرا کم نیست و ما ۶ ساختمان خوابگاهی داریم که ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در آن اسکان دارند. یک ساخمان مربوط به دانشجویان تحصیلات تکمیلی است و ساختمان دیگر نیز به دانشجویان بین المللی اختصاص دادیم و مابقی در اختیار دانشجویان در مقاطع و شهرهای مختلف قرار دارد.
نظر شما