۵۵ درصد خانه‌های روستایی مازندران مقاوم‌سازی شد

ساری- ایرنا- مدیر کل بنیاد مسکن مازندران گفت: افزون بر ۲۴۰ هزار واحد مسکونی معادل ۵۵ درصد از خانه‌های روستایی استان در سال های اخیر مقاوم سازی شد.

به گزارش ایرنا، علی اصغر احمدی روز یکشنبه در حاشیه جلسه شورای مسکن مازندران در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه یکی از برنامه‌های این اداره کل، اعطای تسهیلات کم بهره به متقاضیان در روستاها برای ساخت مسکن و مقاوم سازی است، افزود: نهضت ساخت مسکن در روستاها از سال ۱۳۸۴ شروع شده و تاکنون شاهد ساخت ۱۷۰ هزار واحد مسکونی در روستاها با استانداردهای لازم بودیم.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۳۰ هزار مسکن در روستاها وجود دارد: افزود: تاکنون ۲۴۰ هزار واحد مسکونی، تاکنون در روستاها مقاوم سازی شده‌اند

احمدی با بیان اینکه در حال حاضر برای ساخت هر واحد مسکونی در روستاها ۳۵۰ میلیون تومان و برای مقام سازی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره پرداخت می‌شود تصریح کرد: تسهیلات ساخت مسکن روستایی در آینده‌ای نزدیک به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند

مدیرکل بنیاد مسکن مازندران خاطر نشان کرد: در سال‌جاری برای ساخت و مقاوم سازی ۱۵ هزار واحد مسکونی در روستاها تسهیلات پرداخت می‌کنیم.

این مقام مسوول همچنین در ادامه گفت: براساس آخرین سرشماری کشور سه هزار و ۶۷۱ روستا در مازندران وجود دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۴۶۵ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند و براساس قانون مشمول تهیه و اجرای طرح هادی می شوند.

وی ادامه داد: از این تعداد روستای واجد شرایط اجرای طرح هادی، تاکنون این طرح در هزار و ۲۹۰ روستای مازندران تهیه و حداقل در یک یا ۲ مرحله اجرا شده که برای اجرای آن ها از اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است.

۵۵ درصد خانه‌های روستایی مازندران مقاوم‌سازی شد

اصغری افزود: هم اکنون نیمی از روستاهای با جمعیت بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت اجرای طرح هادی برخوردار هستند که با تخصیص اعتبارات لازم، مازندران نیز به شاخص های کشوری در این زمینه نزدیکتر خواهد شد.

طرح هادی یا به عبارتی طرح جامع توسعه روستایی از جمله اقدامات مهم برای توسعه و عمران روستاها است. این طرح مصوبه‌ای برای هدایت عملیات سازندگی و آبادانی در روستاها با آگاهی از وضعیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی آن‌هاست.

اساس چنین طرح‌هایی در کشور از سال ۱۳۶۲ و با عنوان روان بخشی روستاها اجرا و در سال‌های بعد به ویژه از سال ۱۳۶۶ از سوی بنیاد مسکن با جدیت پیگیری شد.

طرح هادی در بین تمامی طرح‌های عمرانی بیشترین تمرکز را بر تغییر ساخت فیزیکی روستاها دارد و از سه جنبه دارای اهمیت است نخست اینکه با توجه به زمان آغاز این طرح‌ها تهیه و اجرای آن‌ها بیش از ۲۰ سال سابقه دارد، دوم از آنجا که طرح‌های هادی در مقیاس روستا تهیه می‌شود گستره مکانی آن‌ زیاد است و در تمامی نواحی روستایی کشور می‌توان نمونه‌هایی از آن را یافت و سوم این طرح‌ها محلی ترین و موردی ترین طرح‌هایی است که به صورت مستقیم با اجتماع روستایی ارتباط دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha