تامین زمین برای تولید ۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در تهران

تهران بزرگ - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران با اشاره به امضای تفاهم‌نامه در راستای تامین ۲ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در این استان گفت: در چند هفته گذشته برای ۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر، زمین مورد نیاز تامین شده که امیدواریم تا شهریورماه سال آینده، تولید نیمی از این میزان را جامه عمل بپوشانیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حشمت‌الله عسگری شامگاه یکشنبه در گفت وگویی درباره اقدامات و برنامه‌های اقتصادی در تهران افزود: اکنون ۳۰ نقطه از شبکه‌های برق اجازه استفاده از این انرژی را به ما می‌دهد که هر نقطه سه مگاوات انرژی تجدیدپذیر داشته باشد،

به گفته وی، همچنین ۱۰۰ مگاوات نیز به عنوان تکلیف سازمان انرژی تجدیدپذیر است که در مجموع آن حدود ۲۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر برای استان تهران تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بخشی از این انرژی تجدیدپذیر نیز مربوط به شهرک‌های صنعتی است که قابلیت خوبی در این بخش دارند که حدود ۲۵۰ مگاوات از این محل سرمایه‌گذاری می‌شود همچنین بخش دیگر آن مربوط به واحدهای تولیدی و بخشی از آن مربوط به حوزه خصوصی است که استقبال خوبی در سطح استان وجود دارد.

کسری سه هزار مگاوات در پیک مصرف برق در تهران

عسگری گفت: بخشی از ناترازی انرژی در کشور مربوط به تهران است، در این استان در پیک مصرف سه هزار مگاوات کسری برق وجود دارد که غیر از اینکه کسری برق مورد نیاز حوزه‌های مختلف را داریم آلودگی هوا هم مضاعف بر موضوع است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه برای مدیریت آلودگی هوا در استان که به دلیل مصرف گاز و مازوت است به انرژی تجدید پذیر نیاز است باید در حوزه برق بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم که قرار است دولت ظرف سه سال در راستای انرژی تجدیدپذیر اقداماتی انجام دهد به همین منظور با تفاهم‌نامه میان سازمان انرژی تجدیدپذیر و استانداری تهران ۲ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در استان ایجاد می‌شود.

تامین زمین برای تولید ۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در تهران

معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار تهران با اشاره به اینکه تکالیف دستگاه‌های اصلی نیازمند این نوع انرژی مشخص است، یادآور شد: دستگاه‌های دولتی مکلف هستند پنج درصد انرژی خود را از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین کنند.

عسگری اضافه کرد: به همین واسطه در استانداری تهران کمیته انرژی هر هفته تشکیل می‌شود و همه درخواست‌ها برای این نوع انرژی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: در ۲ هفته گذشته تامین بخشی از این انرژی به صاحبان سرمایه واگذار شده و اکنون تجهیزات فنی مورد نیاز فراهم است اگر چه در یک مقطعی انرژی تجدیدپذیر یک کار لوکس بود اما امروز همه امکانات آن در استان تامین است.

وی درباره کمک استانداری برای تحقق این موضوع گفت: برای واحدهای تولیدی که از طریق ستاد تسهیل به عنوان طرح توسعه کمک خواهد شد و اگر طرح ایجادی به ما ارائه شود از سرمایه ثابت کمک خواهیم کرد.

عسگری تاکید کرد: حمایت و واگذاری به گروه‌های دارای تمکن مالی بالا سوق داده شده و پشتیبانی مالی از طرح‌های بزرگ را انجام می‌دهیم در همین راستا نقاط اتصال در استان تهران نیز شناسایی شده و اکنون کار راحت‌تر است.

تامین زمین برای تولید ۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در تهران

کاهش قطعی برق صنایع به یک روز در هفته

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران ادامه داد: اکنون میزان قطعی برق در صنایع به یک روز در هفته کاهش یافته و نباید در زمستان قطعی برق داشته باشیم البته همه تلاش ما تامین برق برای فصل تابستان است.

وی اظهار کرد: این ظرفیت در شبکه بانکی تهران وجود دارد که در حوزه انرژی تجدیدپذیر ورود کنند در یک واحد بزرگ تولیدی ۳۰۰ کیلووات انرژی تجدیدپذیر برای واحد خود ایجاد کرده بود که این موضوع نشان می‌دهد بسیاری از واحدهای تولیدی تهران ظرفیت ایجاد این نوع انرژی را دارند.

عسگری در ادامه درباره وضعیت برق چاه‌های کشاورزی دارای مشکل در استان تهران نیز گفت: به این موضوع در کمیته انرژی استانداری نیز پرداخته شده و نیاز نیست همه کشاورزان ما وارد کار تامین انرژی تجدیدپذیر شوند در همین راستا گروه‌های تسهیل‌گر وارد این موضوع می‌شوند تا بتوانند با بازدید از واحدهای تولیدی، فرایندها را به این افراد نشان دهند تا از تولید انرژی خود بهره‌مند شوند.

وی یادآور شد: برای ایجاد هر چاه کشاورزی ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات در راستای تامین انرژی و تجهیزات چاه نیاز است که به همین منظور برای منابع چاه کشاورزی مجاز دنبال تامین منابع هستیم تا در زمان قطعی برق کشاورزان استان دچار مشکل جدی با این قطعی‌ها نشوند.

عسگری اضافه کرد: هر مگاوات انرژی خورشیدی چون ارزبر است و رقم ارز تغییراتی دارد، اکنون ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان برای هر مگاوات هزینه دارد و کسانی می‌توانند در این بخش فعالیت داشته باشند که توان مالی بالایی داشته باشند.

به گفته وی، برای این موضوع از منابع داخلی بانک‌ها استفاده می‌شود و همچنین تبصره ۱۸ قانون بودجه به همه استان‌ها ابلاغ شده که این تبصره قانونی نیز برای انرژی خورشیدی در نظر گرفته شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران افزود: منابع استان که موجود است و تکالیف قانونی باید به سمت انرژی خورشیدی سوق داده شود حداقل در استان تهران مشکل متقاضی برای سرمایه‌گذاری با آورده خود شرکت‌ها و واحدهای تولیدی وجود ندارد، اگر همین متقاضیان پشتیبانی شوند، سهم قابل توجهی از تامین انرژی تجدیدپذیر را خواهیم داشت البته در سرمایه گذاری خانگی نیز فعالیت‌هایی در این بخش انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha