هوشمندسازی پلاک‌ها، کلید تحول خدمات شهری و روستایی در ایلام است

ایلام -ایرنا-رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام از اجرای طرح هوشمندسازی پلاک و کدپستی هوشمند در نقاط مختلف این استان خبر داد و گفت: اجرای این طرح، نه تنها یک الزام قانونی، بلکه فرصتی برای تحول در ارائه خدمات شهری و تسریع در امور مردم است.

«روح‌الله نورمحمدی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دسترسی به اطلاعات مکانی هوشمند یکی از مسائل مهم در زمینه اطلاعات و محاسبات آماری به شمار می آید و به طور کلی قابلیت تعیین دقیق یک مکان بر روی نقشه های جغرافیایی رقومی (دیجیتال) و استفاده از داده های مرتبط با مکان دارای مزایای بی شماری است.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در ماده ۱۷ هوشمندسازی پلاک و کدپستی به عنوان تکلیف برعهده دولت، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها گذاشته شده است، ابراز کرد: مبنای سرشماری ثبتی در سال ۱۴۰۵ ملاک کد پستی‌ها و پلاک‌های هوشمند خواهد بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام یادآور شد: اگر پایگاه داده مکانی به اتمام نرسد و پلاک های هوشمند نصب نشود، به طور قطع اجرای سرشماری ثبتی مبنا در سال ۱۴۰۵ براساس استاندارد و شیوه نامه تعریف شده امکان پذیر نخواهد بود.

نورمحمدی تصریح کرد: کد پستی ده رقمی به عنوان کد یکتای شناسایی مکان در کشور، به لحاظ کاربرد و قابلیت های ساختاری نقش مهمی در زیرساخت های اطلاعات کشور ایفا می کند و در طرح هوشمند سازی پلاک و کد پستی، همانند کد ملی افراد، برای مکان ها، کد شناسایی یکتا صادر خواهد و داشتن پایگاه استاندارد نشانی مکان محور، در مدیریت امور شهری و روستایی استان بسیار تأثیرگذار است.

وی تصریح کرد: تسهیل و تسریع انواع خدمات شهری، مبادلات کالا، خدمات پُستی و بررسی و رسیدگی به امور مردم، کاهش حضوری مردم در ادارات، کاهش بروکراسی اداری و به طور کلی تسریع در امور از جمله مزایای هوشمندسازی پلاک ها و کد پستی های اماکن استان است.

هوشمندسازی پلاک‌ها، کلید تحول خدمات شهری و روستایی در ایلام است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام گفت: مجموعه داده های مکانی اجازه می دهند تا سازمان های دولتی برای توسعه جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی ابزار تحلیلی دقیق تری در اختیار داشته باشند که این مهم از سرشماری های آمار تا توسعه حمل و نقل و توسعه منطقه ای را شامل می شود.

نورمحمدی با اشاره به اینکه طبق مصوبه هیأت وزیران اولین سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا در سال ۱۴۰۵ اجرا خواهد شد، تاکید کرد: پلاک کوبی اماکن و ساختمان های فاقد پلاک( تولید و نصب پلاک کدپستی) به عنوان مهمترین زیر ساخت این سرشماری به شمار می رود.

وی گفت: هدف از اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا، شمارش جمعیت بر اساس کد پستی محل سکونت افراد در پایگاه داده ی ثبت احوال و دریافت اطلاعات نشانی افراد مندرج در سامانه تغییر نشانی سازمان ثبت احوال کشور و نیز پایگاه داده اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور است و رویکرد آن بروزرسانی محدوده ها و نقشه ها، پلاک کوبی کدپستی و اعلام و اصلاح نشانی افراد در سامانه اعلام تغییر نشانی سازمان ثبت احوال است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام یادآور شد: این موضوع در استان ایلام طرح هوشمند سازی کدپستی و پلاک ها باید در سال‌های قبل‌ اجرایی می‌شد که متاسفانه اجرایی نشده و روز گذشته در جلسه‌ای‌ با حضور معاون هامهنگی امور عمرانی، نمایندگان فرمانداران،شهرداری ها و دهیاری‌ های استان مقرر شد که این طرح در استان به سرعت اجرایی شود.

وی خاطرنشان کرد: در این نشست مقرر شد که با توجه به عدم پلاک کوبی کدپستی در استان ایلام، معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام با همکاری اداره کل پست استان و توسط شهردرای ها و دهیاری ها نسبت به تولید و نصب پلاک اماکن و ساختمان های استان با قابلیت داشتن رمزینه کدپستی اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، استان ایلام برای انجام سرشماری ثبتی سال ۱۴۰۵ با چالش جدی هوشمندسازی پلاک‌ها روبرو است و اگر این طرح به سرعت اجرایی نشود، اجرای سرشماری بر مبنای کدپستی‌ها با مشکل مواجه خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha