اجرای طرح تصفیه خانه فاضلاب مرند به دلیل کمبود بودجه نیمه فعال است

تبریز- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی بر ضرورت تکمیل مدول (مرحله) دوم تصفیه خانه فاضلاب مرند تاکید کرد و گفت: اکنون این طرح به علت تزریق نشدن بودجه کافی، نیمه فعال است.

محمد خانی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: مدول (مرحله) نخست این تصفیه خانه حدود ۱۴ سال پیش بهره برداری شده و ظرفیت تصفیه فاضلاب ورودی را ندارد و ضروری است هرچه سریع تر مدول دوم تکمیل و بهره برداری شود.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد شهر مرند به شبکه جمع آوری فاضلاب وصل است، گفت: بر همین اساس، اجرای تصفیه خانه ای که بتواند حجم فاضلاب ورودی را تصفیه و بازچرخانی کند در ۲ فاز برنامه ریزی شده بود که مرحله یک در حال بهره برداری است و فاز دوم نیز از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

خانی ادامه داد: برای اینکه فاز دوم این تصفیه خانه به بهره برداری برسد برای بهره برداری ظرف یکسال حدود سه هزار میلیارد ریال و برای بهره برداری ظرف ۲ سال سه هزار و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار نیاز است که امیدواریم جذب و در پروژه تزریق شود.

وی افزود: تخصیص بودجه، ماده ۵۶ و جذب سرمایه گذار سه روش مختلف برای تامین اعتبار برای تکمیل این طرح حیاتی است و شرکت آب و فاضلاب همزمان پیگیر هر سه روش برای تامین اعتبار لازم است.

خانی ادامه داد: ظرفیت فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب مرند ۱۵ هزار مترمکعب در شبانه روز است و تا ۲۵ سال نیاز این شهر را برطرف می کند و تمام روش ها را برای بهره برداری سریع این طرح دنبال می کنیم.

اجرای طرح تصفیه خانه فاضلاب مرند به دلیل کمبود بودجه نیمه فعال است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه تعداد کارخانجات و صنایع منطقه که خواهان سرمایه گذاری در این طرح هستند کم نیست، افزود: سرمایه گذاری در قبال استفاده از پساب تصفیه شده این تصفیه خانه، مورد توجه صنایع و کارخانجات بوده و همان طور که گفته شد تمام روش های تامین بودجه برای اتمام این طرح را بررسی می کنیم.

خانی اظهار کرد: ۷۰ درصد پساب خروجی این تصفیه خانه در اختیار صنایع و بقیه نیز در محیط زیست رها می شود و در واقع این طرح، طرحی زیست محیطی بوده و نقش مهمی در حفاظت از منابع آبی و محیط زیست دارد.

از هشت تصفیه خانه در حال ساخت آذربایجان شرقی، ۶ تصفیه خانه شامل مدول دوم تصفیه خانه تبریز، اسکو، آذرشهر، ملکان، مدول دوم مرند و تصفیه خانه هریس در صورت تخصیص اعتبارات لازم در سریع ترین زمان آماده بهره برداری می شود.

خانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: از هشت تصفیه خانه در حال ساخت آذربایجان شرقی، ۶ تصفیه خانه شامل مدول دوم تصفیه خانه تبریز، اسکو، آذرشهر، ملکان، مدول دوم مرند و تصفیه خانه هریس در صورت تخصیص اعتبارات لازم در سریع ترین زمان آماده بهره برداری می شود.

به گزارش ایرنا، شهرستان مرند با ۲۵۰ هزار نفر جمعیت در ۶۰ کیلومتری تبریز واقع است و سرانه تولید فاضلاب در این شهر ۱۹۶ لیتر برای هر فرد در طول شبانه روز است.

تصفیه خانه فاضلاب مرند شامل مراحل تصفیه مقدماتی بیولوژیکی (زیست محیطی) و گندزدائی پساب است، فاضلاب پس از ورود به محدوده تصفیه خانه با جریان رفت و برگشتی شانه است و آشغال ها پس از جمع آوری توسط تسمه نقاله به کنار کانال ورودی منتقل و درون ظرف مخصوص تخلیه می شوند.

واحد دانه گیر این تصفیه خانه از نوع هوادهی است، دمیدن هوا به درون حوض موجب جریان گردشی در حوض دانه گیر و سقوط دانه ها در کف حوض می شود و پل متحرک دانه گیر، دانه های جمع شده در کف دانه گیر را به انتهای حوض منتقل کرده و از آنجا توسط پمپ بادی (Airlift) که در فواصل زمانی مشخص روشن می شود به خارج از حوض و درون سیلوی دانه تخلیه می کند.

فاضلاب پس از این مرحله، وارد مرحله تصفیه بیولوژیکی می شود هدف از تصفیه ثانویه، جدا کردن ناخالصی های محلول همراه فاضلاب است که در حال حاضر، اقتصادی ترین روش برای انجام این کار استفاده از میکرو ارگانیسم هاست (استفاده از باکتری ها برای تصفیه).

پساب خارج شده پس از این مرحله از حوض ته نشینی به سمت واحد کلرزنی هدایت و لجن نیز از ایستگاه پمپاژ به سمت واحدهای تصفیه لجن، تلمبه شده و گند زدائی پساب با استفاده از گاز کلر و توسط کلریناتور گازی (تصفیه و گندزدایی آب آشامیدنی ) انجام می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha