سالانه ۲۰ میلیون نفر به اورژانس مراجعه می‌کنند/ مدیریت تنش با آموزش به نیروها

تهران- ایرنا- رئیس هفدهمین کنگره طب اورژانس و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: سالانه ۲۰ میلیون مراجعه کننده به اورژانس‌ها داریم که ۸۰ درصد سرپایی مداوا می‌شوند و یک درصد نیز به احیای فوری دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، نادر توکلی روز دوشنبه در نشست خبری که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، افزود: هر بیمارستان باید پروتکل های درمانی مشخص داشته باشد تا بیمار به محض مراجعه به اورژانس، فوری تحت مداوا قرار گیرد.

وی با اشاره به ضرورت وجود متخصص طب اورژانس در مراکز درمانی ادامه داد: متخصص اورژانس باید بتواند مدیرت استرس داشته باشد تا مشکلاتی مانند ازدحام و خشونت در اورژانس ها ایجاد نشود.

رئیس هفدهمین کنگره طب اورژانس و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر آموزش نیروهای اورژانس برای مدیریت تنش، خشونت و درگیری در اورژانس گفت: متخصصان اورژانس باید مهارت های لازم را برای مدیریت ازدحام و خشونت در اورژانس های مراکز درمانی یاد بگیرند که قرار است در این کنگره، کارگاه های آموزشی برگزار شود.

۳ هزار میلیارد تومان بدهی تامین اجتماعی و بیمه سلامت به دانشگاه علوم پزشکی ایران

توکلی با اشاره به مشکلات موجود در پرداختی ها، نوبت های کاری سخت و مشکلاتی از این قبیل برای متخصصان طب اورژانس ادامه داد: در زمان حاضر ۲ هزار میلیارد تومان مطالبات دانشگاه علوم پزشکی ایران از سازمان تامین اجتماعی و هزار میلیارد تومان نیز از بیمه سلامت است و اگر این بدهی زودتر پرداخت شود ، مشکلات بخش های بیمارستانی و اورژانس برطرف می شود.

ظرفیت پذیرش ۳۰ هزار متخصص طب اورژانس در کشور

وی با بیان اینکه اکنون نیاز به ۳ هزار متخصص طب اورژانس داریم، ادامه داد: موانع قانونی مانع از جذب این افراد شده و همچنین مشکلات موجود باعث عدم استقبال از این رشته می شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در کشور یک هزار و ۶۶ بیمارستان داریم که همه این مراکز نیاز به اورژانس ندارند و بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ متخصص نیز وجود دارد که همگی شاغل نیستند.

توکلی ادامه داد: بسیاری از متخصصان طب اورژانس در مطب های خصوصی کار می کنند و رغبتی برای فعالیت در اورژانس ندارند.

وی در مورد فرسودگی در اورژانس اظهار داشت: بسیاری از تجهیزات و امکانات مانند سونوگرافی، ارزیابی نوار قلب و دستگاه تصویربرداری فرسودگی بوده و آزاد شدن ارز ترجیحی تجهیزات سرمایه‌ای اگر اتفاق بیفتد برای تامین آنها با مشکل مواجه می شویم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآورشد: برای ترخیص بیماران تعیین تکلیف نشده نیز مشکلاتی وجود دارد و بسیاری از اورژانس با ترافیک مراجعه و بستری مواجه بوده و منتظر بستری در بخش های آی سی یو و سی سی یو هستند.

توکلی تصریح کرد: هر بیماری که به اورژانس مراجعه می کند باید در مدت ۶ ساعت تعیین تکلیف شود و ظرف ۱۲ ساعت نیز از اورژانس خارج شود.

وی در ادامه با تاکید بر تدوین راه‌اندازی کلینیک تخصصی اورژانس در کشور اظهار داشت: وزارت بهداشت، آیین‌نامه راه‌اندازی کلینیک تخصصی اورژانس را  هنوز صادر نکرده در حالیکه در صورت تدوین این آیین نامه بسیاری از متخصصان طب اورژانس می‌توانند با احداث و تاسیس کلینیک تخصصی اورژانس به خدمات بپردازند.

وی تصریح کرد: متخصصان طب اورژانس با استفاده از مدرک پزشکی عمومی خود می توانند به ارائه خدمات زیبایی بپردازند و تاسیس این کلینیک‌ها می‌تواند از مراجعه غیرحضوری در اورژانس‌های بیمارستان‌ها جلوگیری کند.

حسن امیری دبیر علمی هفدهمین کنگره طب اورژانس نیز گفت: این کنگره ۱۹ تا ۲۱ دی ماه در مرکز همایش‌های رازی برگزار می شود و نگاه ویژه ای به هوش مصنوعی در طب اورژانس خواهیم داشت.

وی با اشاره به پذیرش ۱۳۶ مقاله در کنگره طب اورژانس ،اظهار داشت: در کنگره امسال، پیرامون شایع‌ترین مسمومیت‌ها و روش‌های درمان، بحث و بررسی خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha