به گزارش ایرنا، بیش از ۱۵۰ نفر از صنوبرکاران شهر «ضیابر» از توابع شهرستان صومعه سرا در اعتراض به قانون منع قطع و حمل درخت صنوبر باغی دستکاشت که با عنوان جلوگیری از قاچاق چوب و حفاظت از زمینهای ملی از سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده است، مقابل استانداری گیلان دست به تجمع زدند.
تجمع کنندگان با نصب بنرهایی در ورودی استانداری گیلان اعتراض خود را به این قانون اعلام کردند. آنان در ماههای گذشته نشستی با «محمد جلایی» معاون پیشین سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان برگزار کردند که آن جلسه مصوباتی برای رفع مشکلات صنوبرکاران داشت.
یکی از این معترضان که نخواست نامش ذکر شود، به خبرنگار ایرنا گفت: صدها تن برنج در انبارها داریم که خریدار ندارد، در حالی که کشت صنوبر سودآوری دارد و اینک می توانیم بخش از زیان خود در کشت برنج را از محل فروش صنوبرهای دست کاشت که به مرحله بهره برداری رسیده جبران کنیم اما منابع طبیعی اجازه قطع این درختان را نمیدهد.
تجمع کنندگان با در دست داشتن و نصب بنرهایی بر روی نردههای استانداری گیلان نوشتند: صنوبر، پیشمرگ جنگل است، صنوبرکار را جنگلکار و جنگلبان بدانید، از سرنوشت توتون و ابریشم پند گیرید و صنوبر را آزاد و زراعت کنید، صنوبر را زراعت و وجودش را مایه بقای روستا، جنگل و اقتصاد مقاومتی بدانید.
همچنین بنر بزرگی هم با این عنوان در دست تجمع کنندگان به چشم می خورد:« اعتراض کشاورزان، تولیدکنندگان پالت، مراکز خرید و فروش چوب، کارخانجات فرآوری و ضایعات چوب نسبت به دستورالعملهای غیر کارشناسی منابع طبیعی در مورد چوب های صنوبر و میوه ای/ استاندار محترم جناب آقای حق شناس به داد ما برسید.»
شهریور گذشته هم «سعید رحمت زاده» نماینده شهرستان صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی نامه ای انتقادی خطاب به رئیس جمهور در حمایت از کاشت چوب و صنوبرکاران و با عنوان سنگ اندازی منابع طبیعی در مسیر این زراعت نوشته بود که در بخشی از آن آمده بود: «شهرستان صومعهسرا رتبه نخست زراعت چوب صنوبر در کشور را دارد و به تبع آن هر تصمیمی درباره صنوبر، بیشترین تأثیر را در این شهرستان دارد. از سویی همه ما مخالف جدی فساد و تخریب منابع طبیعی هستیم. ضمن آن که در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نباید تصمیم برخی افراد در دولت، موجب تعطیلی و اختلال جدی در صنوبرکاری گردد که یک فعالیت تولیدی و اشتغالآفرین است و اندک رونقی دارد.»
وی تصریح کرد: «از سویی آقای رئیس جمهور! لطفا به داد زراعت چوب صنوبر و صنوبرکاران گیلان و صومعهسرا برسید و به محدودکنندگان برداشت صنوبر بگویید که به خاطر یک دستمال، قیصریه را به آتش نکشند! و سفره کوچک کشاورز را کوچکتر نکنند. همه باید حامی کشاورز باشیم، نه مانع و سنگ پیش پای او. راه حل درست و ضروری این است که صنوبر را مانند برنج، چای، گندم، صیفی و… محصول زراعی بدانیم تا با تصمیمهای عجیب آرامش کشاورزان را به هم نزنیم.»
رشت - ایرنا - شماری از صنوبرکاران استان گیلان خواستار لغو قانون ممنوعیت قطع بدون مجوز صنوبر باغی دستکاشت و حمل آنها شدند و از مسوولان خواستند که به این درخواست آنان رسیدگی کنند.
نظر شما