به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حمیدرضا حسنآبادی روز سهشنبه در نشست خبری سومین جشنواره بینالمللی سلامت دانشجویان گفت: دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی متولی و کارکرد مربوط به سلامت در حوزه دانشجویی را در دو بخش سلامت جسم و سلامت روان دانشجویان دنبال میکند.
وی افزود: بخش سلامت روان شامل مشاوره تحصیلی، بهداشت روان، مداخلات روانشناختی و مراقبت از دانشجویان است.
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان گفت سلامت و پیشگیری جزو اقدامات اولین هر دستگاهی بوده و زندگی دانشجویی یعنی آماده کردن افراد برای اصل زندگی است.
حسنآبادی افزود: فراهم و ایجاد کردن سلامت به معنای عام کلمه برای قشر دانشگاهی از اهداف ما در این مرکز است و برپایی جشنواره سلامت هم از اقدامات ذیل این هدف به شمار میرود.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره سلامت دانشجویان در دو دوره قبل، اضافه کرد: نخستین دوره جشنواره در سطح ملی برگزار شد که هدف آن ارتقای سلامت و بهبود سبک زندگی بود، دومین دوره نیز سال گذشته در سطح بینالمللی و با شعار سلامت و همدلی برگزار شد.
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان افزود: دومین جشنواره بینالمللی سلامت دانشجویان در ۱۶ بخش به مرحله اجرا رسید که از جمله آنها میتوانیم به پژوهش، نشریه، کتاب، فیلم کوتاه و داستان اشاره کنیم.
حسنآبادی، اجتماعیسازی، افزایش پویایی و نشاط و تحرک در محیط دانشجویی، آشنایی بیشتر مسئولان با استعدادها و ظرفیتهای دانشجویان، اصلاح رفتارهای فرد و اجتماعی در حوزه سلامت، کشف ایدههای نو، تبیین ضرورت حمایت در حوزه سلامت را از اهداف برگزاری سومین جشنواره بینالمللی سلامت دانشجویان برشمرد.
وی بخشهای سومین جشنواره سلامت دانشجویان را شامل فضای مجازی، هنرهای تجسمی، تولیدات رسانهای، ایدهها و تجارب در آموزش و پژوهش و فناوری و در راستای تامین سلامت دانشجویی عنوان کرد.
حسنآبادی تصریح کرد: از آنجا که سلامت، ابعاد گوناگون زندگی انسان را شامل میشود، در این مدت برای شبکهسازی در حوزه سلامت دانشجویان اقدامات متعددی شکل گرفته که علاوه بر وزارتخانههای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش باید به سایر دستگاهها همتسری یابد.
مدیرکل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان گفت: سومین دوره جشنواره سلامت دانشجویان با رویکرد فرا سازمانی خواهد بود تا فرهنگسازی در حوزه سلامت صورت گیرد.
وی بخشهای سومین جشنواره سلامت دانشجویان را شامل فضای مجازی، هنرهای تجسمی، تولیدات رسانهای، ایدهها و تجارب در آموزش و پژوهش و فناوری و در راستای تامین سلامت دانشجویی عنوان کرد.
گنجاندن واحد درسی مهارتهای زندگی برای دانشجویان نو ورود
حسنآبادی از گنجاندن درس دو واحدی مهارتهای زندگی برای ورودیهای سال اول دانشگاه و در نیمسال نخست خبر داد و گفت که تمام دانشگاه باید متعهد به اجرای آن باشند.
وی یادآور شد: این دو واحد از مدتها قبل در واحدهای درسی دانشگاهها گنجانده شده است اما در این برهه، گذراندن آن در ترم نخست برای نو ورودیان الزامی شده است، در ادوار قبل نگاه به آن، اختیاری بوده و بر اساس بخشنامه جدید، از ترم اول ۱۴۰۴ الزامی شده است.
مدیرکل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان درباره طرح پایش سلامت جسم و روان دانشجویان نیز گفت: این پایش سالها در قالب پرسشنامه انجام میشود و برای دانشجویان امسال هنوز پایش کامل درباره دانشجویان نو ورودیان انجام نشده و در حال تکمیل است.
خدمات یک ماهه مراکز مشاوره به دانشجویان در ایام امتحانات
حسنآبادی از ارائه مشاوره تلفنی به دانشجویان در ایام امتحانات از ۲۰ دی ماه تا ۲۰ بهمن ماه خبر داد و گفت: برای خدمت به دانشجویان، طرح یک ماهه از شروع ایام امتحانات تا ۱۰ روز پس از پایان امتحانات، برنامهریزی شده که مراکز مشاوره ما در کشور از ساعت ۱۸ تا ۲۴ به صورت برخط آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به دانشجویان هستند.
جمالالدین راهمی دبیر جشنواره سلامت هم گفت که در این دوره از جشنواره به دانشجویان کارآفرین و دانشجویان موفق تحصیلی توجه ویژه خواهد شد و آیین اختتامیه جشنواره نیز در مهر ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
نظر شما