روش‌های صدور گواهی‌ نامه‌های استاندارد باید تغییر کند

رشت - ایرنا - سرپرست معاونت ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد بیان کرد: باید روش صدور گواهی‌ نامه‌های استاندارد تغییر کرده و ساده‌تر شوند و با کاهش بوروکراسی‌ اداری برای تولید کننده در اخذ پروانه استاندارد انگیزه ایجاد کنیم.  

به گزارش ایرنا، محمود رضا طاهری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سازمان، استاندارد باقی مانده سموم را برای محصولات کشاورزی تدوین کرد اما این استاندارد اجباری نیست.

وی عنوان کرد: امروز ضرورت دارد تفاهم نامه منعقده فی‌مابین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد دوباره احیاء شود و کلیه محصولات تولید شده باغی و کشاورزی این استاندارد را اخذ کنند تا مردم برای استفاده از محصولات کشاورزی آسوده خاطر باشند.

وی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد نمیتواند از واحدهای تولیدی بخواهد سموم کالا را به صفر برسانند بلکه می‌تواند برای باقی مانده سموم حدود مجاز تعریف کند.

وی گفت: اگر باغداران و کشاورزان استاندارد این کالاها را اخذ کنند استقبال مردم در استفاده از این محصولات بیشتر خواهد بود زیرا سازمانی ملی استاندارد محصول را برای اندازه گیری میزان سموم کنترل و تحت آزمایش قرار داده و گواهی نامه باقی مانده سموم را صادر می کند.

طاهری سیاست سازمان ملی استاندارد را آگاه سازی مردم دانست و افزود: کالای فاقد استاندارد نباید مصرف شود اما این به معنای آن نیست که کالایی که استاندارد ندارد، کالای بدی است.

وی اضافه کرد: استاندارد کالا توسط سازمان استاندارد کنترل می شود اما برخی کالاها نیز مشمول استاندارد اجباری هستند و بدون اخذ گواهینامه مربوطه واحد تولیدی حق تولید آن را نخواهد داشت.

وی اظهار کرد: واحد اقتصادی می تواند برای تولید این کالاها پروانه استاندارد بگیرد که در اصطلاح به آنها استانداردهای تشویقی گفته می شود، باتوجه به آنکه در کشورهای توسعه یافته درصد استانداردهای تشویقی بسیار بالا است ایران نیز باید به سمت آگاه سازی مردم در این حوزه حرکت کند.

طاهری ادامه داد: باید روش صدور گواهی‌ نامه‌های استاندارد را تغییر داده و ساده‌تر کرد و بروکراسی اداری را کاهش داد و برای تولید کننده در زمینه اخذ پروانه استاندارد انگیزه ایجاد کرد.

سرپرست معاونت ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد گفت: با روشهای پلیسی نمی‌توان به حل مشکل کمک کرد باید با انجام اقدامات فرهنگی فواید استاندارد را برای بخش تولید تبیین کرد؛ تنها در این صورت تولید کننده استاندارد لازم را در زمینه‌های مختلف رعایت خواهد کرد.

وی تصریح کرد: اگر کالای تولید شده به جامعه از حیث ایمنی آسیب وارد کند سازمان ملی استاندارد به سمت اجباری کردن استاندارد کالا حرکت می کند در حالی که این سازمان علاقه ای به گسترش دامنه شمول استاندارد اجباری ندارد بلکه مانند کشورهای پیشرفته بدنبال آگاه سازی مردم است.

وی اضافه کرد: سازمان ملی استاندارد آموزش و آگاه سازی مردم را در سنین مختلف دنبال می‌کند از اینرو این آموزش ها را از سطوح مهد کودک تا دانشگاهی آغاز کرده است، رسانه های گروهی نیز می توانند در این مساله ملی یاریگر این سازمان باشند چون سود آن در نهایت متوجه مردم خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha