محسن خیرمند روز چهارشنبه در نشست هماهنگی و بررسی موانع و مشکلات حوزه امور اراضی استان مرکزی در محل سالن امام علی(ع) جهادکشاورزی این استان در اراک، افزود: سه یا چهار سال پیش مشکلاتی که امروز در حوزه تغییر کاربری و امور اراضی وجود دارد، در درچاههای غیرمجاز وجود داشت اما با سختگیریهایی که صورت گرفت امروز مشکلی وجود ندارد.
وی بیان کرد: در بحث تغییر کاربری قانون وجود دارد که باید اجرا شود و اگر قانون ایراد دارد، مرجع تشخیص آن دادگستری نیست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی ادامه داد: دادگستری مرجع اجرای قانون است اما در تصویب آن دخالتی ندارد.
خیرمند با بیان اینکه، ایرادات در عدم اجرای قانون باید مشخص شود، گفت: در راستای تغییر کاربری رهبر معظم انقلاب نیر بیان کردند که تنها ملاک، قانون است و به دلیل اهمیت موضوع سران سه قوه نیز بر آن تصمیمگیری کردند.
وی اظهار کرد: جهاد کشاورزی نوک پیکان اجرای قانون تغییر کاربری و حوزه امور اراضی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی افزود: نیروی انتظامی در اجرای حکم رفع تصرفات ضابط است و حق اخذ قرارداد و مبلغ ندارد و اگر موردی باشد، خلاف است و باید از طریق حفاظت اطلاعات انتظامی دنبال شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم گفت: در بحث اراضی جلسات هماهنگی در شهرستاهای استان کمتر برگزار میشود.
علی صفری افزود: نیاز است قوانین در خصوص اراضی با جدیدت مرور و مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: بحث امور اراضی، آب و خاک استان مرکزی، بیشترین پروندههایی اسا که دستگاههای نظارتی ورود پیدا میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: حفظ کاربری، اجرای احکام و تبصره ۲ ماده ۱۰، از دیگر مشکلات در استان است.
صفری اظهار کرد: باید تلاش شود تا در فرصت باقی مانده در سال جاری به تعهدات دست یابیم تا در ارزیابیها دچار مشکل نشویم.
وی گفت: در بحث رفع تداخلات باید تا پایان سال حداقل ۵۰۰ پلاک انجام شود و هنوز برخی از شهرستانها، عملکردی نداشتهاند.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم گفت: حساسیتی در حوزه امور اراضی وجود دارد که باید بتوانیم جوابگوی دستگاههای نظارتی و قضایی باشیم.
رامین اخلاصی افزود: خاک بستر انسان، حیات و رشد است و صیانت از آن در حوزه کشاورزی برعهده امور اراضی است، البته مخاطراتی نیز دارد.
وی بیان کرد: باید مشکلات حوزه امور اراضی استان مرکزی با جدیت بررسی و مخاطراتی که به تازگی پیش آمده و دستگاههای نظارتی و قضایی وارد عمل شده، باید رفع شود.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: اهم فعالیت جهادکشاورزی شهرستانها باید حفظ کاربری و جلوگیری از ساخت و سازها، چه پیشگیری و چه اجرا باشد.
اخلاصی عنوان کرد: عملکرد گشت حفاظتی برخی شهرستانها در استان مرکزی بسیار ضعیف است.
وی گفت: در طول سه سال گذشته ۱۴۰ اجرای احکام در خصوص حفظ کاربری اراضی و باغها در استان مرکزی اجرا شده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: رفع تداخلات از اهمیت ویژه برخوردار است، حدود یکهزار و ۱۰۰ پلاک در استان بررسی و از کمیسیون رفع تداخلات خارج شده اما حدود یکهزار پلاک دیگر هنوز باقی مانده است.
اخلاصی بیان کرد: از سال آینده حدنگاری و قانون الزام املاک ثبتی دوباره به امور اراضی و جهاد کشاورزی برمیگردد که مسئولیت سنگینی بر جهاد کشاورزی وارد میکند.
وی تصریح کرد: یکپارچهسازی اراضی متاسفانه با تمامی مکاتبات و ارسال دستورالعملها در استان مرکزی صفر است و هنوز خروجی در پی نداشته است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: باید به برونسپاری ایمان داشته باشیم، نظارتهای درون سازمانی از دست جهاد کشاورزی خارج و به نظام مهندسی سپرده شده است.
در این نشست مسایل و مشکلات تغییر کاربری و امور اراضی شهرستانهای مختلف استان مرکزی بیان شد.
نظر شما