به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدجلیل آلامین روز پنجشنبه در مراسم اختتامیه دومین رویداد هنری «زیتون زخم خورده» و نخستین رویداد ادبی «روحالروح» با اشاره به اهمیت استفاده از ابزار هنر در حوزه های مختلف، افزود: هنر ایستادگی، به زیبایی در آثار هنرمندان زنجان در این رویداد دیده میشود.
وی با اشاره به جانمایی تکنیک و فرم در هنر و اهمیت مضمون در کنار فرم و تکنیک، اظهار داشت: شهید آوینی تکنیک را به خوبی میشناخت اما معتقد بود که باید گاهی خرقِ تکنیک کرد تا مضامین آثار هنری با حجاب تکنیک مواجه نشوند.
آل امین تصریح کرد: هنرمندان در این عرصه، هنر را با تاسی یه تکنیک و فرم جذاب می کنند و مضمون آثار هنری، همان باور و جهان ذهنی هنرمند است.
وی با اشاره به شهادت چندین هزار کودک فلسطینی و بیتفاوتی دنیا و مدعیان حقوق بشر به این واقعه، ادامه داد: باور هنرمندی که از ساحت عقل و انسانیت به وقایع می نگرد، ممتاز و برجسته است چراکه در مدار عقل منزلت و تعالی انسان همواره یک هدف است نه ابزار.
آل امین درباره سکوت جوامع هنری و بشری در برابر ظلم رژیم صهیونیستی و وارونه نشان دادن شرایط، خاطرنشان کرد: اگر یک کودک در غرب دچار تشویش روانی شود همگان به دنبال ریشهیابی علت آن وارد عمل می شوند ولی کسی به فکر شهادت ۴۶ هزار انسان بیگناه نیست.
وی با اشاره به تقابل نگاه هنرمندی که باور انسانی دارد با نگاه هنرمندنماهایی که ابتذال نقطه مرکزی غایت هنری شان است، گفت: هنر تنزیل یک معنای معقولِ ذهنی با دست و قلم یک هنرمند است؛ یعنی وقتی معقولِ ذهنی، محسوس میشود، از الزمات حس برخوردار می شود و در مقابل دیدگان مخاطب قرار میگیرد و مفاهیم ذهنی را به مصادیق عینی تبدیل می کند که توسط مخاطبان به سهولت دریافت می شود.
آلامین با اشاره به جایگاه والای استان زنجان از نظر حکمت و فلسفه، تشریح کرد: زنجان از نظر من شهری توسعه یافته و حکمتپایه است و وجود حکمای برجسته در این شهر تاییدی بر این ادعا محسوب می شود.
در ادامه این مراسم از نفرات برتر این دوجشنواره با اهدای لوح و جایزه قدردانی شد.
نظر شما