نیروگاه برق غرب مازندران تعطیل شد/ بدهی ۱۷ هزار میلیارد ریالی وزارت نیرو به سرمایه‌گذار

نوشهر- ایرنا- مدیرعامل نیروگاه سیکل ترکیبی ۴۶۰ مگاواتی «کاسپین» نوشهر اعلام کرد که این نیروگاه از مهر امسال به سبب پرداخت نشدن طلب دست‌کم ۱۷ هزار میلیارد ریالی ناشی از فروش انرژی به وزارت نیرو و جلوگیری از فرسودگی بیشتر تجهیزات، غیرفعال و از مدار خارج شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این نیروگاه مرداد سال ۱۳۹۷ از محل صندوق توسعه ملی و با مشارکت بخش خصوصی در زمینی هشت هزار هکتاری در ضلع جنوبی کمربندی نوشهر با هدف افزایش ظرفیت تولید انرژی، ایجاد بستر اشتغال، تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق، کمک به افزایش پایداری شبکه، بهبود ولتاژ، تشویق، حمایت و جذب سرمایه گذاری غیردولتی در بخش انرژی و پاسخ به نیاز روزافزون مصرف برق ناشی از گسترش صنایع، توسعه کشاورزی و مصارف عمومی و خانگی به بهره برداری رسید.

نیروگاه کاسپین توان تولید ۴۶۰ مگاوات برق در ساعت دارد و بنا بر اعلام متولیان، این مجموعه به علت طلب بیش از یک‌سال از وزارت نیرو و نیاز مبرم به سرویس و تعمیرهای اساسی از مهر امسال تاکنون غیر فعال و از مدار خارج شده است.

در همین پیوند، استاندار مازندران پنجشنبه هفته گذشته به همراه شماری از مدیران استان در این نیروگاه حاضر شد و پس از شنیدن درد دل مدیرعامل نیروگاه و آگاهی از مشکلات مجموعه وعده داد به زودی این مساله حل می شود.

نیروگاه برق غرب مازندران تعطیل شد/ بدهکاری ۱۷ هزار میلیارد ریالی وزارت نیرو به سرمایه‌گذار

مدیرعامل شرکت «ماهتاب کاسپین» مالک نیروگاه برق غرب مازندران گفت: این نیروگاه بابت فروش انرژی بیش از یکسال به وزارت نیرو حدود ۱۷ هزار میلیارد ریال طلب دارد که متاسفانه تاکنون پرداخت نشده است و در نتیجه به منظور پیشگیری از خسارت های بیشتر به سبب فرسوده شدن تجهیزات، در مهر امسال ناگزیر به خارج کردن آن از مدار شدیم.

یوسف شهاب‌الدین روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از آن جا که بیشتر قطعات نیروگاه وارداتی است، سرویس و تعمیرات اساسی آن به ۲۶ میلیون یورو اعتبار نیاز دارد که در گذشته هم به مسوولان مرتبط کشور هشدار داده شد اما تا این لحظه اقدام اساسی صورت نگرفته است.

وی بیان کرد: این موضوع پنجشنبه هفته گذشته هنگام بازدید استاندار از نیروگاه در نشستی با حضور مدیران استانی مطرح و از او خواسته شد به هر شکل ممکن نیروگاه را از چنین وضعیتی نجات دهد چرا که این مجموعه نقش بسیار اثر گذاری در تامین برق مازندران دارد.

شهاب‌الدین اظهار کرد: برای برون رفت نیروگاه از این چالش، نقش وزارتخانه های نیرو، صمت و استانداری مازندران بسیار مهم است چرا که بابت ثبت سفارش و خریداری قطعات نیروگاه این دستگاه ها باید پای کار بیایند و استانداری مازندران هم در شورای تامین این موضوع را مطرح و مصوب کند. به دلیل آنکه قطعات نیروگاه سهمیه ای و باید ثبت سفارش شود تا بخشی از محدودیت ها برداشته شود و بتوانیم به راحتی آنها را وارد استان کنیم و از سویی هم بابت پرداخت بدهی های گذشته در ساخت نیروگاه به صندوق توسعه ملی مشکلی نداشته باشیم.

مدیرعامل نیروگاه ۴۶۰ مگاواتی غرب مازندران گفت: با توجه به روند روز افزون فاصله ناترازی ها میان تولید و مصرف و نقش بسیار اثرگذر نیروگاه در رفع افت ولتاژ و پایداری شبکه به ویژه در زمان اوج سفرها و مصرف در شهرستان های گردشگرپذیر غرب مازندران همه این موارد نشان از اهمیت این نیروگاه دارد و افزون بر آن دست کم ۱۱۰ نفر هم در این مجموعه مشغول فعالیت هستند، امیدوارم با وعده ای که استاندار مازندران برای حل این مشکلات دادند به زودی شاهد از سرگیری فعالیت نیروگاه در این منطقه باشیم.

شرکت توزیع برق غرب مازندران به دست‌کم ۷۴۰ هزار مشترک در این منطقه گردشگرپذیر خدمات ارائه می دهد. این شرکت عهده دار نگهداری، توسعه و اصلاح حدود ۱۴ هزار کیلومتر شبکه در غرب مازندران است.

غرب مازندران بیش از یک‌هزار روستا و ۲۲ شهر در قالب دست‌کم ۸۰۰ هزار نفر جمعیت بومی و دو برابر جمعیت متغییر را در خود جای داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha