به گزارش روز سه شنبه ایرنا از اتاق بازرگانی، همزمان با سفر مسعود پزشکیان رئیسجمهوری کشورمان به تاجیکستان، هیات تجاری فعالان اقتصادی کشور و اعضای اتاق ایران نیز با هدف بررسی راههای گسترش سطح روابط تجاری بین دو کشور عازم دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شد.
در این هیات، تعدادی از روسای اتاقهای استانی، روسای کمیسیونهای تخصصی، فعالان حوزههای خدمات فنیومهندسی، احداث، صنایع غذایی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی، پوشاک، دارو، صنایع بستهبندی، حملونقل، گردشگری و مخابرات حضور دارند.
بر اساس برنامهریزی انجامشده، اعضای این هیات ضمن حضور در همایش تجاری ایران و تاجیکستان و دیدار با مقامات کشور میزبان، در نشستهای تخصصی با همتایان خود حضور خواهند داشت.
طبق آمارهای موجود ارزش تجارت دو کشور حدود ۲۵۰ میلیون دلار در سال برآورد میشود.
از آنجا که هر دو کشور ایران و تاجیکستان در سازمان همکاری شانگهای عضویت دارند، ظرفیت خوبی برای گسترش همکاریها در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی فراهم است.
در میان شرکای تجاری کشور تاجیکستان، ایران پس از پنج کشور روسیه، چین، قزاقستان، ازبکستان و ترکیه، در ردیف ششمین کشور از نظر حجم مبادلات تجاری با تاجیکستان قرار دارد. پس از ایران، کشورهای آمریکا، آلمان، ژاپن و کرهجنوبی در رتبههای بعدی به لحاظ تجارت خارجی با تاجیکستان قرار گرفتهاند.
عمده واردات کشور تاجیکستان شامل حوزههای انرژی (نفت، گاز طبیعی، برق و فرآوردههای نفتی)، کالاهای مصرفی و سرمایهای (ماشینآلات، وسایل نقلیه و قطعات)، غلات و آرد و دیگر کالاها نظیر آهن و فولاد و تجهیزات الکتریکی میشود و طلا و نقره، سنگ معدن، پنبه، آلومینیوم، سوختهای معدنی، برق، فرش، سیمان و خوراکیهایی نظیر شیرینی و شکلات و میوههای خشکشده از جمله اقلام صادراتی تاجیکستان به شمار میرود.
صدور خدمات فنی و مهندسی، احداث شرکتهای مشترک تولیدی، همکاری شرکتهای دانشبنیان در انتقال فناوری و استفاده از ظرفیتهای ترانزیتی ایران از جمله ظرفیتها در راستای گسترش روابط تجاری و اقتصادی دو کشور است.
نظر شما