به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، قیمت نفت در معاملههای امروز (سهشنبه ۲۵ دی) با وجود توقف روند رسید، بهدلیل تأثیرگذاری دور تازه تحریمهای نفتی مسکو بر عرضه نفت روسیه به خریداران کلیدی مانند هند و چین، نزدیک به بالاترین حد چهار ماه خود باقی ماند.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۱۰ و ۳۳ دقیقه امروز سهشنبه به وقت گرینویچ با ۵۴ سنت یا ۰.۶۷ درصد افت به ۸۰ دلار و ۴۷ سنت رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا (WTI) با ۵۳ سنت یا ۰.۶۷ درصد کاهش، ۷۸ دلار و ۲۹ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
قیمتهای نفت پس از اعمال تحریمهای دو شرکت گازپرومنفت و «سورگوت نفتگاز» و ۱۸۳ نفتکش متعلق به «ناوگان سایه» روسیه از سوی وزارت خزانهداری آمریکا در روز جمعه (۲۱ دی) ۲ درصد افزایش یافت.
چارالامپوس پیسوروس تحلیلگر ارشد سرمایهگذاری در کارگزاری اکسام (XM) در این باره گفت: با توجه به تحریمهای مسکو و تلاش خریداران برای یافتن محمولههای جایگزین، ممکن است سطح ذخیرهسازیها بالا رود و با توجه به انتشار دادههای شاخص مصرفکننده در روز چهارشنبه (۲۶ دی) که احتمال دارد حدودی فراتر از حد انتظار باشد، قیمتها اندکی پائینتر معامله شوند.
دادههای شاخص قیمت تولیدکننده آمریکا (PPI) امروز سهشنبه و آمارهای شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) روز چهارشنبه منتشر میشوند.
افزایش تورم اصلی بالاتر از ۰.۲ درصد پیشبینی شده برای ایالات متحده میتواند احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا را کاهش دهد، این اوضاع بهطور معمول از رشد اقتصادی حمایت میکند و میتواند تقاضای نفت را افزایش دهد.
در حالی که تحلیلگران همچنان انتظار داشتند دور تازه تحریمهای نفتی روسیه تأثیر قابلتوجهی بر قیمت داشته باشد، تأثیر آن بر بازار فیزیکی کمتر از پیشبینیها بود.
تحلیلگران مؤسسه آیانجی (ING) برآورد کردند که تحریمهای تازه، ظرفیت حذف در مجموع ۷۰۰ هزار بشکه مازاد عرضه پیشبینی شده در سال ۲۰۲۵ را دارد، اما در عین حال معتقدند که تأثیر واقعی میتواند کمتر باشد زیرا روسیه و خریداران راههایی برای دور زدن این تحریمها پیدا میکنند.
با این وجود، تحلیلگران انتظار دارند در نتیجه عرضه کمتری در بازار وجود داشته باشد.
اشلی کلتی تحلیلگر مؤسسه «پانمور لیبروم»، در این باره گفت: پیشبینی میکنیم دور تازه تحریمهای روسیه به احتمال زیاد در سال جاری میلادی بازار نفت را به تعادل نزدیکتر کند و این هدف با فشار کمتری بر رشد تقاضا محقق میشود.
تردیدها درباره تقاضای نفت چین میتواند تأثیر کاهش عرضه را کاهش دهد.
آمارهای رسمی دوشنبه (۲۴ دی) نشان داد واردات نفت خام چین در سال ۲۰۲۴ برای نخستین بار طی دو دهه گذشته کاهش یافت.
نظر شما