به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از آسوشیتدپرس، گروههای مدنی اعلام کردهاند که صدها معدنچی از چند ماه پیش تا کنون در اعماق زمین در یک معدن طلای متروکه گرفتار شدهاند و گمان میرود بیش از ۱۰۰ نفر از آنان به علت گرسنگی و تشنگی جان خود را از دست داده باشند.
مقامات دولتی در ماه نوامبر (آبان) مسیرهای تامین آب و آذوقه این افراد درون معدن طلای تعطیل شده «بافلسفونتاین» (Buffelsfontein) را مسدود کردند تا معدنچیان غیرقانونی را وادار به خروج کنند. این تاکتیک با انتقاد شدید گروههای حقوق بشری رو به رو شد و برخی از این گروهها در ماه دسامبر در پروندههای حقوقی پیروز شدند و پلیس را مجبور کردند که بار دیگر اجازه انتقال آب و غذا و دارو به داخل معدن را بدهد اما میگویند که اقلام ارسال شده برای همه افراد گرفتار شده در معدن کافی نیست.
پلیس میگوید این افراد میتوانند از معدن خارج شوند اما از ترس بازداشت در داخل معدن باقی ماندهاند. گروههای مدنی این گفته مقامات پلیس را رد کرده و میگویند که معدنچیان در عمق ۲.۵ کیلومتری زیر زمین محبوس شدهاند و عملیات امداد و نجات مناسب میبایست چند ماه پیش شروع میشد. یک گروه مدنی اعلام کرده که ۱۰۰ معدنچی تا کنون جان باخته و حدود ۵۰۰ تن دیگر همچنان در زیر زمین گرفتار ماندهاند و بسیاری از آنان بیمار و گرسنه هستند. از روز سهشنبه عملیات امدادی تازهای برای خارج کردن معدنچیان غیرقانونی از زیر زمین شروع شده است. پلیس روز چهارشنبه اعلام کرد که تا کنون ۱۰۶ نفر نجات داده شده و اجساد حداقل ۵۱ نفر نیز خارج شده است.
مشخص نیست که این افراد دقیقا چه مدت زمانی در داخل این معدن متروکه واقع در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی شهر ژوهانسبورگ گرفتار بودهاند اما آنچه معلوم است اینکه آنان حداقل از ماه نوامبر تا کنون در این وضعیت بودهاند؛ زمانی که پلیس برای مجبور کردن آنان به خارج شدن از معدن اقدام کرد. اما برخی افراد محلی میگویند که اقوام آنها برای مدت حدود شش ماه یعنی از ماه ژوییه گذشته تا کنون در داخل این معدن بودهاند.
کارهای غیرقانونی در معادن رها شده در مناطقی از کشور آفریقای جنوبی اقدام متداولی است. در این کشور، شرکتها معادنی را که دیگر سودآور نیستند تعطیل میکنند اما گروههای زیادی از افراد اغلب بطور غیرقانونی وارد این معادن متروکه میشوند تا بلکه از بقایای طلای باقی مانده چیزی عایدان بشود.
عملیات پلیس در این معدن بخشی از یک اقدام سرکوب سراسری علیه گروههای معدنکاری غیرقانونی موسوم به «زاما زاما» است که از مدتها پیش به یک معضل در آفریقای جنوبی تبدیل شده است. طبق برآوردهای دولت، در حدود ۶ هزار معدن رها شده و متروکه در کشور آفریقای جنوبی وجود دارد و سالانه حدود یک میلیارد دلار درآمد حاصل از این اقدامات غیرقانونی از خزانه دولت خارج میشود.
نظر شما