به گزارش ایرنا در تاریخ ملتها روزهایی وجود دارد که سرنوشت هر قوم، منطقه و کشوری را برجسته میکند و در تاریخ مردم شهرستان سربیشه هم روز بزرگی مانند ۲۶ دی ۱۳۶۵ را داریم که ۲۰ نفر از جوانان این مرز و بوم در مبارزه با رژیم منحوس پهلوی به شهادت رسیدند.
عملیات کربلای ۵ یا محاصره بصره عملیات نظامی تهاجمی نیروهای مسلح ایران، بر علیه نیروی زمینی عراق، در جریان جنگ ایران و عراق است که ششمین عملیات نیروهای نظامی ایران برای فتح بصره و شدیدترین نبرد تاریخ جنگ ایران و عراق نیز محسوب میشود.
عملیاتی که یکی از بزرگترین عملیاتهای رزمندگان در طول جنگ تحمیلی بود و در ۱۹ دی ۱۳۶۵ خورشیدی با رمز «یا زهرا(س)» در منطقه شلمچه و شرق بصره آغاز شد.
کربلای ۵ را میتوان پاسخی به عملیات کربلای ۴ دانست. در عملیات کربلای ۴ نیروهای بعثی که مورد حمایت کشورهای غربی بودند، توانستند عملیات رزمندگان ایرانی را شناسایی و برای مقابله با آن آماده شوند که همین امر موجب به خاک و خون کشیده شدن جوانان ایرانی شد. از این رو ضرورت انجام دادن عملیاتی که پیروزی آن تضمین شده باشد تا آثار نامطلوب عدم فتح کربلای ۴ را جبران کند، لازم بود.
این عملیات، پرهزینهترین و پرتلفاتترین عملیات این جنگ بود و از آن به عنوان آغازی بر پایان جنگ ایران و عراق یاد میشود.
در نتیجه این عملیات، نیروهای نظامی ایران اگرچه از دستیابی به هدف اصلی عملیات، یعنی تسخیر شهر بصره بازماندند، اما با این حال توانستند حدود ۱۵۰ کیلومتر مربع از منطقه اشغالشده شلمچه را آزاد و قسمتهایی از جنوب عراق را نیز به تصرف خود درآورند.
عملیات کربلای ۵ از موفق ترین نبردهای جنگ تحمیلی محسوب میشود که با برنامه ریزی و طراحی کارآمد رزمندگان اسلام با موفقیت به پایان رسید و نقش تاثیرگذاری در پیروزی ایران در جنگ تحمیلی داشت.
رزمندگان اسلام برای دفاع از حریم این آب و خاک از هیچ کوشش و تلاشی در سخت ترین شرایط دریغ نکردند و هزاران رزمنده دفاع مقدس از سراسر کشور خونشان را برای آزادی، استقلال و اقتدار ایران اسلامی اهداء کردند.
اما عملیات کربلای ۵ یادآور یکی از رشادتهای مردمان دیار کهن شهرستان مرزی سربیشه خراسان جنوبی در دوران دفاع مقدس است، این شهرستان مرزی ۲۰ جوانی که سن اکثر این شهدا به ۲۰ سال هم نمیرسید را تقدیم کرد.
شهدایی که ۲۶ دی ماه ۱۳۶۵ به زادگاهشان برگشتند، بازگشتی غرورآفرین که با نامگذاری ۲۶ دی ماه به نام روز سربیشه در تاریخ این خطه ماندگار شد و توسعه این دیار مدیون این شهداست.
بسیجی شهید حسن شادنوش، رضا فنودی، حسین رحیمی، عباس محمدی، زینالعابدین دقتیپور، علی بیدار، علیرضا حسنیزولسک، احمد احراری، جواد پارسیمود، جعفر احراریدرح، حسین خزاعی، غلامرضا شریفیپناه، غلامعلی شهبازیدرح، محمدحسن ابراهیمی، محمدعلی یزدانپناه، محمد قاسمزادهکنگان، محمدحسین حداد، اسدالله مقیمی، مسعود اکبری، محمد گلی، مسعود اکبری، محمدحسن ابراهیمی، حسین خزاعی از جمله شهدای این شهرستان هستند که پیکر مطهر ۲۰ شهید روز ۲۶ دی ماه به سربیشه منتقل و در زادگاهشان به خاک سپرده شد.
سرپرست فرمانداری سربیشه گفت: سالروز تشییع پیکر ۲۰ شهید والامقام کربلای ۵ در شهرستان سربیشه به نام "روز شهرستان سربیشه " در تقویم این دیار ثبت و ضبط شده است.
جواد میرزاجانی افزود: هر ساله برنامههای متنوع و مختلف فرهنگی، معنوی و اجتماعی به این مناسبت برگزار میشود تا ضمن گرامیداشت این روز، شهرستان سربیشه که معروف به دیار ایمان و اندیشه است، بیشتر و بهتر به عموم مردم کشور معرفی شود.
وی ادامه داد: عمده این برنامهها شامل معرفی و تجلیل از قهرمانان تولید بخش کشاورزی شهرستان، جشنواره غذای سالم خانواده سالم، برنامه رادیویی نماشوم، جشن بزرگ مولا علی(ع)، برنامه شبهای زعفرانی، یادواره شهدای کربلای ۵ شهرستان، مراسم پرفیض دعای ندبه است که تمام این برنامهها به طور زنده از رادیو و تلویزیون شبکه خاوران پخش خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین قرار بود از مفاخر شهرستان تجلیل و قدردانی داشته باشیم، اما به دلیل برودت هوا مقرر شد برگزاری این مراسم به یک موقعیت دیگر با آب و هوای بهتر موکول شود.
سرپرست فرمانداری سربیشه با بیان اینکه مبنای این برنامهریزیها معرفی پتانسیلها و پیشینه فرهنگی شهرستان است تصریح کرد: یاد و خاطره شهدای کربلای ۵ و سایر شهدای این شهرستان در مراسمی که امروز ساعت ۱۴ در محل مهدیه این شهر برگزار میشود، گرامی داشته خواهد شد.
وی یادآور شد: شهرستان سربیشه در هشت سال جنگی تحمیلی ۱۸۵ شهید والامقام را تقدیم انقلاب کرده است.
میرزاجانی گفت: شهرستان سربیشه دیار پدران علم و دارای ظرفیتها و استعدادهای فراوانی از قبیل کشاورزی، معدن، مرز، انرژیهای نو و تجدیدپذیر، نیروی انسانی متخصص و متعهد است.
وی با بیان اینکه مردم شهرستان سربیشه مردمی هنرمند و ولایت مدار هستند عنوان کرد: برای رسیدن به توسعه و پیشرفت شهرستان باید فارغ از سیاست، تلاش مضاعف داشته باشیم کت و شلوار سیاست را کنار بگذاریم.
سرپرست فرمانداری شهرستان سربیشه با تاکید بر حفظ وحدت و وفاق در این شهرستان افزود: دشمنان قبل، حین و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای این نظام دندان تیز کردهاند که با ایجاد وفاق و همدلی و استفاده از همه جریانهای فکری به هدف خود که خدمت بی منت به مردم است خواهیم رسید.
وی تاکید کرد: سیاست ما بر توسعه شهرستان بوده و این مستلزم آماده کردن زیر ساختهای لازم هست، لذا سعی داریم از همه ظرفیتها برای آماده کردن زیر ساختهای لازم و حیاتی استفاده کنیم.
میرزاجانی با بیان اینکه سربیشه در سال ۱۳۸۱ شهرستان شد گفت: این شهرستان با دارا بودن ۹۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور همسایه، ۴۱ هزار نفر جمعیت دارد که ۶۵ درصد آنها در مناطق روستایی و عشایری ساکن هستند.
وی افزود: این شهرستان ۲۴۷ روستای دارای جمعیت دارد که ۱۸۰ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند، همچنین پدر علم سم شناسی، علم ارتباطات و علم لیزر اهل این شهرستان هستند.
سرپرست فرمانداری شهرستان سربیشه بیان کرد: این شهرستان ظرفیتهای ویژهای همچون مرز ماهیرود، ظرفیت بالای کشاورزی و رتبه اول تولید گل محمدی، گلرنگ، تخم مرغ و قارچ در استان و ظرفیتهای گردشگری از جمله آستان بیبی زینب خاتون (س) خواهر امام رضا (ع) را دارد.
وی با تأکید بر اینکه امسال محوریت برنامهها با مردم و استفاده از ظرفیتهای عظیم مردمی است، تصریح کرد: اقشار مختلف مردم، گروههای جهادی و مرجع و مدیران اجرایی پای کار آمده و مصمم در اجرای برنامههای روز شهرستان هستند که در هر سه بخش مرکزی، مود و درح برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه اجرای این برنامهها سبب ایجاد امید و امیدآفرینی در جامعه خواهد شد، یادآور شد: حضور مستمر و همیشگی مردم در صحنههای مختلف نظام و انقلاب یکی از بالاترین ظرفیتهای شهرستان سربیشه است.
نظر شما