بازسازی مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی آب غرب بندرعباس آغاز شد

بندرعباس - ایرنا - عملیات بازسازی مخزن ۳۰ هزار متر مکعبی آب آشامیدنی غرب شهر بندرعباس با حضور هاشم امینی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور آغاز شد.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور روز چهارشنبه در حاشیه آغاز عملیات بازسازی این مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی در غرب بندرعباس، افزود: برای بازسازی این مخزن اعتباری افزون‌بر ۸۰۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.

هاشم امینی اظهار کرد: مخزن یادشده باید باتوجه به اهمیت موضوع و توزیع عادلانه آب در مناطق غربی شهر بندرعباس، تا قبل از تابستان ۱۴۰۴ وارد مدار بهره‌برداری شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: این مخزن علاوه‌بر محلات قدیمی شهر بندرعباس، مناطق مرتفع به‌ویژه مسکن مهر و طرح نهضت ملی مسکن را نیز با جمعیتی افزون‌بر ۲۵۰ هزار نفر پوشش می‌دهد.

امینی همچنین خط انتقال ۲ کیلومتری منشعب از آب شیرین از آب شیرین‌کن یکصد هزار متر مکعبی بندرعباس و همچنین از بافت قدیمی و فرسوده شهر بندرعباس نیز بازدید کرد.

به گزارش ایرنا، وقوع ۲۰ سال خشکسالی مداوم و ۱۰ سال خشکسالی شدید، تعداد زیادی از چاه‌های پرآب هرمزگان را خشک کرده و تعدادی دیگر نیز شور و غیرقابل آشامیدنی شده‌اند و تامین آب را در شرایط نامساعدی قرار داده است؛ همچنین وضعیت نامطلوب بارش‌های سال‌های اخیر و پاییز و زمستان امسال نیز به حدی رسیده است که حجم آب سدهای مهم و بزرگ هرمزگان از جمله سد استقلال میناب و شمیل و نیان بندرعباس را به صفر رسانده است که می‌طلبد با پیش گرفتن مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف به تامین آب پایدار کمک کرد.

هرمزگان جزو استان‌های کم‌ بارش در کشور با میانگین بارندگی سالانه (در سال‌های پربارش حدود ۱۸۰ میلی‌متر و کم بارش کمتر از ۱۰۰ میلی‌متر) است که حدود ۲ سوم میانگین کشوری را تشکیل می‌دهد؛ میانگین سالانه بارش‌های دنیا بیش از ۸۵۰ میلی‌متر است اما با توجه شرایط اقلیمی و گرم و خشک ایران، میزان بارندگی حدود ۲۴۰ تا ۲۵۰ میلیمتر کمتر از یک سوم میانگین جهانی است و این خود به خود، موضوع دسترسی به تامین آب و موضوع آب شیرین و قابل آشامیدن برای مردم را سخت می‌کند.

درحال حاضر سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع می‌شود؛ از این میزان ۴۰ درصد از طریق چاه‌ها، ۳۵ درصد از طریق آب شیرین‌کن‌ها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سدها و بخشی از چشمه‌ها است ولی با همه این تفاسیر در حوزه آب آشامیدنی که به عنوان پایه اصلی تمدن‌ها شناخته می‌شود با مشکلات و چالش‌هایی در این استان ساحلی مواجه هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha