به گزارش روز چهارشنبه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، تورج امرائی با بیان اینکه سرعت پیشرفت فناوری در جهان رو به افزایش است، گفت: ضروری است با در نظر گرفتن نیازها و رویکردهای ملی، فناوریهای نقشآفرین و راهبردی در راستای توسعه و ایجاد اشتغال دانشبنیان، شناسایی و معرفی شوند.
وی ادامه داد: فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان یک سند مهم و راهنما در زیستبوم علم و فناوری کشور است و در ۹ حوزه اصلی، ردیفهای فناوری را معرفی میکند.
به گفته معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی؛ معاونت علمی در راستای تکلیف قانونی، با بهرهگیری از ظرفیتهای ملی و تجربیات جهانی و به کمک متخصصان و صاحبنظران عرصه علم و فناوری این فهرست را اصلاح و بهروزرسانی میکند.
امرائی با بیان اینکه بهروزرسانی این فهرست با در نظر داشتن فناوریهای نوپدید بهویژه در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال صورت خواهد پذیرفت، خاطرنشان کرد: بر اساس پیشرفتهای جهانی و اولویتهای ملی، شماری محصول جدید به این فهرست افزوده شده و شماری دیگر ممکن است اصلاح و یا حذف شوند. این روند ریشه در پویایی علم و فناوری دارد؛ به این معنی که کالایی که ۱۰ سال پیش به واسطه بالاتر بودن سطح فناوریاش از متوسط فناوری کشور، دانشبنیان بوده امروز ممکن است توسط شمار زیادی از شرکتهای ایرانی تولید انبوه شود و دیگر نتوان آن را بالاتر از متوسط فناوری کشور قلمداد کرد. بدون تغییر و بهروزرسانی یک محصول آن هم به کمک نیروی متخصص و دانشی ارتقا یا خلق محصول جدید امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: هم اکنون حدود ۱۷ هزار محصول دانشبنیان تایید شده در کشور وجود دارد که ذیل حوزههای نهگانه فناوری یا به صورت بینحوزهای قرار میگیرند.
به گفته معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، دسته فناوریهای ماشینآلات پیشرفته و سختافزارهای برق و الکترونیک، لیزر و فوتونیک و نیز فناوریهای اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای به ترتیب بیشترین سهم از کل تعداد محصولات دانشبنیان را به خود اختصاص دادهاند.
امرائی با اشاره به اینکه در بازنگری فهرست محصولات دانشبنیان، به تکمیل زنجیرههای فناوری در حوزههای خاص نگاه ویژهای خواهد شد، تصریح کرد: هم اکنون شوراهای تخصصی در حوزههای فناوری تشکیل شده و کار بر روی فهرست را آغاز کردهاند. شماری از دستگاهها و سازمانهای دولتی هم در تدوین این فهرست مورد مشورت قرار میگیرند.
نظر شما