به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی دفتر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، دولت اسلامآباد اظهارات وزیر دفاع و فرمانده ارتش هند را بی اساس دانست و اعلام کرد: کشمیر یک منطقه مورد مناقشه است که از سوی جامعه جهانی نیز قلمروی مورد اختلاف بین پاکستان و هند شناخته می شود و تنها راهکار آن اجرای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
در بیانیه سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان آمده است: هند هیچ دلیل قانونی یا اخلاقی برای ادعای ساختی مالکیت بر سرزمین های آزاد جامو و کشمیر و ایالت گیلگیت-بَلتستان (واقع در شمال پاکستان که تحت کنترل دولت مرکزی این کشور است) ندارد.
این بیانیه میافزاید: «هند باید به جای طرح اتهامهای بی اساس علیه دیگران، به دخالت مشهود خود در سازماندهی ترورهای هدفمند، اقدامات خرابکارانه و تروریسم دولتی در سرزمین های خارجی بپردازد و به آن رسیدگی کند».
پاکستان همچنین مدعی شد که اظهارات تحریک آمیز مقامهای هندی نتیجه معکوس برای صلح و ثبات منطقهای خواهد داشت.
پاکستان و هند سال ۲۰۲۴ را درحالی بدون هیچ پیشرفت در کاهش تنشها سپری کردند که با آغاز سال ۲۰۲۵ بنبست در روابط هر دو همسایه وارد ششمین سال خود میشود.
پاکستان و هند به عنوان دو قدرت اتمی جنوب آسیا از بیش از حدود ۶ سال گذشته پایینترین سطح روابط در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود را تجربه میکنند. تصمیم دولت دهلینو برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر (تحت کنترل هند) که آذر ماه ۱۴۰۲ از سوی دیوان عالی این کشور نیز مورد تایید قرار گرفت، اصلی ترین عامل بن بست در روابط دو کشور همسایه به شمار میرود.
در ۱۶ مرداد ۹۸ (۷ اوت ۲۰۱۹) دو روز پس از لغو ماده ۳۷۰ در منطقه جامو و کشمیر توسط دولت هند، پاکستان تصمیم گرفت روابط دیپلماتیک خود را با هند کاهش دهد. به دنبال آن، سفیر هند از اسلامآباد اخراج شد. پاکستان همچنین همه روابط تجاری خود را با هند متوقف کرد.
نظر شما