تئاتر یکی از قویترین ابزار برای کمک به توانمندسازی معلولین است

تهران- ایرنا- معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: سیاست و رسالت سازمان بهزیستی توجه به توانمندسازی و رشد همه جانبه افراد دارای معلولیت است و زبان هنر و به ویژه تئاتر یکی از قوی ترین ابزارها برای کمک به این مسیر است. امسال نیز در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر هنرمندان دارای معلولیت سهم قابل توجهی دارند.

به گزارش ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، فاطمه عباسی افزود: امسال با رایزنی های مشترکی که بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بهزیستی در جریان بوده است حضور پر رنگ گروه های نمایشی را در رویداد مهم فرهنگی و هنری کشور یعنی چهل‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شاهد هستیم و این در مسیر توجه به گروه های نمایشی دارای معلولیت در سراسر کشور بوده است.

وی، توجه بهزیستی به تلفیق اجتماعی هنرمندان معلول، درک درست از نیازمندی ها و مطالبات آنها و ایجاد فضای بروز و ظهور استعدادهای نوپای افراد دارای معلولیت در عرصه های ملی و حتی بین المللی را چارچوب مد نظر سازمان در تعامل با دستگاه های مرتبط دانست و گفت: خوشحالیم که این گروه ها در بخش های عمومی و رقابتی حضور دارند و سازمان بهزیستی با تمام توان و اختیاراتش در مسیر ادامه این حضور در سال های آتی گام بر می دارد.

عباسی به حضور آثار نمایشی در جشنواره تئاتر تهران_ مبارک نیز اشاره داشت و افزود: 6 اثر نمایشی منتخب جشنواره های منطقه ای افراد دارای معلولیت امسال به بخش فراگیر بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی تهران- مبارک راه یافتند.

راهیابی چهار اثر در بخش جشنواره های ملی تئاتر فجر

به گزارش ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، با توجه به اهمیت موضوع و مطالبات هنرمندان دارای معلولیت به دعوت مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد نشست مشترکی با حضور مدیرکل دفتر توانبخشی آموزشی حرفه ای و توانپزشکی و کارشناسان معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی کشور و سرپرست اداره کل مرکز هنرهای نمایشی برگزار شد.

در این نشست تخصصی مقرر شد علاوه بر داوری ۱۸ اثر منتخب جشنواره های منطقه ای تئاتر افراد دارای معلولیت جهت معرفی تعدادی از این نمایش ها به بخش اصلی جشنواره ،باقی آثار نیز در بخش فراگیر جشنواره به اجرا درآمده و در کنار آن تسهیلاتی نیز برای حضور هنرمندان معلول فراهم آید.

پس از آن بر طبق اطلاع دبیرخانه این رویداد فرهنگی هنری ۹ اثر در بخش جشنواره‌های ملی، ۲۴ نمایش در بخش آثار صحنه‌ای بخش ویژه و ۶ نمایش نیز در بخش آثار صحنه‌ای بخش مقاومت (غزه)، به بخش نهایی راه یافتند که از این گروه ها نمایش «ناخدا لیدی» به نویسندگی وکارگردانی کاظم ارجمند نیا از بوشهر، «قوی‌تر» نوشته استرینبرگ و به کارگردانی مجتبی مرادی از کرمانشاه به عنوان نمایش‌های صحنه ای منتخب و « پاپیون قرمز» به نویسندگی و کارگردانی محمد زارع از یزد « حسنک» به نویسندگی و کارگردانی نسا خدایاراز گیلان از آثار منتخب خیابانی جشنواره های منطقه ای تئاتر افراد دارای معلولیت سازمان بهزیستی چهار اثری هستند که پس از داوری مشترک دبیرخانه جشنواره چهل و سوم و سازمان بهزیستی به بخش ملی راه یافتند.

بنا به این گزارش، چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر سوم تا ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ در تهران و باحضور پر رنگ هنرمندان معلول در گروه های نمایشی صحنه ای و خیابانی با حمایت سازمان بهزیستی برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha