به گزارش ایرنا از وزارت صمت، «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، در نشست کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و بلاروس گفت: روابط سیاسی ایران و بلاروس و حمایت متقابل دو کشور در مجامع بینالمللی اقتضا میکند که تبادلات تجاری و اقتصادی از سطح فعلی ارتقا یابد.
وی در همین رابطه افزود: هدف از همکاریهای مشترک تاکید بر چندجانبهگرایی و روابط آزاد سیاسی و اقتصادی کشورها با یکدیگر است و تهران و مینسک به عنوان دو کشور مستقل در راستای منافع ملی و احترام متقابل به توسعه روابط بیش از گذشته خواهند پرداخت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به توانمندی کشورمان ادامه داد: ایران از امکانات و توانمندیهای قابلتوجهی در پتروشیمی، ماشینآلات صنعتی و معدنی، کشاورزی، صنایع غذایی، صنایع بهداشتی و دارویی، آموزش پزشکی و خدمات فنی و مهندسی برخوردار است.
وی یادآور شد: سهم خدمات فنی و مهندسی، گردشگری، بهداشت و درمان و آموزش در کشور ما بالا است و امیدواریم در مذاکرات بتوانیم زمینه همکاری در این حوزهها را افزایش دهیم.
اتابک از تمایل جمهوری اسلامی ایران برای تعمیق و گسترش روابط در همه حوزهها به ویژه در صنعت با بلاروس خبر داد و تصریح کرد: چندی پیش موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نهایی شد و امیدواریم از این پیمان برای افزایش حجم مبادلات دو کشور بهرهبرداری کنیم.
وی بر اهمیت جایگاه بخش خصوصی در نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی در کشورمان تاکید کرد و افزود: هماکنون بخش خصوصی از خدمات فنی و مهندسی تا صدور خدمات بهداشتی و گردشگری و در زنجیره تولید غذا نقش محوری دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران تسهیل صدور روادید برای شهروندان و تجار ایرانی، برقراری پرواز مستقیم بین تهران و بلاروس را از مقدمات افزایش همکاریهای دو جانبه دانست و رفع موانع بانکی را باعث گشایش گره امور تجاری و افزایش تبادلات میان دو کشور عنوان کرد.
وی همکاری دو کشور در حوزه صنعت را خوب ارزیابی کرد و بر افزایش تولید به عنوان شاه بیت گسترش همکاریها تاکید کرد.
اتابک صادرات نفتی، پتروشیمی و تجهیزات مرتبط با آن را از زمینههایی آماده همکاری برشمرد و ساخت نیرو گاه، تعمیر و تجهیز و نگهداری نیروگاه حرارتی را از جمله کارهای در دست همکاری نام برد.
وی خطوط فرآوری معادن و فلزات، خط تولید مواد غذایی، ساخت تجهیزات پزشکی را از دیگر زمینههای مساعد همکاری میان دو کشور اعلام کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران بر موقعیت ژئو استراتژیک ایران در دسترسی به آبهای آزاد اشاره کرد و ادامه داد: بلاروس میتواند در جنوب ایران با ایجاد پایگاه صادراتی، علاوه بر دسترسی به بازار ایران، به بازار شبه قاره هند، آفریقا و آسیای جنوبشرقی دسترسی داشته باشد.
اتابک در پایان اظهار امیدواری کرد که با حضور مقامات عالی دو کشور در دیدارهای آتی و امضای اسناد همکاری، باب جدیدی از تعاملات دو کشور به روی دولت و مردم گشوده شود.
نظر شما