محمدرضا نادری روز پنجشنبه در تشریح جزییات این طرح به خبرنگار ایرنا گفت: به موجب بند خ ماده ۲۰ برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و آیین نامه اجرایی آن در صورتی که خیران با پیشنهاد دستگاه اجرایی ذیربط و موافقت سازمان (سازمان برنامه و بودجه کشور/ سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان)، طرحهای تملک داراییهای سرمایهای (عمرانی) را اجرا یا تکمیل و بیش از ۵۰ درصد هزینهها را به جای اعتبارات دولتی در این طرحها هزینه کنند، از اعتبار مالیاتی حداقل ۲۵ درصد و حداکثر ۵۰ درصد از هزینههای انجامشده بهرهمند خواهند شد.
وی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی مکلف هستند ۱۵ روز پس از ابلاغ قانون بودجه سنواتی، فهرست طرحها را به سازمان اعلام کنند، عنوان کرد: سازمان نیز مکلف است یک ماه پس از دریافت این اطلاعات، فهرست طرحهای مشمول را در پایگاه اطلاعرسانی خود منتشر کند.
مدیر امور اقتصادی و دارایی استان زنجان گفت: طبق ماده ۳ این آیین نامه به ازای هر یک واحد درصد افزایش هزینه انجام شده توسط خیران مازاد بر ۵۰ درصد به جای اعتبارات دولتی در طرحهای مزبور، نیم واحد درصد به ۲۵ درصد اعتبار مالیاتی موضوع ماده (۲) این آیین نامه تا سقف ۵۰ درصد با تایید سازمان افزوده میشود.
به گفته نادری در مورد طرحهای نیمهتمام که حداقل ۵۰ درصد آن به صورت خیرساز انجام شده و مابقی آن در تعهد دولت است، چنانچه خَیر طرح را با موافقت دستگاه اجرایی و سازمان به اتمام برساند، هزینه انجام شده به طور ۱۰۰ درصد به عنوان اعتبار مالیاتی محسوب خواهد شد.
وی اظهار کرد: طبق ماده ۵ آیین نامه، دستگاه اجرایی مکلف است اطلاعات موضوع این آیین نامه را به تفکیک طرح، خیّر، کل اعتبار طرح، اعتبار تامین شده توسط خَیر، هر سه ماه یکبار به سازمان اعلام کند تا سازمان بلافاصله پس از ارزیابی، گزارش خود را در خصوص میزان هزینه انجام شده برای اجرا و تکمیل طرح های مشمول توسط خیران و میزان اعتبار مالیاتی متعلق را حداکثر تا پایان اردیبهشت سال بعد به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کند.
وی با بیان اینکه این آییننامه بهمنظور حمایت از خیران و تسهیل در مشارکت آنها در طرح های تملک داراییهای سرمایهای تدوین شده است، گفت: امیدواریم با اجرای صحیح این قانون، شاهد افزایش مشارکت خیران در طرح های عمرانی و اجتماعی باشیم.
نظر شما