به گزارش ایرنا، احمد جوانمرد روز پنجشنبه در نشست تخصصی تبیین آموزههای علوی اظهار کرد: ساوه با تاریخ غنی و فرهنگی دیرینه، گنجینهای از هنرهای مردمی است که هویت و روح این شهر را شکل میدهد و رسالت اصلی ما در دستگاه فرهنگی، زنده نگهداشتن این هنرها و انتقال آن به نسلهای آینده است.
وی افزود: در میان تمامی هنرهای بومی، شبیهخوانی بهعنوان مردمیترین و اصیلترین هنر این منطقه، جایگاهی بیبدیل دارد و این هنر، صدای دلهای عاشقی است که در شور و شعور حماسی عاشورا و آموزههای علوی ریشه دوانده است.
جوانمرد ادامه داد: پرداختن به هنر شبیهخوانی تنها محدود به حفظ و اجرای آن نیست بلکه باید زمینهساز رشد، گسترش و ارتقای سطح آن شویم.
وی خاطر نشان کرد: تشکیل بانک اطلاعاتی گروههای شبیهخوانی یکی از اقدامات اساسی ماست که به حفظ سوابق، معرفی هنرمندان، و ایجاد شبکهای منسجم میان شبیهخوانان کمک میکند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه همچنین، برگزاری سوگوارههای شهرستانی را فرصتی برای نمایش این میراث معنوی و تقویت ارتباط میان نسلهای پیشکسوت و جوان اعلام کرد و گفت: این هنر مردمی که بوی اباعبدالله الحسین(ع) را با خود دارد، فراتر از یک هنر نمایشی است بلکه بیانگر عمق اعتقادات و فرهنگ مردم ساوه است.
جوانمرد با اشاره به برنامههای حمایتی افزود: هنر شبیهخوانی نیازمند حمایتهایی فراتر از توان مالی و اجرایی ماست که در کنار برنامهریزی برای ارتقای دانش شبیهخوانان، تعامل با دیگر نهادهای فرهنگی و استفاده از ظرفیتهای مردمی را نیز در دستور کار قرار دادهایم.
وی اضافه کرد: برگزاری این نشست، آغازگر حرکتی جدید برای بازشناسی و تقویت جایگاه این هنر است و امیدواریم با همراهی هنرمندان و مردم، بتوانیم ارزشهای فرهنگی و معنوی این هنر را بیش از پیش زنده نگه داریم.
بخش دیگری از نخستین نشست تخصصی تبیین آموزههای علوی در آیینه تعزیه، به سخنرانی دو تن از پژوهشگران برجسته کشور، اسماعیل مجللی و محسن آقاحسنی، اختصاص داشت. آنان با پرداختن به جایگاه و سیمای امام علی(ع) در هنر تعزیه، به بازنمایی ارزشهای علوی در آیینه شبیهخوانی پرداختند.
از پنج شبیهخوان پیشکسوت ساوه با اهدای لوح تقدیر و تابلوی تایپوگرافی مزین به نام امام علی(ع)، تولیدی حوزه هنری استان مرکزی، تجلیل شد. مسیحالله کریمی، عباس خسروانجم، محمداسماعیل شریعتی، اسماعیل حیدری و رضا رحیمی از جمله هنرمندانی بودند که برای سالها تلاش در پاسداشت این هنر آئینی مورد تقدیر قرار گرفتند.
این نشست با همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه و حوزه هنری استان مرکزی در فرهنگسرای شهر برگزار شد و بیش از 100 نفر از علاقهمندان و شبیهخوانان منطقه در آن حضور یافتند.
نظر شما