علیرضا اسماعیلزاده روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: این مجموعه مشتمل بر سکههای طلا، نقره و مفرغ با ظرافت و شکوهی مثالزدنی از سلسلههای مختلف ایرانی، از ساسانیان تا قاجاری شامل سکه نقره تارسوس، سکههای آل جلایر و صفاریان، سکههای خوارزمشاهیان، غوریان هند، اتابکان لرستان و سکه کمیاب چنگیزخان از سلسله مغول میشود که هر یک روایتگر دورهای خاص از تاریخ پرفراز و نشیب ایران است.
وی با بیان اینکه سکههای یاد شده فقط به ایران محدود نمیشود، بیان کرد: سکههای طلای بنی حفص از شمال آفریقا، ولیعهدی محمد امین فرزند هارون الرشید، مامون خلیفه عباسی، رستم آق قویونلو، خانات اردو زرین سلطان سلیم عثمانی اول، سلطان محمود دوم و سکههای محمدشاه امپراتور کورکانی هند و سلسله صفویه از دیگر سکههای اهدایی است.
مدیر کل نذورات آستان قدس رضوی اظهار کرد: سید «محمدعلی موسوی الهلالی» از تهران و «علی اطاعت» از شیراز این مجموعه ها را اهدا کردند.
به گزارش ایرنا، قدمت اشیاء تاریخی موجود در خزانه نذورات آستان قدس رضوی به پنج هزار سال پیش نیز میرسد که شامل سفالینههای تاریخی کشف شده از مناطق مختلف است و پس از آن سکههای تاریخی بیشترین قدمت را در میان اشیاء دارند.
در حال حاضر اشیاء متفاوتی از جمله ضریح پوشها، صندوق پوشها، ابزار و ادوات روشنایی، شمعدانها، قفلها، ساعتها، ادوات و وسایل ترئینی، کاشیها، سلاحها و ادوات رزمی و جنگی، منسوجات و پارچههای قیمتی و تزیینی، صنایع دستی در خزانه آستان قدس رضوی نگهداری میشود.
موزههای آستان قدس با ۱۷ گنجینه متنوع در فضایی به مساحت ۱۸ هزار متر مربع در چهار ساختمان مستقر هستند. اشیای به نمایش درآمده شامل حدود ۹ هزار اثر تاریخی، فرهنگی و هنری دربردارنده آثار تاریخی حرم مطهر و میراث آستان قدس رضوی، اشیای وقفی و اهدا شده و نیز اشیای خریداری شده برای تکمیل مجموعهها است.
ساختمان موزه مرکزی در صحن کوثر حرم مطهر، دارای حدود هفت هزار و ۸۷۵ متر مربع فضای نمایشی در چهار طبقه است که طبقه زیرین، طبقه همکف، طبقه اول و طبقه دوم، شامل موزه تاریخ حرم رضوی و گنجینه های سکه، تمبر، اسکناس، هنرهای تجسمی، آبزیان، نجوم، ساعت، مدال، سلاح و ظروف است.
نظر شما