هاجر نژاد بیگلری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در پی اعلام گزارش بیمارستان ثامن الحجج (ع) سیرجان مبنی بر مسمومیت ۶ نفر از اتباع بیگانه از یک خانواده با بوتولیسم یا مسمومیت با تن ماهی یا کنسرو موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
وی اظهار داشت: در این راستا مشخص شد این افراد به دلیل مصرف کنسرو لوبیا و بادمجان به مسمومیت بوتولیسم دچار شده اند.
معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان گفت: این افراد بلافاصله به بیمارستانهای کرمان اعزام شدند و اکنون حال عمومی آنها خوب است.
وی درخصوص این بیماری (بوتولیسم) و راه های پیشگیری از ابتلا به آن بیان کرد: بوتولیسم یک بیماری جدی و بالقوه کشنده است که توسط باکتری کلستریدیوم بوتولنیوم ایجاد شده و میتواند باعث فلج عضلانی و نهایتا مرگ افراد شود.
نژاد بیگلری گفت: علائم ابتلا به بوتولیسم شامل ضعف عضلانی، تاری دید، اختلال در تکلم، خشکی دهان، مشکل در بلع، مشکل در تنفس، تهوع و استفراغ و فلجی و سایر موارد است که این علائم میتواند ۶ ساعت تا چند روز پس از قرار گرفتن در معرض سم ظاهر شوند.
وی از افراد درخواست کرد، در صورت مصرف کنسروها به صورت نخوانده و بروز این علائم سریعا به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.
معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان گفت: برای پیشگیری از ابتلا به این مسمومیت غذایی (بیماری بوتولیسم) افراد از مصرف غذاهای کنسروی که قوطی آنها باد کرده یا زنگ زده است، خودداری کنند، قبل از مصرف آنها را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانند، از مصرف غذاهای خانگی کنسروی که به درستی پاستوریزه نشده اجتناب و از مصرف عسل برای کودکان زیر یک سال هم خودداری شود.
استان کرمان چهار دانشگاه علوم پزشکی در کرمان، رفسنجان، بم و جیرفت و یک دانشکده علوم پزشکی در سیرجان دارد.
براساس آخرین آمار رسمی سالانه حدود ۱۰۰ نفر در کشور به بوتولیسم که یک بیماری فلج کننده جدی و نادر است از طریق مسمومیت غذایی با مصرف غذاهای کنسروی مبتلا میشوند.
نظر شما