امام جمعه تبریز: خاندان باقری بنابی موجب فخر آذربایجان هستند

تبریز- ایرنا- نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز، خاندان باقری بنابی را موجب فخر آذربابجان دانست و افزود: خدمات علمای این خاندان علاوه بر بناب و تبریز در جای‌جای کشور و به برکت شاگردانشان قابل مشاهده است.

به گزارش ایرنا «حجت‌الاسلام احمد مطهری اصل» روز جمعه در آیین تکریم و معارفه امام جمعه بناب با بیان اینکه هشت سال در بناب سکونت داشته و در حوزه علمیه این شهرستان تحصیل کرده است، افزود: علاقه بنده به بناب موجب شده است تا برخی‌ها تصور ‌کنند که اهل بناب هستم.

وی مردم بناب را سختکوش، باوفا و علاقه‌مند به دیانت دانست و ادامه داد: شهرت اصلی این شهرستان به واسطه حوزه علمیه حضرت ولیعصر (عج) این شهرستان است.

امام جمعه تبریز از اهالی بناب خواست تا از حوزه علمیه حضرت ولیعصر (عج) به صورت مادی و معنوی حمایت کنند و افزود: این حوزه علمیه یکی از مصادیق عظمت بناب است.

وی تصریح کرد: وجود علمایی چون آیت‌الله شیخ عبدالمجید باقری بنابی در حوزه علمیه حضرت ولیعصر (عج) که بین مراجع شهرت دارد هم نشانگر جایگاه این حوزه علمیه است.

حجت‌الاسلام مطهری تاکید کرد: این حوزه علمیه باید بیش از پیش تقویت شود و لازمه آن حمایت اهالی است تا نام بناب همواره در سطوح ملی و بین‌المللی مطرح شود.

استعفای امام جمعه بناب را آیت‌الله آل‌هاشم قبول نکرد

امام جمعه تبریز با بیان اینکه شهید آیت‌الله آل‌هاشم تحصیل‌کرده حوزه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز بود، بیان کرد: این حوزه را هم خاندان بنابی‌ها تاسیس کرده‌اند و این شهید بزرگوار هم به خاندان بنابی‌ها ارادت داشت و درخواست استعفای حجت‌الاسلام شیخ مصطفی باقری بنابی را در زمان حیاتش نپذیرفت.

وی اضافه کرد: در پی اصرار حجت‌الاسلام باقری بنابی، شهید آل‌هاشم موضوع استعفای ایشان را به اوایل امسال موکول کرده بود که حادثه سقوط بالگرد اتفاق افتاد.

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه خودش هم به دلیل احترامی که به این خانواده قایل است، استعفای حجت‌الاسلام باقری بنابی را طی ماه‌های گذشته نپذیرفت، افزود: ایشان در نهایت به حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری، رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور متوسل شد و موضوع از سوی ایشان مورد موافقت قرار گرفت.

حجت‌الاسلام مطهری با بیان اینکه معمولا نماینده ولی‌فقیه در استان علما را برای امامت جمعه شهرستان‌ها پیشنهاد می‌دهد، افزود: اما به احترام این خانواده از همین روش هم عبور کردیم و انتخاب را به عالمای بناب سپردیم.

وی ادامه داد: آنان هم چهار نفر را انتخاب کرده بودند که در نهایت تمام این افراد را به تهران معرفی کردیم.

وی تصریح کرد: یک نفر از این چهار نفر در همین مرحله کناره‌گیری کرد، یک نفر دیگر به دلیل اینکه در جای دیگری امام جمعه است، در همان شهرستان ادامه فعالیت داد و در نهایت قرعه به نام حجت‌الاسلام سیدی افتاد و ایشان به عنوان فرزند برومند بناب و تحصیل‌کرده حوزه علمیه این شهرستان به عنوان امام جمعه معرفی شد.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه بیشتر ائمه جمعه غیربومی هستند، اضافه کرد: اهتمام ویژه داشتیم تا امام جمعه جدید بناب به احترام خاندان باقری بنابی و حوزه علمیه حضرت ولی عصر (عج) این شهرستان اهل بناب باشد.

حجت‌الاسلام مطهری همچنین امام جمعه جدید بناب را اهل فضل و تقوا خواند و افزود: ایشان در تبریز هم درس خارج فقه و اصول را تدریس می‌کنند.

وی وجود حجت‌الاسلام سیدی را مایه افتخار مردم و حوزه علمیه بناب خواند و ابراز امیدواری کرد که مردم و مسئولان، خانواده شهدا و ایثارگران و هرکسی که برای اعتلای دین و بناب علاقه‌مند است، به ایشان کمک کند.

وی تصریح کرد: بناب شهری پیشرفته است اما توسعه‌یافتگی این شهرستان باید ادامه یابد و امیدواریم امام جمعه جدید این شهرستان که به دلیل بومی بودن شناخت کافی از منطقه دارد، زمینه‌ساز رشد روزافزون این شهرستان باشد.

امام جمعه تبریز بیان کرد: هرآنچه که بیش از این در خصوص استعفای حجت‌الاسلام شیخ مصطفی باقری بنابی و انتصاب حجت‌الاسلام سیدی گفته شود، شایعه‌های فضای مجازی است.

وی به حضور نداشتن حجت‌الاسلام شیخ مصطفی باقری بنابی در این آیین هم اشاره، و بیان کرد: ایشان طبق برنامه‌ریزی قبلی در کربلا، و حجت‌الاسلام عبدالمجید باقری بنابی هم در حج عمره تشریف دارند.

وی ادامه داد: در تبریز تنها چند نفر انگشت شمار از علما در تمام مسایل سیاسی، مذهبی انقلاب شاخص هستند که خاندان باقری بنابی‌ها به ویژه حجت‌الاسلام عبدالحمید بنابی به عنوان خطیب بزرگ آذربایجان جزو آنهاست.

حوزه علمیه بناب مورد توجه ویژه قرار گیرد

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز همچنین ابراز امیدواری کرد که امام جمعه جدید بناب که به فضل و تقوا شهرت دارد، به حوزه علمیه بناب توجه ویژه داشته باشد.

حجت‌الاسلام مطهری افزود: حوزه علمیه بناب به آذربایجان و کل کشور تعلق دارد و باید تقویت شود چراکه در بخش‌های علمی و اخلاقی به ندرت به اندازه این حوزه موفقیت وجود دارد.

وی همچنین خدمت به مردم بناب را یادآوری کرد و افزود: وحدتی که از امام جمعه انتظار می‌رود باید حول امام جمعه جدید این شهرستان تحقق یابد و حجت‌الاسلام سیدی باید پدر تمام جناح‌ها و سلایق باشد.

امام جمعه تبریز همچنین صیانت از نظام و ارزش‌ها و پیشرفت منطقه را از اهداف اساسی ائمه جمعه خواند.

ملت ایران پای نظام ایستاده‌اند

نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی گفت: ملت شریف ایران پای این نظام مقدس ایستاده‌اند و با وجود شرایط سخت معیشتی که ناشی از تحریم‌ها و برخی سوءمدیریت‌هاست، به انقلاب خودشان وفادار هستند.

حجت‌الاسلام مطهری همچنین به جریانات اخیر جبهه مقاومت هم اشاره، و اضافه کرد: اسراییل که تا چندماه قبل به هیچ عنوان با آتش‌بس موافق نبود و نابودی حماس را دنبال می‌کرد، امروز پای میز مذاکره نشسته است و از غزه خارج می‌شود.

وی آتس‌بس را پیروزی مسجل اهل غزه خواند و ادامه داد: بعد از نماز جمعه امروز، نمازگزاران در راهپیمایی حضور می‌یابند و در شادمانی مردم غزه سهیم می‌شوند.

حجت‌الاسلام باقری یار دیرین امامین انقلاب است

مسوول شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه آذربایجان‌شرقی نیز در این آیین امام جمعه سابق بناب را یار دیرین حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری دانست و افزود: خدمات علمی و فرهنگی ایشان بسیار ارزشمند است و حوزه علمیه بناب بخشی از خدمات این خاندان با برکت است.

حجت‌الاسلام رسول مشهوری افزود: برای نخستین‌بار ساخت مصلی از شهرستان بناب و به همت این عالم آغاز شده است.

وی اضافه کرد: بعد از آنکه امام جمعه سابق بناب چندین بار در طول حدود پنج سال گذشته به صورت کتبی و شفاهی استعفای خود را درخواست کرد، بازنشستگی ایشان مورد تایید شورای ائمه جمعه قرار گرفت.

حجت‌الاسلام مشهوری تصریح کرد: بر همین اساس پس از مشورت با علمای منطقه و تهران، در نهایت حجت‌الاسلام سیدی به عنوان امام جمعه جدید بناب پیشنهاد شد.

وی این را هم بیان کرد: فریضه نماز جمعه از آثار با برکت انقلاب اسلامی است که به برکت خون شهدا و امام خمینی(ره) برپا می‌شود و امروز نماز جمعه در سطح کشور در ۹۰۰ پایگاه و در سطح آذربایجان‌شرقی در ۳۸ پایگاه اقامه می‌شود.

مجاهدت ۴۰ ساله حجت‌الاسلام باقری وصف‌ناپذیر است

فرماندار بناب نیز در این آیین بیان کرد: حجت‌الاسلام شیخ مصطفی باقری بنابی ۴۰ سال در سنگر عبادی - سیاسی نماز جمعه بناب محکم و استوار حضور داشته و آثار وصف‌ناپذیر در این این مدت از خود به یادگار گذاشته است.

امام جمعه تبریز: خاندان باقری بنابی موجب فخر آذربایجان هستند
فرماندار بناب: خدمات حجت‌الاسلام باقری بنابی در راستای اعتلای شهرستان زبانزد خاص و عام است

«علیرضا خاکپور» افزود: ایشان قبل از انقلاب اسلامی در مبارزه با طاغوت و در دوران دفاع مقدس نیز در اعزام رزمندگان به جبهه‌های حق علیه باطل نقش موثر داشته است.

وی با تاکید بر اینکه حجت‌الاسلام باقری بنابی همواره در راستای صیانت از انقلاب و نظام گام برداشته، اضافه کرد: ایشان خدماتی در راستای اعتلای حوزه علمیه و حمایت از تولید داشته و در زمینه‌ها هم زبانزد خاص و عام است.

به گفته وی امروز بناب به مدد پشتیبانی‌های حجت‌الاسلام باقری در عرصه تولید، فرهنگ و اعتلای دانش در سطح کشور پیشگام است.

فرماندار بناب تصریح کرد: آثار و خدمات امام جمعه سابق بناب هیچگاه از یاد و خاطره مردم این شهرستان پاک نخواهد شد.

«خاکپور» همچنین با بیان اینکه حجت‌الاسلام سیدباقر سیدی به عنوان امام جمعه جدید این شهرستان نیز از علمای برجسته این شهرستان هستند، بیان کرد: مردم و مسئولان این شهرستان همانطور که ۴۰ سال در کنار حجت‌الاسلام شیخ مصطفی باقری بنابی بودند، از این پس از هم در کنار حجت‌الاسلام سیدی حضور خواهند داشت.

به گزارش ایرنا در این آیین حجت‌الاسلام سیدباقر سیدی که پیش از این امام جمعه موقت بناب بود، به عنوان امامت جمعه جدید این شهرستان معرفی شد.

00:00
00:00
Download

حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ مصطفی باقری بنابی متولد ۱۳۲۴ بوده و از سال ۱۳۶۴ شمسی به عنوان امام جمعه بناب خدمت کرده است.

ایشان در این مدت علاوه بر عهده‌دار بودن مسئولیت امامت جمعه، نقش محوری در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و توسعه روزافزون این شهرستان داشت.

نقش حجت‌الاسلام والمسلمین باقری بنابی در احداث مصلی اعظم، مسجد راه کربلا و ساختمان عظیم حوزه علمیه حضرت ولی عصر(عج) بناب همواره در یاد و خاطره مردم این شهرستان ماندگار خواهد بود.

با حجت‌الاسلام سیدباقر سیدی بیشتر آشنا شویم

حجت‌الاسلام سیدباقر سیدی طی سال ۱۳۶۱ شمسی و همزمان با اولین دوره پذیرش مدرسه ولی‌عصر(عج) بناب، وارد حوزه علمیه این شهر شد و پس از اتمام سطح یک در سال ۱۳۶۴ برای ادامه تحصیل به قم رفت و سطوح عالیه را از محضر حضرات آیات وجدانی، پایانی، اعتمادی و ستوده فراگرفت.

ایشان بعد از آن در درس خارج فقه و اصول آیت‌الله فاضل لنکرانی، آیت‌الله شیخ جواد تبریزی و آیت‌‎الله شیخ جعفر سبحانی و از دروس تفسیر و فلسفه آیت‌الله جوادی آملی بهره برد.

وی در سال ۱۳۷۰ طی اولین دوره تخصصی کلام اسلامی در مؤسسه امام صادق(ع) پذیرفته شد و طی چهار سال دوره تخصصی کلام را گذراند.

حجت‌الاسلام سیدی همچنین از سال ۱۳۷۴ در حوزه علمیه بناب مشغول تدریس شد و در کنار تدریس در حوزه در دانشگاه هم به تدریس فقه و اصول و کلام و فلسفه و مبانی حقوق اسلامی پرداخت.

آثار ایشان عبارتند از عصمت پیامبران و امامان در کلام اسلامی، ارث و حلّ مسائل آن، اندیشه‌های سبز (بررسی کلامی و فلسفی احتجاجات امام رضا علیه‌السلام)، مباحث‌الاصول، شرحی بر ابیات فلسفی ملاهادی سبزواری، تبیین و نقد بیست قاعده از قواعد فقهی مرحوم بجنوردی، مهندسی فرهنگی.

حجت‌الاسلام سیدی پیش از این امام جمعه موقت بناب و مدیریت مرکز تخصصی حضرت ولی عصر(عج) بناب، مسئول دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد شهرستان بناب را بر عهده داشت.

امام جمعه تبریز امروز، جمعه در بدو ورود به بناب به مزار شهدای این شهرستان رفت و بار دیگر با آرمان‌های شهدا و امام شهدا تجدید میثاق کردند.

امام جمعه تبریز: خاندان باقری بنابی موجب فخر آذربایجان هستند

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha