به گزارش ایرنا، چابهار بزرگترین خلیج جنوب شرق و از زیباترین خلیج های طبیعی کشور است که ماحصل آمیزش دریا، زمین و آفتاب بوده و طی هزاران سال به صورت طبیعی در گوشه ای از دریا عمان ایجاد شده و سواحل آن از گواتر تا زرآباد دارای صدها جاذبه طبیعی، تاریخی و دیدنی است که سفر به آن برای هر گردشگر داخلی و خارجی جذاب است.
سواحل مَکُران از نظر توریسم دریایی بسیار منحصر به فرد است، زیبایی های سواحل چابهار سبب شده تا این منطقه جز بی نظیرترین مناطق گردشگری در ایران محسوب شود، بندر بریس، سواحل کنارک، خلیج گواتر، جنگل های حرا، تالاب صورتی، درخت انجیر معابد، بندر رمین، روستای تاریخی تیس، کوه های گل فشان و ساحل بزرگ چابهار از جمله مهمترین جاذبه های گردشگری سواحل مکران محسوب می شوند.
سواحل مَکُران در امتداد ساحل بلوچستان به طول ۶۰۰ مایل (حدودا یکهزار کیلومتر) از ساحل گواتر و پسابندر شهرستان دشتیاری نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان آغاز و تا چابهار، کنارک و زرآباد ادامه دارد.
مَکُران، منطقهای تاریخی و جغرافیایی است که در جنوب شرقی ایران و بخشهایی از جنوب غربی پاکستان واقع شده، این منطقه جلوهگاه طلوع خورشید بر دریاست و با توجه به محسوس نبودن فصلهای پائیز و زمستان سبب شده این منطقه در این فصول گردشگران زیادی را به سوی خود جلب کند.
سواحل و نقش آن در رونق گردشگری
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار اظهار کرد: سواحل سیستان و بلوچستان علاوه بر رونق تجارت و فعال شدن صید و صیادی نقش مهمی در افزایش شمار گردشگران و جذب توریست های داخلی و خارجی دارد.
خیرالنساء امیری افزود: نوار ساحلی بلوچستان به دلیل زیبایی، وجود ساحل صخره ای، ماسه ای و مرجانی، جنگل های حرا و خلیج دیدنی سالانه پذیرای بیش از یک میلیون گردشگر است.
وی با اشاره به آب و هوای معتدل در این منطقه تصریح کرد: ایجاد اماکن تفریحی، سرگرمی، ورزشی، پذیرایی و اسکان در طول این سواحل می تواند به جذب گردشگر و افزایش درآمد خانوارهای بومی کمک کند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار گفت: سواحل زیبا در این منطقه محروم نعمت بزرگی است که باید قدر آن را بدانیم و برای تامین زیرساخت ها از جمله ساخت فرودگاه مجهیز و پیشرفته، ۲ بانده شدن راههای در سراسر ساحل بلوچستان و راه اندازی مجتمع های خدمات رفاهی در مسیر ساحل اقدامات لازم انجام شود تا شاهد توسعه گردشگری باشیم.
سواحل مَکُران بهترین جاذبه برای گردشگران
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار نیز اظهار کرد: بخشی از ۵۴۱ کیلومتر سواحل سیستان و بلوچستان در محدوده این منطقه واقع شده که نقش مهمی در توسعه اشتغال و ایجاد طرح های گردشگری داشته است.
عمر بلوچ افزود: ساحل زیبا یکی از بهترین جاذبه ها برای گردشگر است و هر چه ساحل پاکیزه تر و دارای امکانات رفاهی بیشتر باشد می تواند درآمد بیشتری برای سرمایه گذاران ایجاد کند.
وی ادامه داد: از هر نوع سرمایه گذاری در زمینه ایجاد اماکن تفریحی، هتل و رستوران و گردشگری استقبال می کنیم و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
چابهار بندری همیشه بهاری
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اعلام کرد: دیروز سه شنبه ایستگاه راسک با ثبت دمای ۳۰ درجه و ایستگاه نیکشهر با دمای ۲۹ درجه سلسیوس، گرمترین نقاط کشور شدند همچنین، ایستگاههای چابهار و زرآباد با دمای بالای ۲۵ درجه، از مناطق خوشآبوهوای کشور در این فصل محسوب میشوند.
محسن حیدری افزود: درحالیکه بخشهای وسیعی از کشور، ازجمله استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی و غربی، با بارش برف و سرمای شدید مواجهاند اما منطقه مکران در جنوب سیستان و بلوچستان، با سواحل طلایی، هوای مطبوع و دمای دلنشین خود، به یکی از بهترین مقاصد گردشگری زمستانی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: چابهار، تنها بندر اقیانوسی ایران، یکی از معدود شهرهایی است که نوسانات دمایی شدیدی را تجربه نمیکند. نزدیکی به مدار رأسالسرطان، همجواری با اقیانوس هند و تأثیر بادهای موسمی، اقلیمی گرمسیری و معتدل را برای این منطقه رقم زده و این ویژگیها باعث شده چابهار در تابستان خنکترین و در زمستان گرمترین بندر جنوبی ایران باشد.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در شرایطی که بسیاری از شهرهای ایران دمای زیر صفر را تجربه میکنند، دمای مطلوب چابهار و سواحل مکران، فرصتی ایدهآل برای فرار از سرما و لذت بردن از آفتاب زمستانی فراهم کرده است.
وی ادامه داد: این منطقه، نهتنها با آبوهوای مطبوعش، بلکه با مناظر طبیعی بکر، سواحل شنی، کوههای مریخی، تالاب صورتی و جنگلهای حرا، یکی از جذابترین مقاصد گردشگری کشور در فصل زمستان محسوب میشود.بزارک تصویر
نظر شما