به گزارش ایرنا محمدعلی طالبی عصر چهارشنبه در بازدید از نمایشگاه زنجیره تامین فولاد، مس، انرژی، فلزات آهنی و غیرآهنی و تجهیزات وابسته اظهار داشت: کرمان را بهشت معادن مطرح می کنند و من به بهشت سرمایه گذاری ایران اصلاح می کنم.
وی افزود: ما اگر معدن داشته باشیم و از آنها در راستای ساختن استان و ساختن کشور استفاده نکنیم عملا اصطلاح بهشت معادن نامفهوم است.
وی بیانکرد: امروز همین معادن بهترین فرصتها را برای سرمایهگذاری در استان کرمان به وجود آوردند و من به اتکای استعدادهای بسیار خوبی که در حوزه معادن داریم و نیز تعامل و هماهنگی و همراهی که امروز بین بخشهای مختلف در استان کرمان برای تسهیل کردن راه سرمایهگذاری وجود دارد، با اطمینان می گویم که اینجا بهترین نقطه ایران و شاید منطقه برای سرمایه گذاری در حوزههای صنعتی و معدنی است.
استاندار کرمان تاکید کرد: آن چیزی که امروز تا الان در استان انجام شده و حتی ما را در جایگاه برتر کشور قرار داده است در مقابل آن چیزی که در کرمان و در حوزه صنعت و معدن فعال شود، هیچ چیز نیست.
وی ادامه داد: امیدوار هستیم که همانطور که این نمایشگاه بخشی از این توانمندیها را در عرصههای صنعتی و معدنی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میدهد ما بتوانیم در حقیقت جذب سرمایه و جذب سرمایهگذاران در حوزههای معدنی و استان داشته باشیم.
طالبی خاطرنشان کرد: با استفاده از مکانیزمهای قانونی که وجود دارد و همچنین مذاکرهای که با بهرهبرداران استان و کسانی که پروانه معادن به نام آنها صادر شده قرار است زمینه فعالسازی این معادن را فراهم بکنیم و معادنی هم که به هر حال سرمایهگذارانش آمادگی شروع به کار را ندارند در اختیار سرمایه گذاران آماده به کار بگذاریم.
استاندار کرمان تاکید کرد: نکته بعدی هم معادن جدیدی که با این نگاه واگذار خواهد شد که تعهد به ایجاد واحدهای فرآوری را از ابتدای کار داشته باشند و همزمان با شروع به کارهای معدن، در حوزه فرآوری هم آنچه که باید صورت بگیرد از جمله احداث کارخانجات فرآوری شروع بشود.
وی افزود: مردم اطمینان داشته باشند اگر معدنی به یک مجموعهای واگذار میشود حتما همراه با آن واگذاری فعالیت هم شروع خواهد شد اشتغال هم به وجود خواهد آمد و سرمایه گذاری هم در آن مناطق صورت خواهد گرفت.
طالبی اظهار داشت: برای اینکه ظرفیت بخش خصوصی تقویت بشود ما در حال تدوین یک برنامه و سندی تحت عنوان تحرک بخشی به پیشرفت و توسعه استان هستیم که امیدواریم تا پایان بهمن ماه کار تدوین این سند به اتمام برسد.
وی ادامه داد: برای ابتدای سال ۱۴۰۴ این برنامه شروع می شود در این برنامه بخش عمده کاری که در حوزه تحرک بخشی به توسعه و پیشرفت استان صورت خواهد گرفت کاری هست که در ارتباط با تعامل با بخش خصوصی انجام خواهد شد و پروژههایی که در حقیقت پیشران توسعه استان کرمان هستند در این سند مورد تاکید قرار گرفته است.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: در حقیقت پشتیبانی دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی استان برای اجرای آن پروژههای بزرگ اقتصادی و حمایت از بخش خصوصی شکل خواهد گرفت.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران هم اظهار داشت: امروز تولید شاید مهمترین مولفه قدرت سرزمینی است و خوشبختانه استاندار کرمان به همراه مسئولان استانی از ما در حمایت از تولید جلوتر هستند یعنی تقریبا هیچ دغدغهای مجموعه شرکت ملی مس و مجتمعهای تابعه اش برای جلب حمایت مسئولان و تصمیم گیرندگان ندارد که قابل ستایش است.
حسین مدرس خیابانی افزود: به همت همکاران اعم از کارگران، مهندسین، مدیران و همه کارشناسان ما تمام شاخصهای بخش تولید در حوزه مس در سالی که به نام جهش تولید مزین شده افزایش یافته است.
وی ادامه داد: روشن نگه داشتن چراغ تولید خیلی سخت است و در حوزههای دیگر مثل بخش صادرات هم ما افزایش ۵۰ درصدی داشتیم.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران بیان کرد: فلسفه وجود این نمایشگاه هم بحث ساخت داخل است و مس به عنوان یک بنگاه بزرگ پیشتاز در مسیر اجرای طرحها و پروژههای خودش است و از همه توانمندیها و ظرفیتهای سازندگان داخلی به خصوص سازندگان داخل استان کرمان استفاده میکند.
پنجمین نمایشگاه زنجیره تامین فولاد، مس، انرژی، فلزات آهنی و غیرآهنی و تجهیزات وابسته از هشت تا ۱۱ بهمن ماه در شهرک نمایشگاههای بینالمللی کرمان برپا شده است.
در این رویداد ۷۰ شرکت فعال در این زمینه حضور دارند که بسیاری از آنها تامینکنندگان مواد اولیه مس و فولاد کشور، به ویژه در استان کرمان، هستند.
نظر شما