به گزارش ایرنا، مهدی زندیه وکیلی روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان مرکزی به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر در اراک، افزود: از مجموع فرصتهای شغلی پیشبینی شده در این ایام، ۱۴ هزار و ۸۱۳ فرصت شغلی مستقیم و ۱۳ هزار و ۸۴۶ فرصت غیرمستقیم است.
وی بیان کرد: در این ایام یکهزار و ۱۴۰ طرح افتتاح و عملیات اجرایی ۵۹ طرح آغاز میشود.
استاندار مرکزی اضافه کرد: اعتبار طرحهای دهه مبارک فجر استان مرکزی ۳۸۳ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال است.
زندیهوکیلی افزود: ۶۳ طرح دهه مبارک فجر این استان با ۲۵۸ هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال اقتصادی و یکهزار و ۷۷ طرح با ۱۲۴ هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال عمرانی است.
وی اظهار کرد: طرحهای دهه فجر امسال استان مرکزی در بخشهای مختلف راه و شهرسازی، کشاورزی، آب، ورزش، بهداشت و درمان، مسکن، آموزشی، عمران و صنعت است.
استاندار مرکزی افزود: امید است رسانههای این استان به عنوان چشمان بینا و با نگاه ذرهبینی خود در دوره توسعهای پیشبینی شده، همراهی خوبی با مجموعه استان مرکزی داشته باشند.
زندیهوکیلی گفت: همه تلاشها به کار گرفته شده تا از ظرفیت رسانه برای توسعه بیشتر استان مرکزی بهرهگیری شود.
وی بیان کرد: رسانهها ظرفیتی مهم برای توسعه و پیشرفت هستند و توسعه اقتصادی از برنامههای اولویتدار در نقاط مختلف این استان است.
استاندار مرکزی ادامه داد: فرودگاه اراک در طی سالهای گذشته با فراز و فرودهای مختلفی همراه بوده، و توسعههای مختلفی در این مکان صورت گرفته است.
زندیهوکیلی اظهار کرد: برنامه برای توسعه بیش از پیش فرودگاه اراک اندیشیده شده و با جدیت به دنبال ایجاد یک شرکت هواپیمایی در این شهر هستیم.
وی گفت: همچنین برقراری پرواز در ایام خاص از جمله اربعین و حج تمتع نیز با جدیت دنبال میشود.
استاندار مرکزی اضافه کرد: موزه دفاع مقدس، کتابخانه مرکزی، موزه بزرگ و تالار مرکزی از طرحهای مهم این استان است که تکمیل آنها در دستور کار است اما تامین اعتبار طرحهای ملی با منابع ملی است.
زندیهوکیلی عنوان کرد: تکمیل آنها نقش موثری در توسعه زیرساختهای فرهنگی استان دارد.
وی در خصوص اطلاعرسانی شاخصهای آلودگی هوای اراک هم گفت: نرمافزار نشانگر وضعیت هوای اراک در هر لحظه وجود دارد که شهروندان به راحتی و با نصب آن میتوانند از آن مطلع شوند.
استاندار مرکزی ادامه داد: محیط زیست دغدغه اینجانب از سالهای گذشته و در سمتهای قبل از استانداری بوده و همچنان نیز است و هر آنچه در توان دارم برای کاهش مشکلات زیست محیطی از جمله آلودگی هوای اراک به کار میگیرم.
زندیهوکیلی عنوان کرد: وضعیت معدن شن و ماسه شهباز اراک دنبال میشود و اطلاعرسانی لازم در این خصوص صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: رسانههای منتقد، موافق و مخالف یک حق دارند و با هم برابرند و دستگاههای اجرایی تا زمان مسئولیت اینجانب در استان مرکزی، حق شکایت از هیچ خبرنگاری را ندارند، مگر افراد از حیطه اخلاق خارج شوند.
استاندار مرکزی افزود: نشست دستگاه اجرایی بدون حضور مدیرکل معنایی ندارد و رسانهها نباید در نشست خبری با حضور معاونین دستگاهها حضور یابند.
زندیهوکیلی تاکید کرد: حل مشکلات مسکن ملی استان مرکزی از دغدغههای جدی است که همه تلاشها برای رفع آن به کار گرفته شده است.
وی عنوان کرد: مسکن ملی در استان با روند خوبی در حال اجرا و فعال است و پروژه راکد نداریم.
استاندار مرکزی تاکید کرد: سرپرست معاونت عمرانی استانداری مرکزی تبحر ویژه در مسکن دارد و برای کمک به این بخش به استان آمدهاند و به طور قطع تلاش مضاعفی در این راستا به کار گرفته شده است.
زندیهوکیلی عنوان کرد: پروژههای مسکن ملی این استان از کشور جلوتر است و اهتمام جدی در این موضوع با حضور نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی وجود دارد.
وی اظهار کرد: هرچه در توان دارم برای مسایل توسعهای استان مرکزی به کار میگیرم و هرجا امکان نداشته باشد باید ریلگذاری برای پیشرفت آینده صورت گیرد.
استاندار مرکزی گفت: بخشهایی از استان با کمبود پزشک متخصص همراه است و به اینگونه نیست که کل استان را در برگیرد و این مشکل در کل کشور وجود دارد.
زندیهوکیلی بیان کرد: بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی استان از دیگر برنامههای اولویتدار است که با جدیت پیگیری میشود.
وی افزود: راهکارهای موقت برای حل معضل کمبود آب در استان بویژه در شهرهای اراک و ساوه اندیشیده شده و امید است بارش نزولات آسمانی صورت گیرد و انتظار است مردم صرفهجویی لازم را به کار گیرند.
استاندار مرکزی ادامه داد: مدیری که انگیزه کافی برای خدمت نداشته باشد، قابل پذیرش نیست و نمیتواند در استان بماند.
زندیهوکیلی عنوان کرد: ملاک در تعیین مدیریتها عملکرد مدیران است و انگیزه ملاک همراهی با دولت برای رسیدن به موفقیتهای بزرگ است.
وی گفت: ارزیابی مدیران در استان مرکزی آغاز شده و با ذرهبین رصد میشوند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: من به تاسی از رئیس جمهور وامدار هیچ فردی نیستم، مدیون خون شهدا، متعهد به قولی که به دکتر پزشکیان دادهام، خادم ملت و منتدار مردم هستم و از دولت ممنونم که فرصت خدمتگزاری به من را داده است.
زندیهوکیلی عنوان کرد: من به هیچ کسی تعهدی ندادهام که فردی را در مسئولیتی قبول کنم.
وی گفت: برای انتخاب فرمانداران مشورت لازم صورت گرفت و با تعامل نمایندگان انتخاب شدند و هرگز سفارش و توصیهای برای جذب آنها صورت نگرفته است.
استاندار مرکزی افزود: رئیس ستاد انتخابات دکتر پزشکیان به عنوان مشاور اینجانب است و مشورتهای لازم انجام میشود.
زندیهوکیلی عنوان کرد: دایره طرفداران دکتر پزشکیان نباید به اصلاحطلبان بسنده شود، افراد مستقل و حتی اصولگرایان زیادی نیز طرفدار رئیسجمهور هستند.
وی گفت: انتخاب افراد در بدنه دولت در استان مرکزی بر اساس توانمندی و شایستگی است و همه ظرفیتها بهرهگیری شده است.
استاندار مرکزی در خصوص حوزه ورزش استان هم گفت: دغدغههای زیادی در این حوزه وجود دارد، مدیری که عهدهدار مسئولیت این حوزه است، تلاشهایی داشته اما نقاط ضعفی هم وجود دارد.
زندیهوکیلی تاکید کرد: خواست عمومی بر تغییر در حوزه مدیریتی ورزش و جوانان استان مرکزی که ساماندهی آن در دستور کار است و فردی با مشورت معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی، تعامل با نمایندگان مجلس و همفکری با شهرستانهای مختلف استان انتخاب میشود.
وی گفت: مدیران دستگاههای اجرایی مکلفند تا آخرین لحظه به وظایف قانونی خود عمل کنند و چیزی کم نگذارند.
وی تصریح کرد: تبدیل شدن استان مرکزی به مقصدی برای گردشگری از دیگر برنامههای مهم است، زیرا پتانسیلهای ارزشمندی در این حوزه وجود دارد.
استاندار مرکزی ادامه داد: زیرساختهای حوزه گردشگری استان برای افزایش یابد زیرا این مهم در توسعه استان نقش موثری دارد و برنامههای ویژهای در این راستا تدوین شده است.
زندیهوکیلی تاکید کرد: گردشگری یک صنعت است و باید جاذبههای گردشگری استان مرکزی به شکل ویژه به کشور معرفی شود تا زمینه ورود تورهای مختلف در استان فراهم شود.
وی گفت: فکرهایی برای ارتقای مدیریت بحران استان مرکزی داریم و زیرساختهای این حوزه نیز باید ارتقا یابد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: ایمنی حوزه معادن از اهمیت ویژه وجود دارد و در این حوزه ضعفهایی وجود دارد که باید رفع شود.
زندیهوکیلی در خصوص تجمعات روزهای سهشنبه آلودگی هوا عنوان کرد: اراک یکی از شهرهای آلوده است و من در طول سالهای خدمتی خود در استان مرکزی همیشه دغدغه این معضل را داشتهام و مبدا تشکیل کارگروه آلودگی هوای اراک در سال ۹۲ هستم.
وی عنوان کرد: در طول این سالها اقداماتی از جمله خارج کردن ۷۶۰ دیگ آلاینده ایرالکو، گازسوز شدن کورههای آجرپزی، استقرار ایستگاههای سی ان جی و ایجاد ۷۰۰ هکتار فضای سبز صورت گرفته است.
استاندار مرکزی ادامه داد: اقدامات دیگری باقی مانده که باید انجام شود.
زندیهوکیلی گفت: تجمعات اعتراضی برای آلودگی هوای اراک برای بیدار شدن من به عنوان استاندار مرکزی است اما من بیدارم.
وی تصریح کرد: قطع مازوت سوزی اولین خواسته من از رئیس جمهور بود و دکتر پزشکیان دستور آن را صادر کردند، اما مسایل ناترازی کشور خیلی زیاد بود و امکان تداوم قطع وجود نداشت.
استاندار مرکزی اضافه کرد: به دنبال سوخت مجدد مازوتسوزی در نیروگاه شازند، رئیس جمهور اظهار تاسف کردند و عذرخواهی کردند.
زندیهوکیلی تاکید کرد: من هم مانند همه مردم اراک دغدغه مازوتسوزی دارم و در ۲ نشستی که تاکنون با حضور رئیس جمهور داشتهام، در خصوص آلودگی هوای این شهر صحبت کردهام.
وی تصریح کرد: سوخت مازوت کمسولفور تنها در پالایشگاه شازند تولید می شود و تا امسال این سوخت در اختیار نیروگاه شازند قرار نمیگرفت اما با دستور رئیس جمهوری و وزیر نفت این مهم برای نخستینبار صورت گرفت و روزی ۵۰۰ هزار لیتر به این واحد اختصاص یافت.
استاندار مرکزی افزود: موافق مصرف مازوت کمسولفور هم نیستیم اما در کاهش آلودگی هوا به نسبت پرسولفور نقش موثری دارد و این سوخت در روزهایی که سکون هوا بود، استفاده شد.
زندیهوکیلی اظهار کرد: با تجمع اعتراضات آلودگی هوا مخالف نیستم، اما انتظار دارم مردم همراه دولت باشند، چون تلاشهای زیادی صورت گرفت تا مازوت یک ماه قطع شد و امسال از مازوت کم سولفور استفاده شد.
وی گفت: مردم باید هوشیار باشند و اجازه ندهند شبکههای معاند از تجمعات آلودگی هوا سو استفاده کنند.
استاندار مرکزی ادامه داد: به دنبال آن هستم که این استان بیشترین تولید برق انرژی خورشیدی کشور را داشته باشد تا هم نیاز صنعت رفع شود، هم اشتغال موجود حفظ و هم معضل مازوت سوزی حل شود.
زندیهوکیلی عنوان کرد: نهضت تولید برق خورشیدی در اولویت برنامهها است و بیش از ۱۰ عنوان بزرگ از نیروگاههای کوچک تا بزرگ مقیاس در نظر گرفته شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی هم در خصوص اطلاعرسانی وضعیت آلودگی هوای اراک گفت: از حدود ۲ ماه گذشته تمام کارگروههای اضطرار آلودگی هوای اراک به دلیل اهمیت، به صورت حضوری برگزار شده است.
قدرتالله ابک افزود: مقرر شده اعضای کارگروه اضطرار آلودگی هوا بر اساس نیاز به تصمیم گیری برای فردای هر روز، تا ساعت ۱۵ اعلام نیاز جلسه کنند تا بلافاصله جلسه حضوری در ساعت ۱۸ تشکیل شود.
وی بیان کرد: مقرر شده اعلام تصمیمگیری تعطیلی مدارس و ادارات تا ساعت ۲۰ باشد و در برخی موارد و در شرایط تغییرات ناگهانی شاخصها تا ساعت ۲۳ اعلام میشود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: محیط زیست یک تکلیف قانونی دارد که باید اعلام شاخصها و اطلاعرسانی در خصوص وضعیت آلودگی هوا به مراجع مشخص شده را بر اساس آن انجام دهد.
ابک اظهار کرد: در راستای پروژههای ملی مسکن، پیمانکاران هر کاری میکنند، زمان را نگیرند.
وی گفت: شرکت کیسون بر اساس برنامه زمانبندی خود در پروژه هشتهزار و ۱۰۰ واحدی عمل نکرده و این طرح بر اساس زمانبندی پیش نرفته است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی افزود: لایحه تاخیرات پیمانکاران در استان تهیه شده و شرکت کیسون در نشست شورای مسکن اعلام کرد که با قراردادی که دارد، امکان اتمام پروژه را ندارد، اما این شرکت خودش زمان را از بین برده و اینکه امروز برای او صرف نمیکند تا ادامه دهد، خودش مقصر است.
ابک تاکید کرد: تنها راه برون رفت از مشکلات طرح مسکن هشتهزار و ۱۰۰ واحدی اراک، اعتماد مجدد مردم به تیم مدیریتی جدید برای اتمام پروژه است.
وی گفت: اراده بر آن است تا مصالح این طرح توسط راه و شهرسازی تهیه شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: کیسون برای نتوانستن انجام این طرح، یک سری مسایل قانونی دارد که در حال انجام است.
ابک یادآور شد: نصف متقاضیان طرح هشتهزار و ۱۰۰ واحدی اراک واریز وجهه داشتهاند و انتظار است همه متقاضیان واریزی را انجام دهند.
وی گفت: اگر این مهم انجام شود، اسکلت این طرح تا آبانماه سال آینده انجام میشود و تکمیل طرح نیز پس از آن با جدیت صورت میگیرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اضافه کرد: اگر اعتماد متقاضیان در این طرح صورت نگیرد، به سرانجام نمیرسد.
ابک تاکید کرد: همه مسئولان استان مرکزی اتفاق نظر برای تکمیل این طرح دارند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: دستگاههای اجرایی موظفند در برابر رسانهها پاسخگو باشند.
حسن قمری افزود: یکی از موضوعات دغدغهمند در بخش رسانه استان مرکزی، مشکلات صنفی این قشر است.
وی بیان کرد: خانه مطبوعات این استان تعطیل است که بخشی از علت آن، عدم استقبال خبرنگاران استان مرکزی است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: برنامه ویژه برای حوزه صنفی رسانهها پیشبینی شده و باید تلاش شود تا خانه مطبوعات هرچه زودتر با مشارکت خبرنگاران تشکیل شود.
نخستین جلسه نشست خبری استاندار مرکزی با اصحاب رسانه این استان حدود پنج ساعت به طول انجامید.
نظر شما