نادرقلی ابراهیمی روز شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی استان مرکزی و دیدار با کارکنان این مجموعه خبری، افزود: عمده اعتبارات عمرانی در اختیار وزارتخانهها است که جذب آن نیاز به پیگیری و تلاش از سوی مدیران استانی دارد.
وی ادامه داد: استان مرکزی در سالهای گذشته یکی از قطبهای صنعتی کشور بود اما اکنون ظرفیت صنعتی استان تنزل پیدا کرده و ظرفیت آماده به کار صنعت استان ۴۰ تا ۷۰ درصد خالی است که به معنی از دست دادن کسب و کار، تولید فرصتهای ملی و بینالملی و هرز دادن امکانات است.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی ادامه داد: بسیاری از سرمایههای مازاد این استان از سوی خانوادهها و شرکتها به خارج از استان و خارج از کشور میرود که باید تلاش شود تا در این خطه جذب شود.
ابراهیمی عنوان کرد: باید از فرصتهای قانونی جهش تولید، تامین مالی، رفع موانع تولید به خوبی استفاده و فرصت سرمایهگذاری بیشتری برای استان مرکزی فراهم کرد.
وی گفت: امسال سال دوم برنامه هفتم توسعه است و نیاز است رسانهها بویژه ایرنا که پیشینهای 90 سال را یدک میکشد در راستای ارتقای جایگاه استان مرکزی تلاش مضاعفی به کار گیرند.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی افزود: باید شاخصها و سنجههای اقتصادی، فرهنگی و صنعتی استان افزایش یابد و رسانهها در این راستا نقش و رسالت سنگینی برعهده دارند و باید زبان گویا باشند.
ابراهیمی اظهار کرد: باید رسانهها بویژه ایرنا، فرصتها، پتانسیلها و توانمندیهای استان مرکزی را معرفی کنند، خیلی از اهالی این استان در کشور و خارج از کشور منشاء کارهای بزرگ بوده و هستند اما معرفی نمیشوند.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی افزود: هرآنچه نیاز است در راستای تعالی و پیشرفت خبرگزاریها به کار گرفته شود تا به نتایج بهتری دست یابیم.
ابراهیمی تاکید کرد: حداکثر همگرایی باید در ۱۲ شهرستان استان مرکزی برقرار باشد، بنا است انسجام، همگرایی و قدرت افزایی برای استان بیش از پیش ایجاد شود.
وی گفت: سال گذشته فرصت اعتبارات خوبی برای استان در بخشهای مختلف، از جمله راههای دسترسی گرفته شد و بخشی از کنارگذر شمالی اراک به عنوان یک طرح بزرگ ملی روزهای پایانی اسفندماه سال گذشته زیر بار ترافیک رفت.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با اجرای کامل این طرح، اتصال کریدور شمالی به جنوب فراهم میشود و همچنین پیگیر این هستیم که کریدور مالک آباد به سمت فراهان، آشتیان، تفرش و جاده سلفچگان - ساوه ایجاد شود که با این امر شرق به غرب و شمال به جنوب استان مرکزی مسیر آزدراهی میشود، برخی شهرستانها از بنبست خارج میشود و این فرصت خوبی است.
ابراهیمی بیان کرد: در ادامه بزرگراه سلفچگان به اراک و شازند به تقاطع بروجرد در دست پیگیری است که این امر نیز شازند را از بن بست خارج میکند.
وی تاکید کرد: یکی از نیازهای اصلی در استان مرکزی، توجه به خطوط ریلی و اتصال به قطار سریع السیر تهران، قم و اراک است.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی اظهار کرد: خط هوایی اراک به تهران صرفه ندارد، اما قطار سریع نیاز است. پنج رام قطار قم به تهران دارد که به رئیس راهآهن جمهوری اسلامی پیشنهاد شده تا ۲ رام آن به اراک آید.
ابراهیمی ادامه داد: اما این مهم نیاز به یک سری زیرساختها دارد که باید سرمایهگذاری شود، بخش دولتی امکان این امر را ندارد و باید بخش خصوصی وارد و فرصت سرمایهگذاری فراهم شود که موجب کسب و کار، درآمد، ارزش افزایی و بالا رفتن درآمد خانوارها میشود.
وی تصریح کرد: ۲ شرکت هواپیمایی برای سرمایهگذاری در استان مرکزی ورود کردهاند که امید است به نتیجه برسد و یک شرکت هواپیمایی اختصاصی برای استان و اراک ایجاد شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نیاز خطوط هوایی استان مرکزی تاکنون از طریق خطوط اجارهای تامین میشده و نیاز است یک شرکت مستقل با حداقل ۲ هواپیمای مسافربری به ظرفیت ۵۵ نفر و یک هواپیمایی صادراتی برای محصولات صنعتی و کشاورزی تهیه شود.
ابراهیمی بیان کرد: قسمت زیادی از فرصتها و حقوق صادراتی استان مرکزی به تهران و سایر شهرستانها میرود و اگر موارد گمرکی، بارگیری و حمل و نقل در استان فراهم شود، فرصتها از دست نمیرود.
وی گفت: شهرهای کوچکی در استانهای فارس و کرمان خطوط هواپیمایی بینالمللی دارند اما اراک در حال حاضر تنها ۲ پرواز عسلویه در هفته دارد و با توجه به خطوط هوایی در این شهر میتوان فرصت جذب مسافر از نقاط همجوار از جمله ملایر، بروجرد و خوانسار را داشت.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی افزود: بخش مسکن یک عقب ماندگی چند ساله در کشور و استان دارد که باعث کاهش سرمایه اجتماعی میشود و باید تلاش شود تا مردم را امیدوار کرد.
ابراهیمی اظهار کرد: اقدامات خوبی در راستای طرح اقدام ملی مسکن استان مرکزی بویژه در تامین مالی، ۳۲ هزار تن میلگرد، ۱۴۵ هزار تن سیمان و تامین وام دهکهای یک تا چهار صورت گرفته و سرعت در این طرح همت مسئولان را میطلبد.
وی تاکید کرد: موضوع اوقافی بودن زمین طرح اقدام ملی مسکن با جدیت دنبال میشود، بسیاری زمین معطل در استان وجود دارد که باید تعویض شود و میتوان آنها را از اوقافی بودن خارج و سند را به نام افراد زد تا ارزش افزوده ملک نسبت به زمین اوقافی چند برابر شود و برای مردم امیدواری ایجاد کند و این مهم نیاز به همت و جرات دارد.
استان مرکزی هفت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارد.
نظر شما