۸ تیر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 9627036
T T
۰ نفر

سازمان ملی مهارت تشکیل می شود

۸ تیر ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 9627036
سازمان ملی مهارت تشکیل می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/04/08 سیاسی.دولت.ادغام تهران-با ادغام دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی، آموزشکده های فنی-حرفه ای و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، تشکیل سازمان ملی مهارت ابلاغ شد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، این اقدام به منظور یکپارچه سازی مدیریت آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای متناسب با نیازهای شغلی کشور و افزایش مهارت و توانمندی جوانان کشور صورت گرفته است.
شورای عالی اداری در یکصد و سی و هفتمین جلسه خود در 8 بهمن 88 به استناد مواد 151 برنامه سوم و 55 برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بنا به پیشنهاد مشترک وزارت کار و امور اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور تشکیل سازمان ملی مهارت را به تصویب رساند.
**ادغام دانشگاه علمی کاربردی و مراکز فنی حرفه ای بر اساس مصوبه دولت، دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی و آموزشکده های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش با تمامی وظایف، اختیارات، امکانات و منابع انسانی به ترتیب از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش منتزع و در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ادغام می شوند و سازمان مذکور با تغییر عنوان به سازمان ملی مهارت به وزارت کار و امور اجتماعی وابسته می ماند.
هم اکنون 303 مرکز آموزش علمی-کاربردی دولتی و 337 مرکز غیردولتی تحت نظارت دانشگاه جامع علمی-کاربردی در سطح کشور وجود دارد و تعداد آموزشکده های فنی و حرفه ای تابعه وزارت آموزش و پرورش نیز 144 واحد است.
**وظایف سازمان ملی مهارت وظیفه سیاستگذاری، هدایت، حمایت، اعتبار سنجی، اعتبار بخشی و نظارت بر آموزش های مهارتی در سطوح مختلف را بر عهده دارد.
وظایف و فعالیت های عملیاتی مراکز و مجموعه های وابسته به آن با رعایت راهبردهای فصل دوم قانون مدیریت خدمات کشوری با اولویت واگذاری مدیریت به کارکنان از طریق بخش غیر دولتی به انجام می رسد.
وزارت کار و امور اجتماعی همچنین مکلف شد مبانی قانونی سازمان ملی مهارت را با توجه به مفاد این مصوبه حسب ضرورت تنظیم و به مراجع قانونی جهت تصویب ارائه کند. ساختار تشکیلاتی سازمان ملی مهارت در چارچوب قوانین و براساس ضوابط تصریح شده در ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری تهیه و به تایید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور می رسد.
**ادامه تحصیل فارغ التحصیلان هنرستان ها با تصمیم شورای عالی اداری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز مکلف است با همکاری وزارت آموزش و پرورش و به منظور رفع محدودیت ادامه تحصیل دانش آموزان فارغ التحصیلان از هنرستان های فنی و حرفه ای وابسته به وزارت آموزش و پرورش در دانشگاه های سراسری، تسهیلات مورد نیاز از لحاظ صدور مجوز شرکت در آزمون سراسری (کنکور)، طراحی و پیش بینی و ایجاد رشته های متناسب با مدارک افراد یاد شده را فراهم کند.
**وضعیت دانشجویان و هنرجویان فعلی طبق این مصوبه، دانشجویان و هنرجویان فعلی مراکز آموزشی و آموزشکده های فنی و حرفه ای حسب مورد و با نظارت وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم تحقیقات و فناوری تا پایان مقطع تحصیلی ادامه تحصیل خواهند داد و برابر ضوابط فارغ التحصیل خواهند شد.
پذیرش مهارت آموز ـ کار آموز جدید در مراکز یا واحدهای آموزشی موضوع این حکم اعم از دولتی یا بخش خصوصی براساس ضوابط، سیاست ها و خط مشی های ابلاغی از سوی سازمان ملی مهارت انجام خواهد شد.
همچنین مراکز یا واحدهای آموزشی دولتی یادشده تا زمان فارغ التحصیلی همه دانشجویان و هنرجویان مربوط به قبل از ادغام با حفظ شخصیت حقوقی به صورت واحدهای وابسته به سازمان ملی مهارت سازماندهی می شوند و پس از انقضای زمان مربوطه حداکثر چهار سال این واحدها از حالت وابسته خارج می شود.
واحدهای آموزشی قابل واگذاری به بخش خصوصی احصا و واگذار می گردند و واحدهایی که قابل واگذاری نباشند با موافقت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در سازمان ملی مهارت باقی خواهند ماند.
**توقف پذیرش دانشجوی جدید بر اساس تصمیم شورای عالی اداری، پذیرش دانشجوی جدید در دوره های علمی ـ کاربردی و آموزشکده های فنی و حرفه ای از سال 1389 متوقف و پذیرش دانشجو در صورت نیاز بنا به تشخیص وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توسط دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی وابسته به وزارتخانه مذکور انجام می شود.
بعلاوه، مراکز آموزش علمی ـ کاربردی وابسته به دستگاه های اجرایی که می بایست از تجهیزات و تخصص های ویژه موجود در دستگاه های اجرایی ذیربط بهره گیری کنند براساس سیاست های ابلاغی سازمان ملی مهارت برای آموزش مهارت های این سازمان ادامه فعالیت خواهند داد.
به منظور ترویج آموزش های مهارتی و افزایش بهره وری در بخش های صنعت کشاورزی و خدمات دستورالعمل ها و ضوابط الزام آور برای به کارگیری نیروی انسانی ماهر در دستگاه های عمومی و بخش خصوصی از طریق وزارت کار و امور اجتماعی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ابلاغ می شود.
همچنین به منظور تحقق اهداف این مصوبه کمیته ای متشکل از وزرای کار و امور اجتماعی، علوم تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش و معاونین توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تشکیل و نسبت به اجرایی شدن این مصوبه از طریق تهیه و ابلاغ دستور العمل های مورد نیاز ظرف هشت ماه اقدام خواهند کرد. دبیرخانه کمیته مزبور در سازمان ملی مهارت مستقر خواهد بود.
دانشگاه ها و واحدهای آموزشی و پژوهشی وابسته به دستگاه های اجرایی نیز براساس فهرست تهیه شده توسط کمیته فوق طی مدت دو سال از دستگاه مربوط منتزع و حسب مورد به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا سازمان ملی مهارت منتقل می گردند موارد استثنا با تشخیص کمیته تعیین می شود.
بدین ترتیب، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان ملی مهارت موظفند زمینه واگذاری واحدهای آموزش عالی یادشده را براساس قوانین و مقررات به بخش غیر دولتی فراهم کرده و ادامه فعالیت موسسات آموزشی موجود غیردولتی در این زمینه ها را به نحو مناسب و متناسب با ضوابط و آموزش های جدید سازمان ملی مهارت فراهم آورند.
اعضای هیات علمی دانشکده ها و موسسات آموزش عالی مربوطه نیز ضمن رعایت ضوابط و مقررات و در صورت موافقت به دانشگاه پیام نور منتقل خواهند شد.
دانش آموزان و فارغ التحصیلان هنرستان های فنی و حرفه ای وابسته به آموزش و پرورش مانند سایر دانش آموزان دارای مدرک دیپلم مجاز به شرکت در آزمون سراسری (کنکور) هستند و برای ادامه تحصیل آنان در صورت عدم وجود رشته های مناسب، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به ایجاد آنها اقدام خواهد کرد.
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در قبال انتقال امکانات آموزشکده های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش به سازمان ملی مهارت، اعتبارات لازم را برای تجهیز هنرستان های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش در بودجه سنواتی اختصاص خواهد داد.
سازمان ملی مهارت همچنین موظف است نسبت به طراحی و استقرار نظام صلاحیت های حرفه ای ملی ایران جهت اعتبار بخشی به آموزش های مهارتی ( فنی و حرفه ای ) در سطوح مختلف اقدام کند به طوری که در چارچوب نظام صلاحیت های حرفه ای ملی ایران امکان ارتقاء مهارت آموختگان سطوح پایین تر به سطوح پیشرفته و عالی مهارتی دارای آموزش تحصیلی و استخدامی متناظر با نظام آموزشی رسمی کشور وجود داشته باشد.
وزارت کار و امور اجتماعی مسوول اجرای این مصوبه خواهد بود و گزارش اجرای این مصوبه را حداکثر تا پایان سال 1389 به شورای عالی اداری ارایه خواهد کرد.
سیام 9012** شماره 104 ساعت 18:00 تمام
۰ نفر