بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: آمار و ارقام نشان می‌دهد در دستگاه‌های مشمول بودجه استانی که ۲۴ دستگاه است، ۴۹ درصد پست‌ها بلاتصدی است.

مجید پورعیسی روز پنجشنبه در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی که با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی برگزار شد افزود: همچنین ۳۳ درصد پست‌های دستگاه‌هایی که مشمول بودجه کشوری هستند بلاتصدی است که پیشنهاد می‌دهیم دستگاه‌های مشمول بودجه استانی نیز در اختیار کشور قرار بگیرد.

وی خواستار تقویت ساختار اداری استان شد و گفت: نگاه حمایتی در حوزه سهیمه‌های استخدامی و تقویت ساختار اداری از طریق وزارتخانه‌ها سبب می‌شود نگاه ما به مباحث عمرانی، رشد و توسعه معطوف و ساختارهای اداری تقویت شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: دنیا اکنون به سمت چابک‌سازی، کارایی و اثربخشی بیشتر سوق داده شده و آمارها نشان می‌دهد هرچه حجم نیروی انسانی را از نظر کمی بالا ببرید لزوما منجر به افزایش کیفیت، اثربخشی و رضایت نخواهد شد.

وی گفت: دولت از زمانی که برنامه اصلاح اداری اول و دوم را ابلاغ کرد جهش‌های خوبی در اصلاح نظام اداری اتفاق افتاد و پیشرفت‌هایی خوبی حاصل شد.

پورعیسی ادامه داد: از آنجا که نابسامانی‌ها و مشکلات اقتصادی همه حوزه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد اگر بهره وری یک ساختار را بالا ببریم اما تعادل جزیی نمی‌تواند اثربخشی را افزایش دهد.

وی گفت: در حوزه بهره‌وری اقدامات زیادی صورت گرفته است اما نرخ تورم و ارز تمامی مباحث را تحت تاثیر قرار می‌دهد لذا یکی از آثار منفی آن در حوزه حقوق و دستمزد نیروهایی است که در حوزه دولت کار می کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی افزود: سازمان امور اداری و استخدامی در سال‌های اخیر خیلی کار کرده است اما اگر عنایت ویژه‌تری شود تا نیروهای کارآمد و اثربخشی این افراد بیشتر شود دولت می‌تواند در رشد و توسعه از وجود این افراد بهره‌مند شود.

وی یکی از اهداف مهم دولت را تمرکز بر گسترش دولت الکترونیک دانست و گفت: خراسان جنوبی در این خصوص استان بهره‌مندی نیست اما پتانسیل‌های خوبی دارد.

پورعیسی گفت: سه هزار و ۷۰۰ روستا در استان وجود داشت که اگر عنایت ویژه‌ای در این خصوص می‌شد شاید اکنون با خالی شدن ۵۰ درصد این روستاها مواجه نبودیم و این هدف بسیار مقدس است که اگر عنایت ویژه‌ای شود شاهد ماندگاری روستاییان خواهیم شد.

وی افزایش میزان رضایتمندی مردم را از دیگر اهداف دولت برشمرد و اظهار داشت: درخواست داریم خراسان جنوبی استان پایلوت در این زمینه انتخاب شود چراکه مردمان این استان بسیار قانع و کم طلب هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از گیرهایی که به کشور داده می‌شود ساختار ناهمگون، رانتی و فساد اداری است و رفع این معضل محقق نخواهد شد مگر اینکه همه به اهداف دولت پایبند بوده و حمایت‌های لازم صورت گیرد که این مکمل مسایل مربوط به رشد، بهره‌وری و ارتقای سلامت اداری است.

وی گفت: اهداف دولت از ابتدای سال ۹۴ ابلاغ و تاکید شده است و خراسان جنوبی نیز کم و بیش همراهی کرده لذا اگر سازمان امور اداری و استخدامی عنایت خاص داشته باشد می‌توان اثربخشی را بیشتر دید.

پورعیسی یادآور شد: خراسان جنوبی در حوزه شاخص‌های خاص مانند مرزی بودن، نداشتن حداقل‌های زیرساخت زمینی، هوایی، ریلی، محرومیت و حوزه خاص فوق العاده‌ها نیازمند حمایت است.

وی گفت: استان‌هایی مانند خراسان جنوبی خیلی جاذبه اقامت ندارند که خواهش داریم فوق‌العاده خاصی برای ماندگاری بیش از اندازه حداقل نیروهای کارامد در استان فراهم شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی تاکید کرد: در استان‌های محروم و کمتر توسعه یافته باید انسان‌هایی با نگرش‌های بزرگ بیایند تا شاهد تحول انفجاری باشیم.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است و ۱۷ هزار کیلومتر راه دارد که از این میزان ۲ هزار کیلومتر راه شریانی و ۹۲۲ کیلومتر راه ترانزیتی است.

مهدی جعفری با بیان اینکه بیشتر سهم اشتغال استان در حوزه حمل و نقل است افزود: ۲ کریدور اصلی کشور از جمله بندعباس - مشهد و چابهار - مشهد در خراسان جنوبی واقع شده است.

وی بیان کرد: وضعیت زیرساخت‌های خراسان جنوبی نسبت به کشور نامناسب است همچنین علیرغم اینکه در سال‌های اخیر طول بزرگراه‌های استان ۲ برابر شده اما میزان تلفات ناشی از تصادفات در استان نگران کننده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: تعداد پست‌های مصوب اداره کل راه و شهرسازی ۲۵۱ پست است که ۴۶ درصد با ۱۱۱ پست، بلاتصدی و ۱۳۱ پست در تصدی قرار دارد.

وی گفت: همچنین پست‌های ستادی اداره کل راه و شهرسازی استان ۱۷۱ پست است که ۱۰۶ پست بلاتصدی و ۶۵ پست در تصدی است.

جعفری اظهار داشت: وضعیت پست‌های سازمانی در شهرستان‌ها نگران کننده است و از ۷۱ پست مصوب ۳۵ درصد در تصدی و ۶۵ درصد بلاتصدی است.

وی گفت: بعد از جداسازی راهداری از راه و شهرسازی، در چهار شهرستان ادارات حذف نشد و در بیرجند نیز خدمات در اداره کل و در شهرستان‌های دیگر با توجه به تبعات اجتماعی و درخواست‌های مردمی یک نیرو به عنوان تام الاختیار از وزارتخانه معرفی شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: درخواست داریم در شهرستان‌های زیرکوه، خوسف، سرایان و مرکز استان از محل پست‌های شهرستان، نمایندگی یا اداره راه و شهرسازی استقرار یابد.

وی به بازنشسته شدن ۲۱۶ نیروی راه و شهرسازی و ورود ۳۸ نفر اشاره کرد و افزود: در برنامه پنجم ۱۸۳ نیرو از راه و شهرسازی استان خارج شدند که تنها ۳۰ پذیرش شده است همچنین در برنامه ششم ۳۰ نفر خروج و هشت نفر وارد این سازمان شده‌اند.

جعفری بیان کرد: در اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز ۲۶۳ پست مصوب با تصدی ۱۹۰ پست موجود است اما مشکل این است که ۳۴۰ نیروی راهداری از اداری کل راه و شهرسازی منتقل شده که ۱۴۰ نفر نیروی قراداد طرح و ۱۲۰ نفر قرارداد حجمی دارند و تعداد زیادی از پرسنل بازنشست شده‌اند.

وی عنوان کرد: در اداره کل فرودگاه‌های استان نیز تنها در مواقع پرواز خدمات ارایه می‌شود که با توجه به بعد مسافت و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال به جنوب و الزامات امنیتی، بحران‌ها و بلایای طبیعی و سایر موارد تقاضا داریم در ساختار فرودگاه بازنگری شود چون حداقل ۵۰ پرسنل نیاز است.

جعفری با بیان اینکه تعداد نیروهای اداره کل هواشناسی استان نیز نگران کننده است یادآور شد: از ۱۱۴ پست مصوب تنها ۳۵ درصد موجود است و ۶۵ درصد پست‌ها خالی است.

وی گفت: نیروهایی که وارد استان می‌شوند اصولا غیربومی هستند و بعد از مدتی تقاضای انتقال دارند و با خروج نیرو مواجه هستیم که حداقل باید از نیروهای بومی وارد استان شوند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: تقاضا داریم برای استان‌هایی مانند خراسان جنوبی حداقل امتیاز در نظر گرفته شود یا از نیروهای بومی استخدام شود تا با خروج نیرو مواجه نشویم.

وی افزود: در استخدامی‌ها تمامی استان‌ها به صورت یکسان دیده می‌شود در حالیکه بخش زیادی از پست‌های استان بلاتصدی است و به این موضوع توجهی نمی‌شود.

جعفری خواستار فوق‌العاده مناطق مرزی برای مرکز استان شد و گفت: همچنین درخواست داریم به منظور تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قراردادی مجوز لازم صادر شود یا کمبود نیروی انسانی از طریق شرکت‌های خدماتی رفع شود و اعتبار لازم اختصاص یابد.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

۳ مرداد ۱۳۹۸، ۲۰:۳۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha