جایزه خشت طلایی تهران

تهران- ایرنا- چهارمین دوره رویداد «جایزه بین‌المللی خشت طلایی تهران» شنبه یازدهم آبان ۹۸ با شعار «ایجاد شهرهایی هوشمند، تاب‌آور و زیست‌پذیر برای همه» به همت مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در برج میلاد برگزار شد.

این دوره از جایزه بین‌المللی خشت طلایی تهران پس از ۲ سال وقفه در حالی در قالب ۲ پنل تخصصی «شهر هوشمند» و «تاب آوری شهری» برگزار شد که در مراسم عمومی آن پیروز حناچی شهردار تهران، محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، سید محمد بهشتی عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری و سید محمود دعایی سرپرست موسسه اطلاعات حضور داشتند.

این جایزه، جایزه‌ای جهانی- محلی در حوزه مدیریت شهری و یک طرح جامع علمی و غیرانتفاعی است که به طور تخصصی در زمینه معرفی و حمایت از پروژه‌های برتر مدیریت شهری در سطح بین‌المللی و تبادل تجارب برتر مدیریت شهری شکل گرفته است.

این دوره از جایزه خشت طلایی تهران در محورهای مدیریت و توسعه شامل تاب آوری، زیست‌پذیری و توسعه پایدار شهری، مشارکت شهروندان و توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر، معماری، شهرسازی، میراث فرهنگی و باز آفرینی شهری، شهر هوشمند و خلاق انسان محور، تأمین منابع، سرمایه‌گذاری، کارآفرینی، اشتغال و اقتصاد شهر، توسعه زیرساخت‌ها، حمل و نقل عمومی و خدمات شهری و ارتقای حکمروایی محلی و برنامه ریزی و مدیریت شهری برگزار شد.

هدف از برگزاری این رویداد ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و توسعه دامنه ارتباطات و تعاملات بین‌المللی،  بهبود توانمندی‌ها در زمینه گسترش زیرساخت‌های شهری و نیز معرفی و بهره‌برداری مطلوب از تجارب اجرای پروژه‌های برتر شهرهای کشور و دیگر شهرهای جهان بود.

این رویداد با رقابت حدود ۲۰۰ پروژه و تجربه شهری از داخل کشور و بیش از ۳۰۰ پروژه و تجربه از سایر شهرهای جهان بود که موضوع و محور بیشتر آنها در حوزه های معماری، شهرسازی، میراث فرهنگی و بازآفرینی شهری بود. در هر محور سه پروژه یا تجربه و در مجموع ۲۱ پروژه یا تجربه به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

این برنامه به مناسبت روز جهانی شهرها و با همکاری سازمان‌های تخصصی بین المللی برگزار شد و نمایندگانی از برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد یا UN HABITAT، سازمان متروپولیس یا انجمن کلانشهرهای مهم جهان، انجمن طراحان و برنامه‌ریزان شهری و منطقه‌ای یا ISOCARP و سازمان مجمع شهرداران آسیایی AMF حضور داشتند.

سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست عمومی این برنامه با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۴۰ قرارداد خواهرخواندگی میان شهرهای کشورمان با دیگر شهرها و پایتخت‌های کشورها از ۵ قاره جهان وجود دارد، عنوان کرد: تمام این خواهرخواندگی‌ها در مدت ۴۰ ساله پس از انقلاب اسلامی بوده است. این امر به معنای اهتمام جمهوری اسلامی به دیپلماسی مردمی، عمومی و شهری و شناسایی و برقراری رابطه با دیگر جوامع و شهرهای مختلف دنیا است که با ماهیت و رویکردهای انقلاب اسلامی نیز مطابقت دارد. 

ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات نیز در این نشست به ضرورت‌های شکل‌گیری شهر هوشمند اشاره کرد و گفت: گمان می‌کنم یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که در شهر هوشمند و تحول دیجیتال مصداق پیدا می‌کند، نیاز به گفتمان و ادبیات مشترک است که اگر این گفتمان شکل نگیرد، همگرایی در دستیابی به شهرهای هوشمند با مشکل مواجه می‌شود.

دبیرکل سازمان شهرهای متحد ( UCLG MEWA )‌نیز در این مراسم افزود: یکی از مهم‌ترین رویکردها، هوشمندسازی شهری و ساختارهای شهری است. افزایش هوشمندسازی شهرهای خاورمیانه با برنامه‌ریزی ممکن است.

از برگزیدگان این دوره از خشت طلایی تهران می‌توان به دکتر رضا کرمی محمدی ریاست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، وسترهاوس نماینده سفارت هلند با طرح تأمین هوشمند روشنایی خیابان‌ها آمستردام و علی رزمی با پروژه تهیه دستورالعمل جهت طراحی و بهینه‌سازی کانال و مخازن اکولوژیک شیراز در زمینه تاب‌آوری، زیست‌پذیری و توسعه پایداری شهری اشاره کرد.

محمت آکدوغان، نماینده برنامه اسکان بشر ملل متحد در ایران، علی گئور، نماینده رییس مجمع شهرداران آسیایی و محمد رضا جوادی یگانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران نیز از جمله افرادی بودند که در جریان برگزاری این برنامه سخنرانی کردند.

حناچی شهردار تهران در جریان برگزاری این برنامه با کلودیو پروویداس، نماینده برنامه توسعه سازمان ملل در تهران نیز نشستی داشت و درباره مهمترین مسایل پایتخت و اقدامات انجام شده یا در دست انجام برای آن گفت و گو کرد.

وی همچنین در دیدار با شهردار سارایوو درباره مسائل مشترک و همکاری های دوجانبه تبادل نظر کرد.

برای مشاهده اسامی برگزیدگان پنجمین دوره جایزه بین المللی خشت طلایی تهران اینجا  کلیک کنید.

برچسب‌ها

اخبار پرونده