خبرسازی در مورد ذرت‌های آلوده

تهران- ایرنا- ماجرای ذرت‌های آلوده وارداتی به کشور در مرداد ماه ۱۳۹۸ به دنبال اظهارات یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نگرانی ها و واکنش های بسیاری را به دنبال داشت و در فضای رسانه‌ای کشور سر و صدای زیادی به پا کرد.

موضوعی که گفته می شود واردات آن به اواخر ۱۳۹۶ بر می‌گردد و بعد از حدود یک سال و نیم با حل نشدن مشکل، دوباره مطرح شده است.

آنطور که منابع مختلف گزارش کرده‌اند ماجرا بر می‌گردد به واردات ۵۱۳ هزار تن ذرت که طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ از سوی شرکت های عمدتا خصوصی وارد و از این میزان ۳۶۸ هزار تن با گرفتن تاییدیه و گواهی سلامت ترخیص و توزیع اما حدود ۱۴۵ هزار تن از آنها مغایر با استاندارهای لازم و حاوی سمی به نام آفلاتوکسین تشخیص داده شد و از خروج آنها از بندر امام خمینی (ره) جلوگیری به عمل آمد.

اینفوگرافیک ایرنا دراین باره اینجا قابل مشاهده است.

بعد از اینکه سازمان استاندارد مجوز خروج کالا از گمرک را نداد و به دلایل تجاری، امکان ارجاع کالا هم نبود، دو راه باقی می‌ماند: صادرات یا امحا و در شرایطی که واردکننده برای اخذ مجوز ورود تلاش می‌کرد رییس‌جمهوری دستور می‌دهد که کالا باید ارجاع یا امحا شود.

با توجه به این که امحای کالا هزینه و دردسر زیادی داشت این موضوع مطرح شد که یک خریدار که برای ذرت‌ها پیدا شده ممکن است بتواند کالا را به کشورهایی صادر کند که استاندارد متفاوتی در این زمینه دارند یا می‌خواهند از این ذرت برای الکل‌سازی استفاده کنند.

در این حال و به دنبال بازتاب های رسانه ای و نگرانی هایی که در کشور ایجاد شده بود سه نهاد دولتی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد و گمرک جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای مشترک ترخیص و انجام واردات ذرت‌های آلوده به کشور را تکذیب کردند. سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در گفت و گو با خبرنگاران در این زمینه موضع گرفت و اظهارداشت:‌ ذرت‌های آلوده قبلا وارد کشور شده بود اما همه آنها بلوکه، بارها این موارد ارجاع شد و در مقابل آنها ایستادیم.

آخرین خبر در این زمینه در دولت هم این بود که علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود گفت: آنچه که مشخص است و سازمان استاندارد نیز امروز به ما اعلام کرد این است که هیچ ذرت آلوده‌ای وارد کشور نشده است.

در همین زمینه نیره پیروز بخت رییس سازمان ملی استاندارد ایران نیز اظهارداشت:‌ سم آفلاتوکسین در صورت وجود در مواد غذایی در درازمدت منجر به عوارضی در بدن انسان می‌شود و سرطانزاست، اما اینکه در این کلیپ ها فردی مدعی شده طی ۲.۵ ساعت منجر به فوت شخصی شده است، از اساس نادرست است. ذرت های آلوده در گمرک باقی مانده اند و امکان ورود به کشور ندارند.

برچسب‌ها

اخبار پرونده