اجلاس شورای وزیران اکو در ترکیه

تهران- ایرنا- بیست و چهارمین نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اقتصادی(ECO) روز شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸ در آنتالیای ترکیه برگزار شد.

در این نشست وزیران امور خارجه ایران، ترکیه و آذربایحان و معاونان وزیران خارجه دیگر کشورهای عضو  شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان در این نشست ضمن گفت و گو در مورد اصلاحات و چشم‌انداز ۲۰۲۵ سازمان اکو که در تهران تصویب شده بود، میزان پیشرفت مصوبات را مورد ارزیابی مجدد قرار دادند.

«اکو» سازمان اقتصادی منطقه‌ای متشکل از ۱۰ کشور است که با تلاش سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۳ خورشیدی تأسیس شد.

نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو در ترکیه فرصتی ایجاد کرد تا «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران ضمن سخنرانی در این نشست با مقام های کشور میزبان نیز ملاقات های جداگانه داشته باشد و درباره راه های توسعه مناسبات مذاکره کند.

وزیر خارجه ایران در سخنرانی در این نشست با بیان اینکه ظـرفیت‌های اکو بـرای همگرایی و انـسجام اقتصادی در مـنطقه مـا ھمچنان دسـت نخورده بـاقی مـانـده اسـت، گفت: اولـویت اصلی دسـتور کار مـا باید تـحقق «اجـتماع اکو» ھـمراه بـا تـرویج صـلح و ثـبات و بھـروزی بیشتر مـردمـان مـنطقه و ارزش ھـای غنی مشـترک بـاشـد.  

ظریف همچنین در دیدار با چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه از اظهارات «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه که با اشاره به پشت پرده تحولات عراق، هدف از آن را «تجزیه دنیای اسلام» و «درگیر کردن کشورهای مسلمان با یکدیگر» دانسته بود تشکر کرد.

در نشست اکو در ترکیه، هادی سلیمانپور دبیرکل این سازمان با اشاره به اینکه بر روی یک روادید برای کشورهای عضو اکو کار می‌کنند گفت: هدف ورود گردشگران خارجی به تمامی کشورهای عضو با دریافت تنها یک روادید است.

مولود چاووش اوغلو وزیرخارجه ترکیه نیز که در بیست و چهارمین نشست شورای وزیران به عنوان رییس دوره ای انتخاب شد گفت: در دوران ریاست دوره‌ای خود در زمینه های آموزشی، تجاری، فناوری، فرهنگ و دیالوگ سیاسی سعی در نزدیک سازی کشورهای عضو به یگدیگر خواهیم کرد.

اخبار پرونده