فاطمه رهبر، زنی از جنس سیاست و تحزب

تهران- ایرنا- «فاطمه رهبر» عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی و منتخب مردم در یازدهمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی که ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ به علت ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.

سه دوره نمایندگی مجلس و عضویت در شورای مرکزی یکی از مردانه‌ترین احزاب ایران یعنی موتلفه اسلامی در کنار مسئولیت‌های دیگر، از فاطمه رهبر زنی از جنس سیاست و حزب با فعالیت منسجم تشیکلاتی ساخت.

فاطمه رهبر یکی از فعالان اصولگرا و نماینده دوره هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی و همچنین عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی به شمار می‌رفت. وی توانست در انتخابات دوره یازدهم مجلس پیروز شود.

وی سال ۱۳۴۳ خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود. فعالیت خود را از بسیج دانشجویی و جامعه زینب شروع کرد. بنا بر گفته خودش در ۱۳۵۷ وقتی دختر نوجوان ۱۴ ساله ای بود با حضور در جنبش‌های انقلابی و مردمی وارد عرصه سیاست شد. فاطمه رهبر بعد از اخذ دیپلم به صورت جدی فعالیت خود را از بسیج دانشجویی شروع کرد تا اینکه وارد حزب جامعه زینب (س) و در نهایت وارد حزب موتلفه اسلامی شد.

فاطمه رهبر در طول حضور طی سه دوره مجلس شورای اسلامی فعالیت‌های مؤثری در حوزه زنان رقم زد که تصویب قانون حمایت خانواده، اصلاح قانون مجازات اسلامی، ارایه تسهیلات شغلی به بانوان و افزایش مرخصی زایمان، بیمه زنان خانه‌دار با اولویت زنان سرپرست خانوار، ارایه طرح برای مرکز فراقوه‌ای زنان، حمایت از مشاغل خانگی و ارزش اقتصادی کار خانگی زنان بخشی از آنها بود که برای اعتلای خانواده و ارتقای وضعیت زنان با پیگیری وی صورت گرفت.

به دنبال درگذشت فاطمه رهبر بسیاری از شخصیت‌ها، تشکل ها و مقامات حزبی و سیاسی در بیانیه‌های جداگانه این واقعه را تسلیت گفتند. «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، «غلامرضا مصباحی‌مقدم» سخنگوی جامعه روحانیت مبارز کشور، «فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی»، «حزب موتلفه اسلامی» و «جبهه پایداری» از جمله شخصیت ها و تشکل هایی بودند که درگذششت فاطمه رهبر را در پیام هایی جداگانه تسلیت گفتند.

از آنجا که فاطمه رهبر از نمایندگان منتخب یازدهمین مجلس شورای اسلامی بود، پس از درگذشت وی سوالاتی درخصوص فرد جایگزین او در مجلس یازدهم مطرح شد. در همین زمینه «سید اسماعیل موسوی» دبیر ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که آیا نفر سی و یکم لیست منتخبان تهران می‌تواند جایگزین وی ‌می شود؟ پاسخ داد: نفر جایگزین مرحومه فاطمه رهبر در انتخابات میان‌دوره ای سال ۱۴۰۰ انتخاب می‌شود.

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره تعویق انتخابات روز بیست و نهم فروردین‌ماه دور دوم مجلس شورای اسلامی به دلیل شرایط کشور افزود: این انتخابات در موعد مقرر برگزار می‌شود و در این باره تصمیم جدیدی گرفته نشده است.  

پیش از این نیز «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان، درباره جایگزین «محمد رمضانی دستک» منتخب آستانه اشرفیه که وی نیز بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت، گفته بود: برای انتخاب نماینده این شهر انتخابات میان دوره‌ای برگزار می‌شود.

اخبار پرونده