۲۳ آبان ۱۳۹۹، ۷:۳۰
کد خبرنگار: 2092
کد خبر: 84090618
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

«تَغمُر» شاهرود روستایی کویری با زخم‌های کهنه

۲۳ آبان ۱۳۹۹، ۷:۳۰
کد خبر: 84090618
«تَغمُر» شاهرود روستایی کویری با زخم‌های کهنه

شاهرود- ایرنا- کمتر توسعه یافتگی، امکانات حداقلی روستاهای دور افتاده و محروم در دل کویر بیارجمند مانند آسفالت راه روستایی، پوشش نامناسب تلفن همراه ، اختلال درپخش شبکه های رادیویی و تلویزیونی، توزیع نامناسب نفت و گاز مایع برخی مشکلات پیش روی اهالی روستاهای خارتوران شاهرود به ویژه روستای «تَغمر» است.

به گزارش ایرنا، خارتوران مجموعه روستاهایی با پراکندگی جغرافیایی بالا، دور افتاده و محروم در دل کویر بخش بیارجمند است که از ظرفیت هایی کم نظیر مانند روستاهای زیبای هدف گردشگری و حیات وحش بکر برخوردار است که ساکنان آن نگهبانان محیط زیست، حیات وحش و موجبان امنیت کویر هستند.

مشکلات کوچک و بزرگ این منطقه، مردم را برای زندگی راحت تر نسبت به مهاجرت به شهرها و استان های همجوار تشویق می کند.  

یکی از اهالی روستای تغمر به خبرنگار ایرنا گفت: این روستا تا جاده اصلی آسفالته حدود سه کیلومتر فاصله دارد که متاسفانه از نعمت آسفالت برخوردار نیست.

حسین فلاحتی افزود: این جاده خاکی روستایی راه روستاهای تجور و نور را در ۲۱ کیلومتری خود به آسفالت اصلی هدایت می کند.

وی با بیان اینکه با اندک بارندگی رودخانه های فصلی بخش هایی از جاده ازبین می رود و لوله های آب آشامیدنی این روستا آسیب می بینند، ادامه داد: رفت و آمد در گل و لای این جاده برای خودروهای سواری هم بسیار مشکل است.

وی تاکید کرد: باتوجه به خرابی و ناهمواری این جاده سه کیلومتری، تراکتورها هم برای شخم زدن و دیگر کارهای کشاورزی به بهانه گرانی لوازم یدکی و لاستیک به این روستا نمی آیند.

فلاحتی افزود: بیماران اورژانسی هم در این شرایط باید به جای آمبولانس منتظر تراکتور برای انتقال به بیمارستان باشند.

محمد حسین فتح خواه هم گفت: به رغم ثبت نام اینترنتی برای دریافت سهمیه نفت سفید و کپسول گاز مایع برخی از ساکنان این روستا هنوز سهمیه خانواده شان در کارت سرپرست خانوار شارژ نشده است.

وی با بیان اینکه کشاورزی و دامداری شغل اصلی مردم این روستا است ادامه داد: مردم باید یک روز برای سهمیه نفت ماهانه خود و روز دیگر باید برای سهمیه گاز مایع منتظر باشند.

وی با اشاره به اینکه دریافت سهمیه ای نفت سفید و کپسول گاز مایع دردسرهای فراوانی دارد گفت: برخی روستاییان منطقه خارتوران برای رهایی از سرمای پاییز و زمستان مجبور به قطع و جمع آوری بوته ها به ویژه تاغ شدند.

یکی دیگر از ساکنان این روستای ۱۲ خانواری گفت: به علت کمی جمعیت ساکن در روستای تغمر شورا هم نداریم و باید مسایل را زیر نظر شورای بخش پیگیری کنیم.

وی که خواست نامش فاش نشود افزود: پس از پیگیری های فراوان اهالی، مسوولان راه و ترابری برای بهسازی این جاده سه کیلومتری خاکی که سه روستای این منطقه را به جاده اصلی متصل می کند تا پایان تابستان امسال قول داده بودند که اجرایی نشد.

به گفته وی ،پس از بارندگی و به راه افتادن روان آب و سیلاب این جاده برای تردد دست کم نیاز به تیغ کشی با ماشین آلات راهسازی دارد که امسال تاکنون انجام نشده است.

وی ادامه داد: با حذف و جمع آوری دکل مخابراتی مرتفعی که در روستای زمان آباد منطقه خارتوران  بود شبکه های رادیویی و تلفن همراه در منطقه دچار اختلال شده است.

معصومه محمدی نیز در این راستا گفت: باتوجه به تعطیلی مدارس شبانه روزی منطقه بواسطه مقابله با ویروس کرونا و تدریس در فضای مجازی و صداو سیما تحصیل فرزندان ما با اینترنت کم سرعت و اختلال در پخش شبکه های رادیو و تلویزیون ادامه تحصیل با مشکلات فراوان روبه رو است.

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز داشت:  راه سه کیلومتری روستای تغمر در خارتوران تا هفته آینده برای تردد بهتر اهالی تیغ کشی خواهد شد.

امیر عمیدی با بیان اینکه  در سازمان راهداری کشور طرح ابرار با اولویت روستاهای بالای ۵۰ خانوار برای آسفالت راه  روستایی است ، ادامه داد: با توجه به محدودیت ماشین آلات راهداری هر سال قسمتی از راه های روستایی در روستاهای بدون جاده آسفالته انجام می شود.

به گفته وی ،امسال با پیگیری، تعدادجدیدی راه روستایی برای آسفالت تعریف شده است و آسفالت ۲۸۸ راه روستایی مورد تایید و تصویب سازمان راهداری در طرح ابرار ۲ قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه با پیگیری های نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی یک هزار تن قیر به ارزش چهار میلیارد تومان با سازمان راهداری مورد توافق قرار گرفته است ، تاکید کرد: ۴۸ درصد راه های روستایی زیر نظارت این اداره کل از آسفالت برخوردار است و پیگیری ها با مسئولان کشوری برای ساماندهی سریعتر این راه های روستایی ادامه دارد.

به گفته وی، پس از انجام زیرسازی این جاده ها توسط این اداره کل ، سازمان راهداری قیر مورد نیاز را تامین می کند و مصالح نیز از اعتبارات استانی تهیه می شود و دست آخر  آسفالت  هم توسط این اداره کل انجام می شود.

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان گفت: از ابتدای امسال ۱۷ کیلومتر راه روستایی روکش آسفالت شد و ۱۴ کیلومتر دیگر نیز در حال انجام است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود گفت: مهرماه امسال نسبت به سال گذشته استفاده از نفت سفید در شهرستان های شاهرود و میامی ۳۸درصد افزایش نشان می دهد.

علی اکبر عربعامری با بیان اینکه نیاز واقعی مصرفی گاز مایع استان سمنان ۵۰۰ تن است ، افزود: این میزان در استان سمنان به مصارف خانوار فاقد گازشهری ، مصارف جهاد کشاورزی ،صنایع و معادن می رسد.

 به گفته وی ، گاز مایع در استان سمنان  کمبودی ندارد چرا که علاوه بر  ۵۰۰تن نیاز استان سمنان در مهر ماه، ۱۲۰۰ تن سهمیه به این استان اختصاص یافته است که با پیگیری های بعمل آمده یک هزار و ۸۵۰  برداشت کردیم.

وی ادامه داد: نسبت به سال گذشته در این مدت ۱۳ درصد گاز مایع اضافه برداشت کردیم و ۳۸ درصد هم نفت سفید افزایش مصرف داشتیم.

وی تاکید کرد: ۷۰درصد گاز مایع ورودی به استان سمنان در خودروها استفاده می شود که بیشتر آن را افراد قشر ضعیف جامعه مورد استفاده قرار می دهند.

شهرستان شاهرود با ۵۳ هزارکیلومتر مربع وسعت و ۲۱۰هزار نفر جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد.

شهر بیارجمند، مرکز بخش بیارجمند، در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شاهرود قرار گرفته و تا سمنان ۳۱۰ کیلومتر فاصله داشته و این بخش با بیش از ۱۰ هزار نفرجمعیت۴۲روستادارد.
برخی روستاهای منطقه در اطراف پارک ملی و زیست کره حیات وحش خارتوران در ۲۵۰ کیلومتری جنوب غربی شاهرود و ۱۲۳ کیلومتری جنوب بیارجمند واقع شده است.مهم ترین جاذبه گردشگری این منطقه تپه های ماسه ای ، سیاه چادرهای عشایری و دست بافته های زنان است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha