ایرنا - ساری - "تِلِم زنی" فرایندی است سنتی برای تبدیل ماست به کره و دوغ.

اگر چه این سنت زیبا در دنیای امروز کم کم رو به زوال نهاده است، اما هنوز هم می‌توان در برخی روستاهای مازندران از جمله روستای اسپوکلای لفور در شهرستان سوادکوه، مردان و زنان روستایی پرتلاش و زحمت کشی را یافت که پای آئین‌ها و رسومات پیشینیان خود ایستاده اند و آن را زنده نگه داشته اند. شاید ” تِلِم زنی ” به ظاهر کار ساده‌ای باشد و هر کسی فکر کند که می‌تواند آن را انجام دهد، اما در عمل باید برخی حقایق ” تِلِم زنی ” را نیز دانست و به آن علم داشت، شرایط آب و هوایی در ” تِلِم زنی ” تاثیر مستقیم دارد و باید در هر شرایط آب و هوایی شیوه خاص خودش را به کار برد. در طول مدتی که ” تِلِم زنی ” انجام می‌شود و معمولا تا یک ساعت طول می‌کشد با توجه به شرایط ماست باید آب گرم به آن بطور متناوب اضافه شود و البته هر چقدر ماست سردتر باشد به همان میزان نیاز به آب گرم و ولرم دارد.

۱۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۷:۵۸

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha