۶۴ هزار تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی استان مرکزی افزوده شد

اراک - ایرنا - مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۶۴ هزار تن به ظرفیت فرآوری و عمل آوری محصولات کشاورزی این استان در سال جاری افزوده شد.

«علی صفری» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان ظرفیت فرآوری و عمل آوری محصولات کشاورزی با بهره‌برداری از ۱۱ طرح با اعتباری بالغ بر ۵۶۵ میلیارد ریال در استان مرکزی ایجاد شده‌ است.

وی ادامه داد: با بهره‌برداری از این واحدها برای ۲۸۰ نفر به‌صورت مستقیم در استان مرکزی اشغال‌زایی شده‌است.

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۹۶ هزار تن با بهره‌برداری از این واحدها به ظرفیت جذب محصولات خام کشاورزی این استان افزوده شده‌ است.

صفری گفت: ۱۳ فقره جواز تاسیس با ظرفیت اسمی هفت هزار تن و پیش بینی سرمایه‌گذاری ۴۹۹ میلیارد ریال از ابتدای سال جاری تاکنون در استان مرکزی صادر شد که با بهره‌برداری از این واحدها ۱۶۵ فرصت شغلی در استان ایجاد می‌شود.

وی یادآور شد: ۲۹۱ واحد صنایع تبدیلی، تکمیلی و عمل آوری محصولات خام کشاورزی با ظرفیت ۲ میلیون و ۷۲۲ هزار تن از ابتدا تاکنون در استان مرکزی به بهره‌برداری رسیده‌ است.

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: با آغاز به‌کار این واحدها برای پنج هزار و ۵۰۰ نفر در این استان اشتغال ایجاد شده و زمینه جذب سه میلیون و ۳۹۵ هزار تن محصولات خام کشاورزی در استان ایجاد شده‌ است.

استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد. استان مرکزی به‌عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می‌شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل‌ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.

استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha